HRVATSKA NAJVEĆI STRANI INVESTITOR U BiH

HRVATSKA NAJVEĆI STRANI INVESTITOR U BiH

11. prosinca, 2017.

 

 

Podaci iz Informacije u oblasti stranih direktnih investicija u BiH pokazuju da je prošle godine u BiH najviše investirala Republika Hrvatska.

Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH ovih dana će razmatrati Informaciju o stanju u oblasti direktnih stranih investicija u BiH koju je državnom zakonodavnom organu dostavila Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA).
Zemlje koje su u BiH u 2016. godini najviše investirale su Hrvatska sa 119 milijun KM, Austrija sa 74 milijuna KM i Ujedinjeni Arapski Emirati sa 66 milijuna KM. Značajnija povećanja kapitala (više od 20 milijuna KM) zabilježile su su Velika Britanija (52 milijuna KM), Nizuzemska (51 milijun KM), Luksemburg (44 milijuna KM), Slovenija (42 milijuna KM), Saudijska Arabija (34 milijuna KM), Turska (30,1 milijuna KM), Kuvajt (29,5 milijuna KM) i Italija (26 milijna KM).
“Zemlje koje su imale najveće povećanje vlasničkih udjela u 2016. godini su bile Austrija (98,8 milijuna KM) i Hrvatska (59,2 milijuna KM)”, piše u Informaciji u oblasti stranih direktnih investicija u BiH.
Negativne iznose investicije u 2016. godini imale su Rusija (-51 milijun KM), Švicarska (-17 milijuna KM), Sjedinjene Američke Države (-11 milijuna KM) i Srbija (-8 milijuna KM). Iz Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH navode da je po komponenti vlasničkih udjela najveće smanjenje registrovano za Italiju (-6 milijuna KM).

IZVOR: www.klix.ba T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 15 prosinca, 2017, 17:00

  Zato nam tak i vraćaju kad ih financijski podupiremo.
  Još im damo i uvoz radne snage u Hrvatsku.
  radit će i domaći ljudi, samo im dajte posao, redovitu i pristojnu plaću.
  zapamtite da stranac ako ga ne platite prestaje radit.
  c

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code