NAJNOVIJE NA PORTALU

GRAD SAMOBOR IZLAZI IZ KRIZE

GRAD SAMOBOR IZLAZI IZ KRIZE

6. ožujka, 2015.

2-1024-x-681

Prvi ovogodišnji podaci o stanju proračuna daju vrlo konkretne naznake da Grad Samobor izlazi iz krize, najavio je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

“Dok ostali gradovi i općine većinom muku muče zbog smanjenja proračunskih prihoda i do 10% uslijed porezne reforme i manjih prihoda od poreza na dohodak, Samobor bilježi porast proračuna u odnosu na prošlu godinu. Taj rast nije spektakularan, ali je ipak rast od 3% “- naglasio je gradonačelnik Beljak.

“Podbacili su i u Samoboru prihodi od poreza na dohodak, ali tek zanemarivih 0,5%, a nešto je manji, što je bilo i za očekivati, i prihod od poreza na nekretnine, dok ostali prihodi bilježe porast, što pokazuje da je Grad Samobor počeo izlaziti iz krize” – rekao je Beljak te ujedno najavio da se uskoro u gradskom proračunu očekuju i neke veće uplate.

“Ovakvo stanje u gradskom proračunu je jamac da će biti ostvareni svi planirani projekti na području Grada, a i više od toga” – istaknuo je gradonačelnik Beljak.

A ove godine je planirano dosta toga. Ovih dana treba krenuti izgradnja sportske dvorane kraj OŠ Samobor, budući da je natječaj za izvođača završen. Za tu je investiciju od oko 10 milijuna kuna dobivena i pomoć Zagrebačke županije od 2,5 milijuna kuna, na čemu je gradonačelnik zahvalio županu Stjepanu Kožiću. Ove godine kreće također i veliki projekt sanacije bivšeg odlagališta otpada Trebež. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. buco debeli
    #1 buco debeli 6 ožujka, 2015, 20:07

    Pa nije baš bilo za vidjeti da je grad samobor u recesiji ,kremšnite konstantno idu ,lokali uvijek krcati između ostalih i mojom malenkošću….ma idem skresati bar dvije odmah i sada…..

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code