SÜDDEUTSCHE ZEITUNG O SLOVENSKOM BANKARSTVU

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG O SLOVENSKOM BANKARSTVU

13. travnja, 2013.

sz szm nyt
Njemački Süddeutsche Zeitung u broju od subote, 13. travnja u svom tiskovnom izdanju kao i na svojoj internetskoj stranici  donosi vijest o činjenici da  je Slovenija zemlja koja izaziva zabrinutost u EU.
U zadnjem dijelu vijesti, s podnaslovom “Slovenija će se morati izvući bez novih pravila”, Süddeutsche Zeitung Sloveniju označava kao državu koja će u vrlo kratkom roku pitati za pomoć. List navodi da Slovenija “praktički nema šanse da sanira svoje bankarstvo bez kredita izvana”. Bavarski dnevnik također citira izvor koji ističe da najveći problem Slovenije predstavljaju banke koje su djelomično u državnom vlasništvu, te navodi kako su banke opterećene nekretninskim kreditima, te da se uslijed propadanja slovenskih poduzeća urušavaju. List pokušava posložiti genezu bankarske krize i način kako je Vlada Republike Slovenije netom privatizirane tvrtke u stvarnosti „uvaljala“ bankama kroz kredite.

Slovenski mediji vrlo profesionalno prenose vijest i daju joj relativno zapažen prostor u svojim dnevnim izdanjima.

Izvorni članak na njemačkom jeziku možete pročati na internetskim stranicama minhenskog dnevnika  na linku u nastavku – http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/plaene-des-eu-binnenmarktkommissars-reiche-sparer-sollen-bei-banken-pleiten-haften-1.1648076 T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code