HNIP ORGANIZIRA RAZGOVOR O MEDIJIMA I PRAVOSUĐU

HNIP ORGANIZIRA RAZGOVOR O MEDIJIMA I PRAVOSUĐU

22. ožujka, 2017.

 

 

Hrvatski novinari i publicisti organiziraju 3. javni razgovor s temom razvoja informativnog prostora u Hrvatskoj: „MEDIJI I PRAVOSUĐE“ u četvrtak, 23. ožujka u 19 sati u Europskom domu, Jurišićeva 1/1. Moderator Ivan Hrstić, novinar “N1” i kolumnist “Večernjeg lista”.

Zloupotrebljava li država odredbe Kaznenog zakona o sramoćenju kako bi ograničavala slobodu govora i izražavanja? Zloupotrebljavaju li novinari slobodu govora kako bi vodili privatne kampanje protiv ljudi s kojima se ne slažu? Je li moguće postići ravnotežu između slobode govora i političke korektnosti? Je li satira relevantna novinska forma ili samo način da se piše ono što bi inače moglo biti utuživo? Jesu li članci u “Novostima” doista satira, treba li izrugivanje državnim simbolima biti kažnjivo i smije li se to plaćati iz džepova poreznih obveznika? Kakav Zakon o medijima trebamo?

Zanimljivu raspravu osigurat će eminentni sudionici rasprave, uz primjere recentnih presuda protiv novinara te aktivnu interakciju s publikom:

Denis Kuljiš, novinar i publicist

Dušan Miljuš, novinar Jutarnjeg lista

Katja Kušec, predsjednica HNiP-a

Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a

Veljko Miljević, odvjetnik

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code