HORDE ZLA BOKOTIRAJU DERBI PROTIV ŽELJE

HORDE ZLA BOKOTIRAJU DERBI PROTIV ŽELJE

12. travnja, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, popularne Horde zla, su izdale saopćenje povodom situacije sa brojem ulaznica za njih u gradskom derbiju na Grbavici.

Horde zla su se odlučile na bojkot derbija koji će biti odigran u subotu u okviru četvrtog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.
“Uzevši u obzir saopštenje Fudbalskog kluba Željezničar povodom organizacije vječitog derbija, navijačka grupa Horde zla se odlučila na bojkot istog. Krenimo redom. Godinama se upozorava na neljudske uslove u kojima boravimo kada je riječ o derbiju na Grbavici, gdje u improvizovanom sektoru za gostujuće navijače, koji objektivno može primiti 1.000, bude natrpano 3.000 ljudi. Sve ima uzročno-posljedičnu vezu, pametnom dosta. Izgleda da je i ne baš tako uvažena gospoda iz uprave gore navedenog kluba, stavila masku Sabahudina Žuje.
Svi se sjećamo tadašnje pompe oko famoznog slova O na sjeveru Grbavice. Historija se ponavlja, samo je ovaj put isti stadion bogatiji za još jednu tribinu, pa bi logično bilo da Horde zla konačno dobiju kakav takav komfor na gradskom derbiju, dostojan čovjeka. Umjesto toga, čelni ljudi našeg rivala u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ‘trenira strogoću’, pa za derbi koji slijedi, u prodaju pušta 1.090 karata za navijače Sarajeva, na predviđeni sektor postavlja ograde sa šiljcima, pa i uvodi novitete u naš ionako nakaradni fudbal, u vidu policijskog evidentiranja navijača koji kupe kartu za derbi.
Sramota je na kakav se podmukao način pokušava srozati gradski derbi kao takav, možda i jedina utakmica koja vrijedi u ovoj državi. Gospodo, mi nismo životinje da oko nas stavljate bodljikave žice i da nas gurate u tor, a stadion nije logor. Šta je iduće? Da za kupovinu ulaznice za derbi, osim lične karte tražite prilaganje mirovnog sporazuma između Izraela i Palestine?
Dio vašeg cirkusa ne želimo, i nećemo biti. Ovim putem, od našeg kluba javno zahtjevamo da za derbi na Koševu koji predstoji, gostima dodijeli 5% kapaciteta stadiona”, stoji u saopćenju Hordi zla.

IZVOR: www.klix.ba T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<