SDP NEDJELIMA DOSTIŽE HDZ

SDP NEDJELIMA DOSTIŽE HDZ

20. lipnja, 2014.

 

 

1229 NpAdvHover Custom

Predstečajne nagodbe su u rangu pretvorbe i privatizacije

 

Napisao: Saša Radović

Ilustracija:www.djuro.com

Nedavno saborsko jutro počelo je izjavom Nenada Stazića (SDP): „…da je Sanaderova pravomoćna presuda puno više od presude jednom čovjeku, ona je svjedočanstvo jednog vremena o tome kako se vodilo Hrvatsku, tko je i kako dao podršku tom čovjeku. On to nije činio sam, odluke je donosila HDZ-ova vlada jednoglasno, nikoga nije bilo da ga upozori i kaže mu – stanite, to ne ide tako…. HDZ-ova većina zaključila da je sve u redu i na taj način pokrivala ono što je radio njihov premijer.”

Iz saborske klupe Šuker (HDZ) mu dovikuje da laže!

KOSOVAC TUĐMAN

Narod kaže – rugala se sova sjenici. Dvije stranke, dvije sestre jednojajčane blizanke! HDZ je sudski definirana kao zločinačka organizacija, a SDP je djelima dostiže. „Najbolji“ potez HDZ-a u pljački Domovine je privatizacija – pokradene su milijarde dolara ili eura, a „najbolji“ potez SDP-a u istom nedjelu su – predstečajne nagodbe. Još uvijek nemamo podatke koliko su pojedini članovi  SDP „stekli“ uz pomoć svoga dugogodišnjeg barda Slavka Linića. Ostale kriminalne djelatnosti članstva tih dviju stranaka ne navodimo, ali znamo da je uvijek učinak isti ili vrlo sličan. Te stranke vođene isključivo privatnim interesima dovele su Hrvatsku na prosjački štap.

Razlog istovjetnosti dviju vodećih stranaka možemo naći u samom začetku, odnosno u osnivačima tih stranaka. Općepoznata je činjenica da su u Savezu komunista Hrvatske (majci SDP-a) bili učlanjeni svi hrvatski udbaši i da SDP nije trebalo osnivati, jer je naslijedila svu komunističku infrastrukturu i članove. HDZ je imala drukčiji cilj i drukčiji postanak. Cilj je bio anuliranje eventualne lustracije i progona udbaša i udbaških egzekutora ubojstava u Jugoslaviji i u dijaspori tijekom prošlih pet desetljeća. U novoj stranci HDZ-u, uz lažno velikohrvatstvo, ti zločinci morali su naći sigurno utočište.

Pokušaj da se osnuje Hrvatska demokratska zajednica na osnivačkoj skupštini u hotelu  „Panorama“ propao je zbog zabrane vlasti (to je svojim vezama ishodio Josip Manolić). UDBI, posebice KOS-u JNA, nije odgovarao kandidat za predsjednika stranke, bivši komunist i disident Marko Veselica. S Veselicom bi bilo teško ostvariti njihove interese (eventualno očuvanje Jugoslavije, i preslagivanje unutarnjih granica SFRJ).

17. lipnja 1989. Manolić saziva tajnu, ilegalnu osnivačku skupštinu HDZ-a u baraci nogometnog kluba „Borac“ u Jarunu. Ne poziva sve one koji su trebali biti nazočni u hotelu „Panorami“ nego samo 48 udbaša. Jedan napušta skupštinu (Lalić) i s 47 glasova jednoglasno je izabran KOS-ovac Franjo Tuđman za predsjednika HDZ-a. Urota uspijeva u potpunosti i UDBA ponovno ulazi u sve sfere vlasti. U stranci nalaze utočište nekadašnji staljinisti i aktualni titoisti, partizanski prvoborci među kojima je bilo i ratnih zločinaca i oficira totalitarne jugokomunističke tajne policije i tajne službe, bivši komunisti i disidenti komunizma, ljudi s jakim vezama u udbaškom podzemlju i u jugoslavenskoj tajnoj službi. Stvoren je privid demokracije – ova izvorno staljinistička ljevica obučena je u hrvatsko ruho, te je stvorena umjetna ekstremna desnica deklarativno postavljena u politički centar.

U tranziciji, u suglasju s Račanovom kriptokomunističkom opozicijom Titovi udbaši izbjegli su kazne hrvatskog pravosuđa zbog kršenja ljudskih prava u bivšoj Jugoslaviji (i zbog ubojstava hrvatskih domoljuba!). Živjeli su i žive pod zaštitom urotnika koji se rotacijom HDZ-a i SDP-a smjenjuju na vlasti.

Povijesna jarunska baraka više ne postoji, a na tom je mjestu odnedavno klub znakovitoga imena “Krivi put”

Da su HDZ i SDP zaista „krivi put“ i udbaške stranke dokazuju godine zaštite Titovih ubojica hrvatskih domoljuba u dijaspori. Josip Perković, Zdravko Mustač i ostali udbaši dva desetljeća bili su zaštićeni od njemačkog progona. Ulaskom u EU premijer Milanović nanio je najveću sramotu Hrvatskoj fanatičnom obranom i suludim odbijanjem izručenja udbaških ubojica njemačkom pravosuđu.

POLITIČKI VAKUM I ČISTE RUKE

Opstojnost Hrvatske moguća je samo jakom marginalizacijom stranaka- blizanki ili njihovom eliminacijom s političke scene. Ukoliko se želimo riješiti tog zla i razloga naše crne svakodnevice moramo tražiti uzore u razvijenim demokracijama. Imamo samo dvije solucije.

Prva solucija je dugotrajna i vrlo mukotrpna zbog silnog otpora vladajućih. To je promjena izbornog zakona. Birači na parlamentarnim izborima preferencijalnim glasovima (imenom i prezimenom!) izravno biraju svoje predstavnike u Saboru. Zastupnici bi bili odgovorni građanima koji su ih birali – a ne strankama. To, zapravo, ruši razlog postojanja stranaka koje u Hrvatskoj egzistiraju samo zbog osobnih interesa stranačkih elita. Gubljenje mogućnosti lakog bogaćenja korupcijom i kriminalom povuklo bi eroziju stranaka i njihovo gušenje. Otpor političke oligarhije zbog toga bit će izuzetno snažan.

Druga solucija je realnija i moguća. S obzirom na to da je u Hrvatskoj dosegnut maksimum korupcije, strpljenje građana puca po šavovima. Mora se dogoditi prijelom – pitanje je samo hoće li to biti sutra ili kasnije. Imamo primjer u Italiji.

Tijekom pet desetljeća u Italiji politička oligarhija, stranke PSI Socijalistička Partija Italije i DC Demokratska Unija (identične stranke SDP-eu i HDZ-eu) provele su nezamislivu korupciju unutar sustava (koje li sličnosti s Hrvatskom!). Te dvije stranke smjenjivale su se na vlasti od osnutka “prve republike” poslije rata sve do 1992. godine kad je sudac Antonio Di Pietro u istragama, te presudama koje su uslijedile, uništio ove dvije zločinačke stranke.

Zbog dugogodišnjih zatvorskih kazna samouvjerenih i korumpiranih političara i uništenja dviju povijesnih stranaka u toj akciji pod imenom “Mani pulite” ,(čiste ruke), stvoren je politički vakuum. U nastalom prijelaznom periodu, mafija je bila ekstremno nasilna i bezobzirna, što je kulminiralo bombaškim napadima, atentatima na suce, političare, načelnike policijskih postaja i generala “carabiniera” koji je uništio “Crvene brigade”. Politički vakuum popunili su reformirani fašisti i poduzetnička elita Silvia Berlusconia, no to je ipak bila prolazna faza. Eliminacija stranaka PSI i DC koje su opljačkale Italiju, bila je temeljni uvjet za napredak. Danas je Italija demokratska država.

STRANKE BLIZANKE

Hrvatska mora stvoriti Tužiteljstvo koje više neće štititi kriminal političke oligarhije kao što je to činio Bajićev DORH. To znači otvaranje istraga, brze presude korumpiranim političarima i oduzimanje opljačkanoga – drugim riječima uništenje dviju vodećih stranaka u Hrvatskoj. Problema kakvih je imala Italija s mafijom ne može biti – jer su upravo HDZ i SDP – mafija!

Treba napomenuti da su rekonstrukcije vodstva stranaka-blizanki ili promjene njihovih predsjednika – čisto zavaravanje! Što se može očekivati od jednog Šukera ili Miloševića umjesto Karamarka? Nove milijardske dugove i kontinuitet Sanaderovog modela! Što se može očekivati od nesposobnog Komadine ili anemičnog Picule umjesto također nesposobnog Milanovića? Samo produženu agoniju i neminovan kraj Republike Hrvatske.

Zamislite samo ambicioznog Bernardića na mjestu predsjednika SDP-a koji javno na TV izgovara najgluplju rečenicu od stoljeća sedmog – „neka institucije rade svoj posao“.

Anno Domini MMXIV./ XLl. T

 

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 21 lipnja, 2014, 13:43

  E “moj” Saša, da je tada izabran Marko Veselica nebi ti sada ovdje pisao već “odozdo gledao kako trava raste” u polju nekog novog/starog Jasenovca.
  Stoga, ne laprdaj, i smiri se konačno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Tomo
  #2 Tomo 20 lipnja, 2014, 09:07

  Dobar tekst

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. bistra voda triglav
  #3 bistra voda triglav 20 lipnja, 2014, 08:34

  stazic bi uskoro s j.lekom mogao odgovarati na pitanja kako je sdp-ovska bohinjska vila od pala u ruke g.radmana

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code