GLAVNI PRALJKOVI TUŽITELJI ŽIVE U HRVATSKOJ

GLAVNI PRALJKOVI TUŽITELJI ŽIVE U HRVATSKOJ

11. prosinca, 2017.

 

Ne znam kojom bi ih riječi označio i kako ih nazvao. Možda izrodi, odrodi, izdajice, veleizdajice, bitange, idioti, krivokletnici, prokletnici… to su oni. Nemam drugi riječi kojim bi ih označio. I sada, kad se to zna, da su bivši poredsjednici države Hrvatske liferovali Tuđmanove transkripte našim dušmanima, i neke državne tajne, uživaju u svom nespokoju i ništa im se ne događa. Za njih ne važe hrvatski zakoni

Napisao: Ante Matić

Prije 2416. godine u jednoj kući u Ateni dogodila se ljudska drama staroga svijeta. Veliki moralist i mudrac Sokrat, okružen prijateljima, ispio je otrov – kukutu. Optužili su ga neki njegovi Grci da ne poštiva grčke bogove i da kvari mladež. Zanimljivo je kazati, da je Sokratov glavni tužitelj Anit, poslije Sokratove smrti, završio neslavno i sramno. Kako bi bilo pravedno da to doživi Praljkov tužitelj ili sudac. Glavni Praljkovi tužitelji nisu u Hagu. Oni su Hrvati i žive u Hrvatskoj.

Koja prokleta sličnost i donekle podudarnost. Sokrat je za svoje vrijeme i svoj narod bio moralni autoritet i mudrac. To isto može se reći za generala Praljka.

Stoljćima su filozofi i mudrijaši postavljali pitanje, teško do neodgovora; zašto je Sokrat ispio kukutu, a mogao je pobjeći od svojih progonitelja, tužitelja i sudaca, a nije, već je pozvao prijatelje i, prije nego će ispiti kukutu, rekao prijateljima da ne slijede njegov primjer. Nešto slično rekao je Praljak svojim prijateljima, koji su s njime tamnovali u Hagu i koji su istoga dana osuđeni na drakonske kazne. Kad je ispio otrov, rekao je sucima tog monstuoznomasonskodemonskog suda, da on nije zločinac i da s prezirom odbacuje njihovu presudu.

Sve sam to gledao svojim očima i slušao svojim ušima i moram priznati, da sam ostao zatečen i silno zbunjen kad je Praljak iz bočice nešto popio i klonuo sa stolice na pod sotonske sudnice. Čulo se kako govori svojim prijateljima, da je ono što je popio – otrov. Kad je to rekao ja sam se skamenio od užasa i bijesa na te sotonske suce i njihovu pravdu.

Tužitelji i suci

Ajmo prorešetat ljude i događaje kako bi došli do gole sitine. Svucimo sve i svakoga do gola, do bola. Svjedoci smo zbivanja i događanja u nedavnom hrvatskom obrambenom i oslobodilačkom ratu i poraću, pa možemo i s ove distance doći do istine. Sačuvaj nas Bože laži i neistina kojima su haški suci šibali u lice hrvatske generale. Jedno je valjda svakomu jasno, da Praljak, kao častan i pošten čovjek, nije htio živjeti pod njihovom lažnom presudom da je zločinac, pa je digao ruke na sebe. Treba se zapitati tko su Praljkovi tužitelji i suci. Tko su ljudi koji ga imaju na savjesti i duši. Za suce znamo, ali tužitelje valja nama otkriti i prozvati, jer se radi u ovom slučaju o Hrvatima, kao štoje u ono doba bio slučaj sa Sokratom i njegovim Grcima. Poznato nam je što su o Praljku i našem obrambenooslobilačkom ratu govorili agresori i naši dušmani, ali valja reći tko su naši izdajice i veleizdajnici, koji žive s nama u istoj zemlji Hrvatskoj.

Sokrata su optužili neki kvarni Grci na čelu sa Antiom, a Praljka su tužakali haškim sucima dva bivša hrvatska predsjednika, minstrica vanjskih poslova i još neki saborski zastupnici; riječju, hrvatske bitange, moralne nakaze. Kojeg li apsurda, koje li proklete sudbine i koje tragedije jednog starog, malobrojna naroda, koji se zove Hrvati. Hrvatski veleizdajnici su uporni i tako brojni, da je to strahota. Ne znam ima li na Zemlji naroda, kojemu pojedinci rade, što Hrvatima rade neki Hrvati, koji su bili ili jesu na visokim stranačkim i državnimm položajima. Ponavljam, ovdje se radi o dva bivša predsjednika države Hrvatske i jednoj ministrici vanjskih poslova te iste države Hrvatske. Bili su na viskim državnim položajima, a radili su protiv te iste države i protiv temeljnih nacionalnih interesa hrvatskog naroda i uglednih i zaslužnih pojedinaca tog istog naroda. Ne znam kojom bi ih riječi označio i kako ih nazvao. Možda izrodi, odrodi, izdajice, veleizdajice, bitange, idioti, krivokletnici, prokletnici… to su oni. Nemam drugi riječi kojim bi ih označio. I sada, kad se to zna, da su bivši poredsjednici države Hrvatske liferovali Tuđmanove transkripte našim dušmanima, i neke državne tajne, uživaju u svom nespokoju i ništa im se ne događa. Za njih ne važe hrvatski zakoni, za njih je istina špansko selo, a pravda pič… dim. Umrijeću, a to prihvatit neću kao hrvatsku stvarnost u kojoj sam živio.

Nas od nas

Možete li zamisliti da dva ruska, njemačka, francuska, srpska, kineska, japanska, turska… predsjednika rade protiv vlastitog naroda i jedna minstrica vanjskih poslova. Njihove klevete, laži i podvale su u arhivi televizije, novina i nikom ništa. Nitkomu u ovoj zemlji ne pada na pamet, da kaže; pa stani malo, Baja, Dalmoš i Blesa, pa morate odgovarati za ono što ste učinili vlastitom narodu i njegovim najdivnijim živim i mrtvim sinovima, među kojima je i general Praljak.

Oni uživaju u svojim debelim mirovinama, u otetim stanovima i kućama…

Ma koji je to narod, jebaji ga, kako kažu u mojemu zavičaju, koji sve to nosi i podnosi. Oni su kao guje u njedrima.

Na kraju sjetih se one čuvene Brunine iz njegova tragične životne priče: Kako nas spasiti od nas! Od naših partijaša, udbaša i budalaša! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 12 prosinca, 2017, 02:20

  Sa izdajnikom u zatvor.Imamo puno izdajnika a toje isto Plenkovica vlada sa Pupovcom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 11 prosinca, 2017, 21:02

  Kada je počeo rat medunarodna zajednica je prepustila problem vijeću Europe.
  Pod velikim utjecajem engleza su JNA dali zelen svijetlo da problem riješe za 3 dana.
  Na početku rata je na celu JNA bio Mesić a onda Milošević!
  Todoric. Mesić su bile dvije velike greške Tudmana.
  Nije vidio da je ovaj jedan bio sistem udbaša a ovaj drugi suradnik od KOS-a.

  I stoga je todorich odlučio da pokrade sta se da i da odlazi mentorima u englesku.
  Nikada ga mentori neće predati hrvatskoj!
  A Mesić i Peder As Down su radili još u ratu na tome da Srbi dobiju sto vise teritorija i da se zamglili da je JNA imala bilo kakve veze sa ratom.
  I tako da u haagu nema presude protiv hrvatskog naroda, srpskog naroda niti protiv muslimanskog naroda’ a sve kako bi se izbjeglo kazniti JNA kojoj je vije e Europe cao zeleno svijetlo da tenkovi krenu!

  Mi znamo sto se dogadalo na ovim prostorima.
  Pustili smo nase budale da nas vani optužuju jer smo mislili da nitko neće tim debilima vjerovati a oni su bili od prvoga dana njihovi špijuni!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 11 prosinca, 2017, 18:19

  JOŠ JEDNOM ,TKO JE BIO,PRALJAK???
  PRALJAK JE BIO DIJETE ,KATOLIČKOG,KRVOLOČNOG,ZLOČINAČKO-PRAKTIČNOG ODGOJA KOJI SE NA PRAGU SVOG ODRASTANJA ,ZASTIDIO SVOGA OCA,POKOJNOG I UVIJEK POŠTOVANOG,DRUGA M I R K A ,HRVATSKOG PARTIZANA ,KOJI SE SVJESNO ODREDIO ,DA BUDE DRUGI I DRUGAČIJI OD SVOJE KLERIKALNO-ZATUCANE NARODNE SREDINE HECEGOVAČKOG ,SIROMAŠNOG MALUKATA ,KOJI JE SMJEŠTEN NA GEOGRAFSKOM PODNEBLJU KOJE NE PRUŽA NIKAVE ŠANSE ZA PERSPETIVAN DRUŠTVENI I OPĆE PRIRODNI RAZVOJ NJENINIH NASELJENIKA.PA GOVOREĆI O TAKVIM NARODNIM ZAJEDNICAMA I TAKVOM GEOGRAFSKOM PODNEBLJU ,VELIKI I NENADMAŠNI FILOZOF ,HEGEL, KAŽE DA UVJETI KOJE SPOMINJE ,ODREĐUJU KARAKTER DRUŠTVENOG ČOVJEKA I UOPĆE KARAKTER TAKVE ZAJEDNICE ,KOJA JE UVIJEK NASLONJENA NA PRIBAVLJANJE EGZISTENCIJALNE SIGURNIOSTI PEČALBARSKIM NAČINOM ,KOJI JE UVIJEK IZVRGNUT ,ŠPEKULATIVIM I VRLO SUMNJIVIM NAČINOM PRIBAVLJANJA DOPUNSKIH SREDSTVA EGZISTENCIJALNE OPSTOJNOSTI TAKVE ZAJEDNICE SMJEŠTEBNE NA TAKVOM GEOGRAFSKOM PROSTORU.

  PA NIJE NEVAŽNO KONSTATIRATI DA JE KATOLIČKA CRKVA ,U TAKVIM GEOGRAFSKIM PROSTORIMA NAJČEŠĆI FAKTOR INDOKTRINIRANJA I REGRUTIRANJA TE LJUDSKE ZAJEDENICE ,ALI UVIJEK U SVRHU SVOJIH ZLOČINAČKIH ,ŠPEKULATIVNIH POTREBA, ŠIRENJA U CILJU OSVAJANJA PROSTORA I PRIRODNIH RESURSA KOJI PRUŽAJU BOGAĆENJE CRKVE I NJENE KASTINSKO-KLASNO USTROJENE ZAJEDNICE ,KAO VOJNIKE ,KRIŽARE ,KOJI POD ,KAKO REČE MARX,OPIJUMOM NADE U BOLJI , DRUGI I DRUGAČIJI ,ESHATOLOŠKI UŽIVOT ,KOJI NUDI TA ZLOČINAČKO-ŠPEKULATIVNA ,KRVOLOČNO BANDITSAK CRKVA, SE TAKVA ZAJEDNICA OMEĐAVA KRVAVIM BINJIŠIMA I SUMNJIVIM KATRAKTEROM KAO SUSJEDNA ZAJEDENICA,ONOJ DRUGOJ I DRGUGAČIJOJ ,KOJA ŽIVI U DRUGAČIJIM PROSTORIMA, KOJI SU DIFERERCIJALNOG KARAKTERA PRIRODNIH UVJETA ŽIVLJENJA ,NA KOJMA SE MOŽE ORGANIZIRATI RAZVOJ PROIZVODNIH ,MATERIJALNIH SNAGA, KOJI OSIGURAVAJU PERSPEKTIVAN RAZVOJ I NAPREDAK LJUDSKOJ ZAEDNICI.
  PA JE NAŠA HERCEG POSKOČIJA ,KROZ CIJELU SVOJU POVIJEST OKRENUTA PEČALBARENJU KOJI JE SLUŽIO KAO DOPUNA EGZISTENCIJALNOJ OPSTOJNOSTI HERCEG-POSKOČIJE KAO NARODNE ZAJEDNICE . ALI JE II-GI SVJETSKI RAT ,KAO I SVAKI RATNI DOGAĐAJ,KAKO TO KONSTATIRA VELIKI MARX, UVJETOVAO I PROMJENU POSTOJEĆIH ,VLADAJUĆIH DRUŠTVENIH ODNOSA, DIZANJEM REVOLUCIJE,SOCIJALISTIČKE JUGOSLAVNESKE NARODNE REVOLUCIJE, KOJA JE UKINULA PRIVATNO VLASNIŠTVO I STVORILA NOVE I BOLJE ,SIGURNIJE I PERSPEKTIVNIJE DRUŠTVENE UVJETE ŽIVLJENJA.
  A U TOJ SOCIJALISTIČKOJ,NARODNOJ ,JUGOSLAVNESKOJ REVOLUCIJI ,JE BIO UČESNIK I BORAC, PRALJKOV OTAC, DRUG M I R K O, KOJI JE KROZ REVOLUCIJU,KAO MLAD ,ENERGIČAN ,ODLUĆAN,STEAKO I NEKE DRUŠTVENE PRIVILEGIJE ,ALI NE ONE I ONAKVOG ,KLASNOG KARAKTERA ,KOJE OSIGURAVAJU KLASNI PRIVILEGIRANI POLOŽAJ ,VEĆ NAPROTIV,DUŽNOST, DA KAO ČELNIK JEDNE REVOLUCONARNE DRUŠTVENE DJELATNOSTI ,OBAVI SVOJU DUŽNOST ČELNIKA ,SVOJSTVENO CILJU REVOLUCIONARNOG PROGRAMA ,UTEMELČJENOG KAO POLAZIŠNOG CILJA REVOLUCIJE. I KAO TAKAV SE MORAO OBRAČUNATI SA OSTACIMA OSTATKA, SVOJIM DOJUČERAŠNJIM KRVOLOČNIM GRAĐANIMA IZ ISTE ZAJEDNICE, ALI SLJEDBENICIMA STEPINČEVSKE ,KRVOLOČNO-KOLJAČKO-ZLOČINAČKE CRKVE ,KOJA JE AKTIVNO,POD OKRILJE III-ĆEG REICHA , DJELOVALA RASISTIČKO-KLERIKALNO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKI,SA PROGRAMAOM ISTREBLJENJA SVAKOG DRUGOG I DRUGAČIJEG. I TU JE ,PRALJKOV OTAC ZARADIO, NEGATIVNU OCIJENU,, KOD ZLOČINAČKE,ŠIROKO-BRIJEŠKE CRKVE, KOD TUĐAMN-ŠUŠKOVIH KATIOLIČKIH-FALANGISTA,KOJI SU POD OKRILJEM SVETE ZAPADNE ,KLERIKALNO-NACISTIČKO-RASISTIČKE ALIJANSE ,SRUŠILI PRALJKOVU SOCIJALISTIČKU -SAMOUPRAVNU JUGOSLAVIJU, ODNOSNAO BIH ,ODNOSNO,HRVATSKU.
  MI, ATIFAŠISTIČKI GRAĐANI HRVATSKE ,BIH I JUGOSKLAVIJE SE DOBRO SJEĆAMO ONIH URLIKA RADOSTI ,UPUĆENIH ZAPADNOJ SVETOJ ALIJANSI KOJA IM JE POMOGLA DA NAPRAVE POKOLJ NA BALKANU,UZVICIMA: DANAKE DEUTSCLAND,DANKE GENŠER !!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code