GENERALI RAZOČARALI

GENERALI RAZOČARALI

8. listopada, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Što ste vi, hrvatski generali, dosad učinili u svezi progona ratnih zločinaca? Kad ste vi okupili branitelje i pokrenuli neke od niza njihovih gorućih problema? Većina od vas (svaka čast iznimkama) se ne pojavljuje ni na raznim tribinama i obilježavanjima obljetnica iz Domovinskoga rata. Ako netko i dođe, uvijek su to manje-više jedni te isti, ala general Mladen Markač, Tomo Medved i slični

Napisao: Mladen Pavković

Od članova Hrvatskog generalskog zbora očekuje se da i dalje budu na čelu vojnika s kojima su ratovali tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Oni bi uvijek i na svakom mjestu trebali viknuti – Zamnom! Međutim, jedan dio hrvatskih generala koji je uključen u ovu udrugu ne misli tako, pa po svoje mišljenje odlaze i predsjedniku Vlade!

Riječ je o odbijanju članova ove „elitne“ udruge da sudjeluju na protestnom skupu koji će se održati 13. listopada u Vukovaru, a koji organiziraju hrvatski branitelji, odnosno Grad Vukovar, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom. Tamo će se tražiti da se procesuiraju ratni zločinci i čuti priče nevinih žrtava koji su prošli srbijanske logore. (Vjerujemo da će sve to prenositi i HRT!). Taj skup na određeni je način podržao i sam predsjednik Vlade koji je rekao da se slaže da se ratni zločinci procesuiraju, ali da se boji da se skup ne pretvori u rušenje većine u Vladi. Organizatori su odgovorili da im to nije namjena, već da institucije natjeraju da napokon ozbiljno počnu raditi svoj posao, a ne da se zlikovci slobodno šeću Vukovarom, ali i drugim krajevima Hrvatske.

Gorući problemi

Od hrvatskih generala se očekivalo da dođu na skup i da učine sve da se on ne pretvori u ono što s njime nema nikakve veze. Za to, pretpostavljamo, imaju dovoljno autoriteta.

Ali ne. Čelništvo udruge uz tv i ine kamere otišlo je kod predsjednika Vlade na kavu da mu i osobno priopći kako oni nisu za takav način protesta, i da ne će doći!

Ok. Nitko ih ne tjera da dođu i ubrzaju procesuiranje ratnih zločina i zločinaca. Nu, sada se postavlja pitanje: a što ste vi, hrvatski generali, dosad učinili u svezi progona ratnih zločinaca? Kad ste vi okupili branitelje i pokrenuli neke od niza njihovih gorućih problema? Većina od vas (svaka čast iznimkama) se ne pojavljuje ni na raznim tribinama i obilježavanjima obljetnica iz Domovinskoga rata. Ako netko i dođe, uvijek su to manje-više jedni te isti, ala general Mladen Markač, Tomo Medved i slični.

Hrvatski generali bi svakodnevno trebali poticati institucije i pojedince da rade svoj posao, da štite interese onih koji su bili prvi kad je trebalo, a koji danas osim sjećanja na Domovinski rat nemaju ništa.

Odmakli se od naroda i suboraca

Stječe se dojam da se većina generala odmakla od naroda, a što je još najgore i od onih s kojima su ratovali!

Vjerujemo da će generali poslušati svoje srce (poput generala Željka Sačića) i 13. listopada doći u Vukovar, jer krajnje je vrijeme da oni koji su činili zločine odgovaraju.

Što u tome ima loše?

I zašto od takvih dobronamjernih inicijativa bježati poput zečeva?

Umirovljeni hrvatski generali: Petar Stipetić, Martin Špegelj, Anton Tus, Davor Domazet Lošo, Franjo Feldi, Pavao Miljavac, Ante Roso, Ante Gotovina, Ivan Basarac, Krešimir Ćosić, Ivan Čermak, Miljenko Crnjac, Mile Ćuk, Đuro Dečak, Ante Budumir, Mate Laušić, Mladen Markač, Milivoj Petković, Slobodan Praljak, Damir Krstičević, Ivan Kapular, Mirko Norac, Božo Budimir, Tihomir Blaškić, Ljubo Ćesić Rojs, Ivan Tolj, Luka Bebić, Ante Jelavić, Andrija Hebrang, Miroslav Tuđman, Branimir Glavaš, Karl Gorinšek, Marinko Krešić, Josip Štimac, Vladimir Zagorec, Markica Rebić, Rahim Ademi, Matko Kakarigi, Vinko Vrbanac, Drago Dragičević, Ilija Nakić, Đuro Matuzović, Željko Šiljeg, Nedjeljko Obradović, Mića Lasić, Ivica Primorac, Tomo Medved, Josip Lucić, Mladen Kruljac, Josip Čuletić, Željko Glasnović, Darko Grdić, Krešimir Kašpar, Marijan Mareković, Zdravko Kardum, Josip Stojković, Mate Obradović, Željko Simčić, Ivica Supić, Zvonko Peternel, Josip Zvirotić, Pavao Krpan, Mladen Mikolčević, Vinko Štefanek, Željko Dobranović, Ivan Pokaz, Josip Petrović, Pavao Krpan, Darko Rukavina, Milan Bokulić, Ivan Bobetko, Marjan Biškić, Živko Zrilić, Šime Čičin-Karlović, Anton Jeričević, Augustin Kontrec, a ovom broju treba dodati još tridesetak hrvatskih generala koji su poginuli ili umrli nakon rata. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. .FRANO
  #1 .FRANO 12 listopada, 2018, 22:32

  TKO JE FRANJO TUĐMAN???XC
  UTEMELJITELJ ZLOČINAČKE KATOLIČKE FALAGE HDZ-EA, KATOLIČKI PROZELIT; RUŠITELJ SOCIJALISTIČKE-SAMOUPRAVNE DRŽAVE HRVATSKE I REINKARNATOR STEPIČEVE BOŽJE DRŽAVE; RUŠITELJ I DIJELITELJ BOSNE I HERCEGOVINE, UDRUŽEN SA SRPSKIM PRAVOSLAVNIM ZLOČINCEM MILIOŠEVIĆEM ;VOĐA ,STOŽERNIK KRVOLOČNOG VJERSKOG RATA U HRAVTSKOJ I BOSNI I HERCEGOVINI POD ČIJIM VODSTVOM SU SE NAPRAVILI MNOGI ZLOČINI PROTIV ČOVJEČNOSTI I TOTALNA PLJAČKA I DEVASTACIJE HRVATSKE RADNIČKE SAMOUPRAVNE STEČEVINE.
  DAKLE ,PO SVEMU ŠTO NAVEDOH ON JE RATNI ZLOČINAC I RATNI PROFITER ,VILA NA TUŠKANCU NEZAKONITO OTKUPLJENA ,TIČUĆI SE VAŽEĆIH ZAKONSKIH PROISA REPUBLIKE HRVATSKE I NOVCEM RADNIKA IZ INIOZEMSTVA A DA ONI NISU BILI SA TIM SUGLASNI.VODIO SE I SUDSKI SPOR SA JEDNIM HRAVTSKI RADNIKOM IZ ŠVICARSKE KOJI GA JE TUŽIO DA JE PRISVOJIO NJEGOV NOVČANI POKLON NARODU A NE NJEMU.I NARAVNO,IZGUBIO SPOR SA TADA APSOLUTNIM SATRAPOM STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE ,TUĐMANOM. PA SE HRAVTSKI GRAĐANIN TREBA ZAPITATI TKO TO NAMA SERVIRA FRANJU TUĐAMANA ZA NEKOG NACIONALOG JUNAKA KOJI JE SVOJIM DJELOM UČINO OVO ŠTO NAVEDOH.??
  SVE ŠTO NAVEDOH NIJE MOJA IZMIŠLJOTINA NEGO JAVNI ARGUMENTI KOJE MOŽE POTVRDITI SVAKI HRVATSKI GRAĐANIN SVJEDOK TOG VREMENA . OSIM TOGA,TREBA SE ZNATI I TO ,DA JE BIO OSUMNJIĆEN KAO RATNI ZLOČINAC OD MEĐUNARODNOG SUDA U HAGU.NESREĆA JE BILA ŠTO GA JE SMRT ZATEKLA PRIJE NEGO ZAHTJEV HAŠKOG TRIBUNALA DA GA SE IZRUČI HAŠKOM TRRIBUNALU. PA TKO TO PREDLAŽE IMENOVANJE NAŠEG AERODROMA =PLESO= PO IMENU OVOG ZLOČINCA???? ILI ULICA NEKOG GRADA NAŠE REPUBLIKE..NARAVNO, NJEGOVA ZLOČINAČKA STEPINČEVSKA FALANGA ,HDZ-E KOJA JE OGLEDALO DUHA I NAUMA SATRAPA ,FRANJE TUĐMANA .PREMA TOME SVAKO OBILJEŽJE KOJE BI SE POJAVILO NA JAVNOM MJESTU PO REPUBLICI HRVATSKOJ, ZA NAS GRAĐANE ANTIFAŠISTIČKE HRVATSKE ,BILO BI UVREDA ,NACIONALNA I POLITIČKA .
  PA AKO JE TUĐMAN KAO TAKAV , BANDIT,SLEDSTVENIK STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA , ONDA SE TREBA ZAPITATI ,TKO SU NJEGOVI GENERALI I ŠTA NAM ONI MOGU PONUDITI???DANAŠNJU REINKARNIRANU STEPINČEVSKU BOŽJU DRŽAVU !!!KLASNO,KASTINSKU ,NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKU!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 8 listopada, 2018, 12:57

  Kada Četnici vladaju onda se komunjare pretvaraju u fašiste!
  Ništa novo na Balkanu!
  Čak su svijetski jebivjetri u čudu kada vide za kakve judine škude nas ovi “Generali” prodaju u ropstvo!
  Neka jebu sliku svoju!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno XX
  #3 Anonimno XX 8 listopada, 2018, 12:42

  Sad se vidi sada ZNA SE tko se kome dopada!
  Ili tko još ovoga malo što je ostalo potkrada.
  Puno se toga davno obećalo Slavoniji…
  I što se desilo….Odlazi nam raja očistit će jadnu Slavoniju do kraja.
  Tko će ostati… neženje i starci.
  A i Gornja sisačka Posavina nije bolje.
  Još sad kada hoće i pedesetak vrsta otpada metnut u reciklažu.
  Zato svi u Vukovar, a povedite za sobom i one koji se protive.
  Kada znaju dobro lajat i zaribat Lijepu Našu, neka budu hrabri i pojave se na licu mjesta.

  Odgovorite na ovaj komentar

<