HRVOJE HITREC U BUJICI : “NOVOSTI” DJELUJU KAO “SRBOBRAN”

HRVOJE HITREC U BUJICI : “NOVOSTI” DJELUJU KAO “SRBOBRAN”

11. veljače, 2016.

13_Hrvoje_Hitrec-600x337

Gost TV Bujice, u srijedu 10. veljače, bio je ugledni hrvatski književnik, ratni ministar informiranja i prvi ravnatelj HRT-a u demokratskoj Hrvatskoj – Hrvoje Hitrec. Na početku emisije kritizirao je Most, čije je čelnike voditelj Bujanec nazvao “kočničarima promjena”: – Još uvijek ne želim vjerovati da namjerno opstruiraju promjene. Skloniji sam povjerovati da plaćaju danak neiskustvu i da je riječ o “dječjim bolestima” nego o utjecaju crvenih tajkuna povezanih s Udbom koji su se uvukli među financijere Mosta…
HITREC O HASANBEGOVIĆU: – Ovakva politička hajka viđena je već 1000 puta u komunizmu! Napade na Hasanbegovića predvode etno-biznismeni i “Novosti”, koje djeluju ko’ “Srbobran”! Pogledajte samo Ostojića – pa taj bi najradije ujahao u Ministarstvo kulture na bijelome konju i likvidirao ministra! Ali na sreću – nije ’45.
HITREC O SMJENI LOZAČNIĆA: – Radio je za crvene i Milanovića i normalno je da mu predsjednica ne vjeruje. Ako ne uživa povjerenje mora otići, a zašto se tako grčevito bori za ostanak – saznat ćemo prije ili kasnije…
HITREC O OSTOJI RANKOVIĆU: – Crvena oporba će i dalje inzistirati na Ranku Ostojiću kao čelniku Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, no taj čovjek nema ni moralne, ni ljudske, ni političke vrijednosti za tu funkciju. Čudi me Most, oni naprosto ne shvaćaju da treba brzo raditi i preuzeti poluge vlasti…
HITREC O RADMANU I HRT-u: – Radman je već trebao biti smijenjen! Na HRT-u se osjeti da ta televizija nije u skladu s osjećajima i očekivanjima hrvatskog naroda. A ona je ipak državna. Televizija je kompleksan organizam, ima profesionalaca na HRT-u, ali su marginalizirani. Treba vidjeti tko to unutar televizije ili izvan nje može napraviti od nje ono što publika očekuje. Resorski HRT spada pod Ministarstvo kulture i to se namjerno zaboravlja da ne bi bilo nadzora.
HITREC O “PATRIOPATIMA”: – U Hrvatskoj naprosto žive i oni koji je ne smatraju svojom Domovinom. To je neriješivo još barem dvije do tri generacije. Na početku 90-ih imali smo 20-ak posto orjunaša. To su patriopati u nenormalno velikim količinama i s tim se moramo nositi. A njihov vođa Milanović je još k tome i sociopat!
Hitrec je komentirao i najnoviju provokaciju Pupovčevih “Novosti”, usmjerenu protiv ministra kulture dr. Zlatka Hasanbegovića: – Objavili su fotografiju s krivim datumom, krivim mjestom i stavili je u posve lažni kontekst! Na slici nema slova “U”, a oni su odmah stavili da je to „ustaška“ kapa! Njima je sve hrvatsko odmah i „ustaško“. Tako je bilo i 1991. Tada su mi prijetili svaki dan po 20 puta jer sam radio za Tuđmana, koji je za te iste provokatore bio „ustaša“!
U Bujici su puštene i snimke iz istog vremena, kada je navodno nastala fotografija dr. Hasanbegovića na splitskoj Rivi s pripadnicima 9. bojne HOS-a. Riječ je o snimci srbijanskog premijera Aleksandra Vučića 1995. u Glini, gdje drži ratno-huškački govor i ne priznaje da je Glina hrvatska te Tuđmana naziva „ustašom“ i snimci predsjednika Srbije Tomislava Nikolića kako na Romaniji 1993. polaže četničku prisegu. Voditelja Bujice je zanimalo bi li bilo moguće da neki hrvatski list u Beogradu, financiran od srbijanske Vlade, objavi tekst u kojem napada Vučića i Nikolića zbog tih snimaka. Naravno da je to nemoguće – odgovorio je Hitrec i dodao: – Hrvati tamo nemaju nikakva prava. Nemaju novine koje financira srbijanska Vlada, nemaju zastupnike u Skupštini Srbije, a prije mjesec dana ukinuli su i hrvatski Radio Subotica! Tamo čak niti ne priznaju sve Hrvate pa za dio naših sunarodnjaka tvrde da su “Bunjevci”. U Srbiji su na vlasti četnici i to je njihovo prirodno stanje, a mi u Zagrebu financiramo njihov „Srbobran“ i dopuštamo da se nesmetano razvija njihov najmilitantniji dio! Medijski preko “Novosti” djeluju onako kako su 90-ih djelovali oružjem!
Do kraja emisije Hitrec je govorio i o Alojziju Stepincu te negativnoj ulozi Srpske pravoslavne crkve, ali i nekih domaćih krugova kao i krugova u Vatikanu koji djeluju protiv Stepinca, kako ne bi bio proglašen svetim. Na pitanje koliko je novaca dobio od Ministarstva kulture za svoju 40-tu knjigu koja je nedavno izašla iz tiska, jedan od najčitanijih hrvatskih književnika je odgovorio: – Ni lipe! T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 12 veljače, 2016, 14:42

  Za FRANU,
  ser guzico ser…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 11 veljače, 2016, 18:40

  TKO JE HRVOJE HITREC????

  POŠTOVANI HITREC , ZAGORSKI,KMETSKO-KATOLIČKI ISPRDAK.

  ON JE NAJOBIČNIJI ZAGORSKO-KEMTSKI ISPRDAK KOJI JE,TEK U SOCIJALIZMU ,PRVI PUT OPRAO RUKE I UŠI,NA POTOKU, KADA JE KAO DERAN OTIŠAO NA PRVU ISPOVJEST I PRIČEST IZ SOCIJALNO-KMETSKO-DUHOVNOG AMBIJENTA .IMAO JE SREĆU ,ONU POVIJESNU ,DA SE NJEGOVA PRVA ISPOVJEST I PRIČEST DOGAĐALA U NOVO VRIJEME SOCIJALNOG I DUHOVNOG PREPORODA HRVATSKOG NARODA ,A NJEGOVA CRKVA, JAZBINA SVIH BOGOVA ,ONIH ZEMALJSKIH I ONIH NEPOZNATIH ,GORE NEGDJE NA NEBESIMA,MOŽDA UZ BOK PLATONOVOM DEMIJURGU, PROPOVJEDALA SMAK SVIJETA JER JE NOVA SOCIJALNA DRŽAVA BOGOHULNA TVOREVINA KOJA NE PRIZNAJE KASTINSKU VLAST ZLOČINAČKE CRKVE VEĆ JU JE ODBACILA NA MARGINE DRUŠTVENIH VRIJEDNOSTI. A NAŠ DERAN JE BIO U DVOJBI GDJE JE NJEGOVOJESTO U TIM NOVIM SOCIJALNO-POLITIČKIM PRILIKAMA HRVATSKE DRŽAVE,JER MU JE NA VJERNAUKU , NEKI KATOLIČKI ,ZATUCANI FRATAR ,VOJNIK SVOJE KASTE, SMJEŠTAO U NJEGOVU ZAGORSKU GLAV ICU,(BUČICU) KATOLIČKU POSLUŠNOST ,PON IZNOST ,POKORNOST I TRPLJENJE KADA JE U PITANJU UTJECANJE SVEVIŠNJEM, ALI UVJKE PREKO ZLOČINAČKE CRKVE KOJA JE AFILIJACIA BOŽJE ISPOSTAVE NA ZEMLJI. A AKO JE KASTINSKA CRKVA UGROŽENA ,ONDA JE SVAKOM KATOLIKU DOZVOLJENO DA BUDE NEMILOSRDAN ,KRVOLOČAN NEPOKOLEBLJIV.TAKO SU GLASILI I STEPINČEVI POSTULATI BOŽJE DRŽAVE, HRVATSKOG ČISTOG ,KATOLIČKOG NARAODA.
  TAKAV JE NAŠ DERAN , HITREC, TAKO GA DANAŠNJE NJEGOVO DUHOVNO LAPRDANJE JAVNO PREDICIRA, DA SE PRIKLONIO SVOME VJERNAUČKOM POIMANJU SVIJETA ,A VJERNAUČKO POIMANJE SVIJETA JE ZLOČINAČKO, KASTINSKO,PLJAČKAŠKO ,ROBOVSKO –KMETSKO .ALI JE UPOREDO KORISTIO SVE BLAGODATI SOCILANOG I KULTURNOG PREPORODA HRTVATSKOG NARAODA . DAKLE ,ŠKOLOVAO SE DŽABALUKA ,ZAPOSLIO SE DŽABALUKA, UŽIVAO STANDARD GRAĐANINA SOCIJALNE DRŽAVE ,A UČIO JE U SVOJOJ VJERNAUČKOJ AKADEMIJI DA JE TO TOTALITARNI SUSTAV ,JER NE DOZVOLJAVA PRIVATNO VLASNIŠTVO U KOJEM CARUJU ANTAGONISTIČKI SUKOBI I PROTURIJEČNOSTI ,RAVNE SAVNSKOM LANCU ODRŽANJA EGZISTENCIJE. A TAKAV SAVSNKI ODNOS JE EMANIRAO IZ DUHA KATOLIČKE CRKVE ,NJENIH POSTULATA VJERE I VJEROVANJA ,DA POSTOJI KLASA KOJA VALDA I KLASA KOJOM SE VLADA.IZVOR JE LUKINO ,IVANOVO I MATEJINO EVANĐEKLJE ILI PISKARANJE .
  I TAKO JE NAŠ DERAN POSTAO KATOLIČKI-NACI-ŠOVINISTIČKI HRVAT ,PUN VJERNAUČKIH SAZNANJA DA POSTOJI SAMO JEDAN SVIJET ,ONAJ GORE KOJEM SE TREBA UTJECATI JER BEZ NJEGA NEMA NAPRETKA OVOM ZEMALJSKOM MALUKATU NA OVOM NAŠEM DUNJALUKU.UH ,KAKVE LI PAMETI NAŠ DERAN ISIJSVA DA JE VRIJEDNO OBRISTI SVE NAŠE SPOZNAJNE I REALNE DOŽIVLJEJE I KRENUTI STOPAMA NAŠEG DERANA ,PA OBIĆI SVA TA SVETIŠTA O KOJIMA JE ON TAKO PONIZNO I SPOKOJNO ,NARAVNO,VJERNAUČKI NAUČNO GOVORIO I UTVRDIO DA SU TA SVETIŠTA ČAK I VELIKOG ZOLU UZDRMALA U NJEGOVOM ATEIZMU KOJEG JE POČEO DVOJBENO TUMAČITI,ODNOSNO,PREDICIRATI.
  NEĆU OVOM NAŠEM DERENU ALTERNATIVNO SUPROTSTAVITI VOLTERA ,JER N AŠ DERAN NE ZNA ČITATI FILOZOFIJU PA NI VOLTERA ,JER GA NE BI RAZUMIO. A DA BI ZNAO ČITATI FILOZOFIJU MORA SE NAUČITI MISLITI .A NAŠ DERAN NEMA TAJ STUPANJ SVIJESTI JER ZA TO TREBA DUGO I DIGO IĆI U ŠKOLICU .ALI ZAVLAČI TAJ KATOLIČKI DERAN, SVOJ STEPINČEVSKI JEZIK, ZLOČINAČKOG DUHA, U DRUŠTVENE ODNOSE I POČEO SE BAVITI I POLITIKOM.A SVAKOM JE RAZVIDNO DA JE NAŠ DERAN NEUKA ,KRVOLOČNA ,KATOLIČKA SOPODOBA .

  A DA BI OVO SVE OBJAVIO U OVOM SVOM KOMENTARU ILI KOLUMNI ,A NI JEDNO NI DRUGO NEMAJU TAJ SUŠTASTVENI POJAM, JER SADRŽAJ OVOG NAPISA JE JEDAN BOLESNI RELIGIOZNO-NACISTIČKI PASQUIL ,ODNOSNO, NAJOBIČNIJA KATOLIČKO-NACIFAŠISTIČKA SAGA O KATOLIČKOM HRVATSVU KAO BOŽJEM NARODU .NAŠ DERAN ZAISTA ,MAKAR APSTRAKNO, ŽIVI U STEPINČEVOJ BOŽJOJ DRŽAVI SAMO JOJ MANJKA ČISTOČA HRVATSTVA. .
  ALI NAŠ DERAN JE DRUŠTVENO-POLITIČKI NEUK MOMAK, A NJEGOVA SVIJEST ,REKAO B I HEHGEL, CARUJE NA STUPNJU NESRETNE SVIJSTI KADA BIĆA KAO ON NISU NIKDA SA SOBOM NI KOD SEBE ,UVJEK SU ONOSTRANA BIĆA , PA NIJE U STANJU DA RAZUMIJE OVE NAŠE DANAŠNJE DRUŠTVENO-PROIZV ODNE ODNOSE ,A HTIO BI BITI GLAVNI IDEOLOŠKI CERIBAŠA KOJI SVOJOM SAGOM O KATOLIČKOM HRVATASTVU USMJERAVA GRAĐANSKU SVIJEST DA UVJEK BUDE ,POSLUŠNA , KMETSKI PONIZNA ,ALI UVJEK KATOLIČKA.
  NAŠ DERAN NIJE SVJESTAN DA JE NJEGOVO POIMANJE SVIJETA , I VLADAJUĆIH DRUŠTVENO-ROBOVSKIH ODNOSA, NA STUPNJU DINARSKIH TRIBALNO-ANTROPIDNIH TALIBANA, PA JE PRAVA UVREDA SADAŠNJEM PREDSJEDNIKU I SVAKOM OBRAZOVANOM UMU DA MU JEDAN TALIBANSKI HOMO –RUSTICUS ŠALJE TAKVE UVREDLJIVE PORUKE KAO DA JE NA DENRNEKU NEKE KATOLIČKE HODOČASTIJE.
  ZATO PORUČUJEM NAŠEM H I T R E CU: KANITE SE DUHOVNIH RASPRAVA KOJE NISU ZA VAŠE POIMANJE SVIJETA JER VAŠE OBRAZOVANJE NIJE NA TOM STUPNJU SVIJESTI ,NE ZANTE MISLITI .A DA BI NAUČILI MISLITI TREBA SE DUGO I DUGO IĆI U ŠKOLICU I MUKOTRPNO SE SVOJIM ZNANJEM PENJATI PO HEGELOVOJ LJESTVICI TRIJADE DO ONOG STUPNJA KADA SE POSTAJE ČOVJEKOM ,POVIJESNIM ČOVJEKOM, KOJI JE SVESTAN SEBE KAO PREDMETA SVIJEST I SV IJETA U KOJEM ŽIVI. JER TEK SA TOGA STUPNJA ,KAŽE HEGEL ,STIŽE SE U RODN O MJESTO ISTINE. A VAŠE OBRAZOVANJE JE ,KATOLIČKI-ZATUCANO,ZLOBNO, IZOPAČENO ,KLERIKALNO NACISTIČKO.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Jusuf
  #3 Jusuf 11 veljače, 2016, 16:30

  Jeli više svakome jasno da je ovo orkestrirana hajka (Gebelsovih učenika)….?

  Ma kakovi “Goebelsovi učenici”, Goebels je propagandu radio stručno i pomno. Ovo je titin partizanski klatež, obični partizanski koljači.
  No, mislim da situacija nije dobra, još malo pa će padati glave. Problem je što su Hrvati kukavice i opet su se povukli u sebe, a i milicija je na strani ostojića i sličnih.
  Situacija je gora nego 1990., daleko gora.
  Milanovićevci su se osokolili hrvatskim kukavičlukom, izdajom ili šutnjom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. ZDS
  #4 ZDS 11 veljače, 2016, 07:22

  Jeli više svakome jasno da je ovo orkestrirana hajka (Gebelsovih učenika), digli su sve na noge sve njihove medije-na čelu sa HRT, sve propale portale-kulturološki otpad, pedere, kurve dilere, plaćena piskarala, srpsko četničko glasilo novosti sa “plaćenim” novinarima Ivicom Đikićem i sl.
  prerdnjače ratni kukavce Milanović i Stazić!!!
  Gospodo iz domoljubne koalicije trebate se prvo rješiti vraha medijske hajke-HRT, ako to ne rješite što prije, bolje vam je odmah ići na nove izbore i kakbe ucjene iz Mosta-od Radmana i Lozančića ne smijete odustati!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code