HSLS I HSS PODUPIRU CELJAKA

HSLS I HSS PODUPIRU CELJAKA

22. travnja, 2021.

HSLS i HSS Sisačko-moslavačke županije objavili su kako daju podršku Ivanu Celjaku na predstojećim izborima za župana sisačko-moslavačkog. HSLS i HSS su dio široke koalicijie HDZ-HNS-HSLS-HSS-HSU-HSP-Hrvatski konzervativci na predstojećim izborima za župana sisačko-moslavačkog i županijsku skupštinu.

HSS kaže da su projekti iz područja poljoprivrede, gospodarstva i turizma razlog zašto podrška ide Ivanu Celjaku, a HSLS kaže da daju podršku Ivanu Celjaku i za područja poduzetništva, obrazovanja i socijalne skrbi.

“Razvoj gospodarstva u Sisačko-moslavačkoj županiji bit će ključan u dijelu revitalizacije koja je prijeko potrebna našem kraju nakon Domovinskog rata. Stanovništvo u ruralnim krajevima naše županije pretežito se bavi poljoprivredom i stočarstvom. Kroz proces održive proizvodnje hrane, poticanjem uzgoja autohtonih pasmina i očuvanje tradicijske baštine, ne samo da su ključni elementi održanja našeg identiteta, nego i podloga za daljnji poduzetnički i turistički razvoj. Osnivanjem poljoprivrednog inkubatora u našoj županiji, a koji je dio programa Ivana Celjaka za župana Sisačko-moslavačke županije i mjerama potpore poljoprivrednim proizvođačima koje će se usmjeriti na siguran tržišni plasman i visoko dodanu vrijednost, možemo i trebamo biti poljoprivredno prepoznatljiva županija.” – ističe županijski HSS dodajući “kako će upravo poljoprivredni poduzetnički inkubator biti mjesto poticanja poduzetništva u poljoprivredi i prehrambenoj industriji i smatramo da je program koji je izradio magistar prava Ivan Celjak sa svojim timom, najkonkretniji element razvoja poljoprivredne grane”.

HSLS u svom priopćenju ističe kako “upravo program kandidata za župana Ivana Celjaka sadrži konkretne projekte i realne izvore njihovog financiranja, a koji su potrebni posebice u dijelu revitalizacije sisačko-moslavačkog kraja.”

“Nama u Hrvatsko socijalno-liberalnoj stranci prije svega je važan razvoj poduzetništva, unapređenje sustava obrazovanja i obrazovne i sportske infrastrukture te socijalna skrb. Poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva ali i očuvanje velikih industrijskih postrojenja poput Petrokemije jasno je iscrtano u programu te u razvoju ovoga kraja u programu Vlade Andreja Plenkovića. Izgradnja Doma za starije i nemoćne u Kutini, prelazak škola u jednosmjenski rad, obnova potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije, samo su neki od ključnih dijelova programa koje podržavamo.” – napominju u županijskom HSLS-u. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code