HRVATSKA NARODNA ŠKRINJICA NANE PRŠE

HRVATSKA NARODNA ŠKRINJICA NANE PRŠE

14. srpnja, 2015.

???????????????????????????????

Poznati pjevač zabavnih pjesama Nano Prša, inače i sudionik hrvatskog Domovinskoga rata, počeo je kao Mahatma Gandhi obilaziti mjesta i gradove, a poglavito svete prostore kao što su katoličke crkve te prenositi poruke mira, ljubavi i prijateljstva, odnosno svega onoga što nam u ovom trenutku najviše nedostaje i treba. Naime, zajedno sa svojim prijateljima, ratnim vojnim invalidima, Draženom Kuharovićem i Ivicom Vugrincem, osmislio je – „Hrvatsku narodnu škrinjicu“. Izrađena je od autohtonog drveta, crne jalše joha, a križ je napravljen od maslinova drveta. U njoj se nalazi i CD s pjesmom „O, Sveta Marijo, i kaj i ča i što“, koja se sve više može čuti i na brojnim radio-postajama. Riječ je o jedinstvenoj glazbenoj škrinjici u svijetu, koja će se na svakom nastupu ovog iznimnog glazbenika moći razgledati te s njoj i fotografirati. Nakon što će obići niz gradova i sela, velikih i malih dvorana, s tisućama fotografija ljudi, pa i porukama koje će eventualno ostavljati, Nano će je sa prijateljima darovati, odnosno poslati – Svetom Ocu papi Franji, na blagoslov ljubavi i zajedništva!
Zamislite, koliko u svemu tome ima i simbolike. Naime, moje je ime Franjo, ali svi me zovu i znaju kao Nano. Već sam pisao Svetom Ocu i predstavio mu ideju o putu ljubavi i prijateljstva. A na taj put nisam krenuo iz neke metropole, već iz najstarije male kapelice Majke božje Lurdske u Hrvatskoj, iz Leštakovca (Hrvatsko zagorje). No, škrinjica je potom blagoslovljena u župnoj crkvi Svete Elizabete u Jalžabetu. Raduje me što već i crkveni zborovi sa mnom pjevaju tu moju pjesmu, na koju sam iznimno ponosan, a čiji se sadržaj može iščitati i iz naslova – „O, Sveta Marijo, i kaj i ča i što“. Spreman sam doći u svako mjesto gdje me pozovu. Imam bogat glazbeni repertoar i dosad je uvijek bilo veliko zanimanje za moje nastupe- rekao nam je Prša, koji živi u Koprivnici, a inače je rođeni Zagrepčanin.
Stoga, pridružimo se i mi lancu sloge, ljubavi, mira i prijateljstva, potaknuti „Hrvatskom narodnom škrinjicom“, koja nije ništa drugo nego duhovno dobro drage nam naše i jedine hrvatske Domovine!
Mladen Pavković T

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code