ŠTO BI SE TEK DOGODILO DA SMO IZGUBILI RAT?

ŠTO BI SE TEK DOGODILO DA SMO IZGUBILI RAT?

8. prosinca, 2018.

Sjećate li se sramnog uhićenja general pukovnika i Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata Ante Gotovine? Dogodilo se to 7. prosinca 2005. na kanarskom otoku Tenerife. Uhitili su ga, nevinog, nakon četiri godine bježanja pred (ne)pravdom u hotelskom restoranu u mjestu Playa de las Americas pod optužbom za teški ratni zločin. Još se danas ne zna tko je uzeo nagradu za njegovu izdaju od pet milijuna američkih dolara te kome je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske uručilo ček na 300.000 kuna, na koliko su tada procijenili da ovaj junak vrijedi – živ ili mrtav. Sjećate li tadašnjeg “veselja” pojedinaca koji su s iznimnim žarom i sudjelovali u njegovu otkrivanju i uhićenju?

Napisao: Mladen Pavković

U povodu još jedne obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika, vojskovođe i pobjednika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata dr. Franje Tuđmana (14.5.1922.-10.12.1999.), kad se opetovano javljaju ekstremno lijevi komunističko nastrojeni u cilju, najblaže rečeno, omalovažavanja svega onog što smo dosad postigli, a poglavito u vrijeme rata, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.), postavlja pitanje: političarima, povjesničarima, medijima, akademicima, antifašistima i svima drugima kojih se to tiče:

Što bi se dogodilo s hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji da smo bili poraženi u Domovinskome ratu, odnosno da nismo bacili na koljena JNA, te što bi se u tom slučaju dogodilo s dr. Franjom Tuđmanom i njegovim najbližim suradnicima?

Očekujemo odgovore

Naime, o tome se ne govori i ne piše. Oni, poglavito, koji nisu sudjelovali u ratu, u obrani Domovine, koji nisu dali krv (pa ni čašu hladne vode, kako bi rekla pok. Kata Šoljić), za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, smatraju da je “normalno” da smo “u trapericama i starim puškama” došli do pobjede, a za to što je u vrijeme rata poginulo ili ranjeno na desetine tisuća ljudi, obično kažu: “pa, bio je rat, i netko je morao i stradati.“

Dakle, drugovi i drugarice, gospodo i gospođe, koji ste postali i članovi Europske unije, (zahvaljujući hrvatskim braniteljima!), s iznimnim nestrpljenjem očekujemo vaše odgovore, tim prije što znamo da se vama, koji ste rat proveli u „podrumima“ ništa ne bi dogodilo, odnosno još bi više napredovali, dok s druge pak strane, oni koji su poput hrvatskih majki samo dolazili u posjet hrvatskim vitezovima i na prve crte bojišta, za razliku od vas, mogli su nastradati. Neki nažalost i jesu!

Godišnjica uhićenja Ante Gotovine

Sjećate li se sramnog uhićenja general pukovnika i Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata Ante Gotovine? Dogodilo se to 7. prosinca 2005. na kanarskom otoku Tenerife. Uhitili su ga, nevinog, nakon četiri godine bježanja pred (ne)pravdom u hotelskom restoranu u mjestu Playa de las Americas pod optužbom za teški ratni zločin. Još se danas ne zna tko je uzeo nagradu za njegovu izdaju od pet milijuna američkih dolara te kome je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske uručilo ček na 300.000 kuna, na koliko su tada procijenili da ovaj junak vrijedi – živ ili mrtav. Sjećate li tadašnjeg “veselja” pojedinaca koji su s iznimnim žarom i sudjelovali u njegovu otkrivanju i uhićenju? Sjećate li se kako su i na koji način progonili Hrvate koji su imali bilo kakve veze s ovim nevinim čovjekom, ili članovima njegove uže ili šire obitelji? Samo u jednom mjesecu hrvatska je policija pretresla više od dvije tisuća obiteljskih kuća, stanova, samostana i drugih zgrada po cijeloj državi da se taj čovjek pronađe – živ ili mrtav!. (Po riječima odvjetnika Željka Olujića, u tv Bujici, 5.12.2018., to je navodno naredila ili odobrila Jadranka Kosor!?) Uz to, svakom su hrvatskom policajcu uručili fotografiju generala, ako ga slučajno vide, pa ako bi možebitno pružio bilo kakav otpor – zna se što su tada s njime trebali učiniti. Zar smo i to zaboravili? Možda je i sreća što su ga uhitili Španjolci, jer da su ga uhitili Hrvati ili netko drugi (Amerikanci ili Englezi na pr.) tko zna kako bi i gdje završio? Zadnji s kojim se Gotovina oprostio prije svojeg bijega preko granice bio je dr. Milan Vuković, (1933.-2018.), koji je kasnije napisao niz tekstova u kojima je dokazivao da je nevin te održao brojna predavanja na tu temu. Međutim, gdje su danas oni koji su progonili Ante Gotovinu, njegovu obitelj, pa i njegove vatrene štovatelje, koji su od prvog dana bili uvjereni da je nevin? Moja malenkost je o njemu dok je nevin ležao u zatvoru objavila i knjigu, ali i o generalu Markaču te organizirala oko 300 tribina uvjeravajući posjetitelje da je nevin, nu na te su skupove, od Hrvatske, Austrije, BiH do Njemačke, došli tek rijetki (domaći) političari, jer su se – bojali, jer su bili „kukavice“! Međutim, zbog čega ni protiv jednog koji je progonio Gotovinu, Markača; Čermaka… nije podignuta optužnica, zbog čega se ni jedan nije (barem) ispričao hrvatskoj javnosti, a sve su činili da za tko zna čiji račun “ubiju” nevina Junaka Domovinskoga rata, u ovom slučaju generala Gotovinu?

Istina je također, da je i na temelju i hrvatskih dokumenata koje su Haaškom sudu dostavljale i razne hrvatske (!) službe, razni mesići i slični, Gotovina 2011. na Haaškom sudu osuđen na 24 godine zatvora, a 16. studenog 2012., na sreću i po pravdi, oslobođen po svim točkama optužnice i odmah oslobođen. Sada mu i svi oni koji su ga proganjali (baš kao i generala Markača) i koji su ga željeli vidjeti doživotno iza rešetaka odaju priznanja i “ljube noge”.

Ne, ne može to tako.

Sutra se to isto može dogoditi (i događa se) i nekome drugome. Ako je netko i od Hrvata pogriješio u “slučaju Gotovina” onda neka snosi i posljedice!

Dosta je bilo lažnih opravdanja poput “mislili smo“ ili „nismo znali“!

Istina je nažalost da ste „mislili“ i da ste znali! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Branitelj
  #1 Branitelj 11 prosinca, 2018, 04:32

  Dogodilo bi se pomirenje hrvatskjih i srpskih partizana, kosovaca i udbaša…najebali bi oni koji su htjeli slobodu svome rodu i hrvatskom narodu…Mesić i Josipović bili bi u predsjedništvu te nova srpske države,a u minstarstvima bi bili Pusići, Pupovci, Čičkovi, Pičkovi…u generalštabu bio bi Bruno Vuletić i još neki srpski zetovi…Milka Planin postala bi ponovo premijerka,a Savka i MIka imali bi počasna mjesta u toj novoj staroj Jugovini…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 10 prosinca, 2018, 17:59

  DOMOVINSKI RAT!!!

  RAT U HRVATSKOJ NIJE UZROK NIČIJE I NIKAKVE AGRESIJE..TOJE BIO KRVOLOČNO-VJERSKI RAT

  KREIRALI SU GA KUHARIĆ ,DAKLE, EGZARH KAPTOLA ,ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE, KOJI JE TIM SVOJIM KRIŽARIMA PODJELIO I PATRICE OKO VRATA ,DA SE ODMAH, PO VANJSKOM OBILJEŽJU , VIDI I TKO SU HRVATSKI KATOLICI .ALI ONI NISU BILI HRVATSKI ,NEGO KATOLIČKI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA. NARAVNO ,FRANJO TUĐMAN JE BIO ONA SVJETOVNA STRANA ,A MILOŠEVIĆ, PREDSTAVNIK ONE TAMO RASKOLNIČKE ,NIŠTA MANJE ZLOČINAČKE CRKVE . BIO JE GLAVNI CERIBAŠA KOJI SE UDRUŽIO SA TUĐAMANOM I DOGOVORILI KARAKTER I INTENZITET RATA, RAZBIJANJE DOJUČERŠNJE ,ZAJEDNIČKE DRŽAVE NA VJERSKOJ OSNOVI, A ZATIM PRIJENOS RATA U BOSNU KOJU TREBA PODIJELITI. PO OKONČANJU RATA U VUKOVARU .SVE STAJAČE JEDINICE JNA,KOJE SU BILE ZAROBLJENE U SVOJIM KASARNAMA ,PREMJEŠTENE SU U BOSNU I HERCEGOVINU GDJE SU TRANSFERIRANE U TUĐAMANOVU FALANGU I SRPSKE ČETNIČKE BANDE,DA ZAJEDNIČKI ,U RATNIM UVJETIMA, VOJNIČKI ZACRTAJU GRANICE NOVE VELIKE SRBIJE I HRVATSKE.
  .
  UMJESTO MENE GOVORE PRAVI ARGUMENTI NA HAŠKOM SUDU ,PRALJKU I OSTALIM. I REZULTATI TOG RATA SU DANAS POZNATI:DEVASTIRANA I PODIJELJENA BOSNA ,KOJA NE LIČI NA DRŽAVU NEGO NA PODIJELJENE FEUDALNE POSJEDE , LATIFUNDIJE,HRVATSKIH ,SRPSKIH I MUSLIMASKIH VOJVODA.

  DAKLE,, RAT JE BIO DOGOVOREN ,JER SU TAKO TRAŽILI ZAPADNI KREATORI HLADNOG RATA, BAŠ U NAJVEĆEM NALETU ZAPADNOG KATOLIČKOG AGRESIVNOG POHODA NA ISTOK ,OBARANJEM BERLINSKOG ZIDA, ČIJI JE OSNOVNI I JEDINI CILJ BIO ANTIKOMUNISTIČKI ,SRUŠITI KOMUNIZAM KOJEG NIJE BILO. DAKLE, TREBA ZAKLJUČITI, DA NIKAKVE AGRESIJE NIJE BILIO JER SU U HRVATSKOJ KREIRALI RAT ,KAKO U UVODU REKOH ,KATOLIČKA CRKVA POD POKROVITELJSTVOM TUĐAMNOVE FORMALNO SVJETOVNE VLADAVINE. .VUKOVAR JE BIO SARAJEVSKI ATENTAT.TAMO JE DOŠLA PRAVA KATOLIČKA ALAŠA , POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA , DA POTAKNE RAT ZA ČIŠĆENJE HRVATSKE OD DRUGIH I DRUGAČIJIH, ZAPOČET JOŠ U STEPINČEVOJ BOŽJOJ DRŽAVI ,NDH-AZIJI.

  I DOK JE TRAJAO POKOLJ U VUKOVARU , U CIJELOJ HTVATSKOJ, BIVŠA JUGOSLAVENSKA ARMIJA JE MIROVALA U KASARNAMA. PA ,O KAKVOJ JE TO AGRESIJI RIJEČ??? VUKOVR NIJE AGRESIJA ,VUKOVAR JE ZAPALIO KRVOLOČNI POTOMAK STEPIČEVIH KRIŽARA , MERČEP ,U ULOZI NOVOG LUBURIĆA. TO TVRDIM NA OSNOVU PODATAKA KOJE JE IZNIO U SVOJOJ KNJIZI DRAGO HEDL ,UGLEDNI HRVATSKI NOVINAR ,KOJI JE U VRIJEME RATA BORAVIO NA TIM PROSTORIMA.. DANAS SE SUDI MALOM LUBURIĆU ,ALI STIDLJIVO ,JER SE UOPĆE NE SPOMINJE NJEGOV POKOLJ U VUKOVARU KADA JE SRBE VJEŠAO PO KLAONIČKIM ČENGELAMA KAO STOKU ,PIŠE DRAGO HEDL.NA OVIM PROSTORIMA JOŠ OD RASKOLNIČKIH VREMENA POSTOJI NETRPELJIVOST A KOJU PERMANENTNO PODRGRIJAVA NE SAMO STOŽER KATOLIČKOG ZAPADA ,VATIKAN ,NEGO I ISTOČNA CRKVA, ORTODOKSNA, ZLOČINAČKA I AGRESIVNA . OD PODGRIJAVANJA MRŽNJE I PERMANENTNIH SUKOBA, OD RASKOLNIČKE PODJELE NA ISTOČNU I ZAPADNU CRKVU, NIJE OSTALA IMUNOM NI KNJIŽEVNOST ,NI POVIJEST,NI POLITIČKA PUBLICISTIKA, S OBE STRANE RASKOLA.
  PA TKO TO NAMA, GRAĐANIMA HRVATSKE, PRODAJE AGRESIJU UMJESTO VJERSKOG RATA KOJI JE ,TO JE ZAPAD I PROTEŽIRAO, BIO EFIKASNA ISKRA RATA NA OVIM PROSTORIMA ,A KOJI JE IMAO JEDAN JEDINI CILJ UNIŠTENJE SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA I NACIŠOVINISTIČKO ČIŠĆENJE GARAĐANA ,SVIH ONIH KOJI SU DRUGI I DRUGAČIJ, ŠTO ZNAČI ČIŠĆENJE DRŽAVE OD SRBA I SVIH DRUGIH NEPOŽELJNIH ,MEĐU KOJE SE UBRAJALO I SOCIJALISTIČKE FUNKCIONERE ,A NAROČITO ONE U POLICIJI I OBAVBJEŠTAJNIM SLUŽBAMA.
  PO OSVAJANJU VALSTI ,TUĐMANOVA FALANGA ,SPOMENUO JE NEKI KOMENTATOR NA PORTALU SLOBODNE DALMACIJE,UBILA JE OKO 6OO LJUDI I NITKO DO DANAS NIJE POKRENUO ISTRAGU O TOME. .OVAJ PODATAK SE MOŽE PROVJERITI U ARHIVU SLOBODNE DALMACIJE.
  PA SE TREBA ZAPITATI ,TKO TO NAMA, U HRVATSKOJ , PRODAJE AGRESDIJU NA HRVATSKU ,UMJESTO KRVOLOČNOG KRIŽARSKOG RATA, STEPINČEVSKI ,KRVOLOČNOG KARAKTERA,, ČIŠĆENJE SVIJUH DRUGIH I DRUGAČIJIH. STOKO KATOLILČKA, ZATUCANA ,SITNOG ZUBA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Mujo Bašinac
  #3 Mujo Bašinac 10 prosinca, 2018, 17:03

  Ne smijem ni pomisliti,što bi nam bilo,nešto još gore od Bleiburga,Hude jame.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. grunf
  #4 grunf 10 prosinca, 2018, 08:43

  Glupi pavkoviću, misliš valjda da tvoj tuđmanin ne bi isporučio Gotovinu, kao i Kordića i Blaškića. Stvarno si gluperda.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code