DIKTATORSKA VLAST U SISKU SEBI PRIGRLILA PROJEKTE VLADE I EU

DIKTATORSKA VLAST U SISKU SEBI PRIGRLILA PROJEKTE VLADE I EU

22. svibnja, 2020.

 

Tijekom svoje vladavine Kristina Ikić Baniček promijenila je čak 19 direktora. Najkritičnije je bilo u Upravnom odjelu za proračun i financije koji je za vladavine Ikić Baniček, promijenio 5-6 pročelnika, teško je više i brojati. A iz Grada je otišlo čak preko 40 službenika i time je ugroženo redovito odvijanje poslova pa se za dobar dio poslova, koji bi trebali raditi službenici, plaća privatnim tvrtkama. Dakle, svi su redom nakon iskustva s gradonačelnicom, dali otkaze i to dovoljno govori o odnosu gradonačelnice prema ljudima odnosno zaposlenicima.

Afere su se prelile i u gradska trgovačka društva i gradske ustanove

Tekst: GO HDZ-a Sisak

U petak 22.svibnja smo dobrodošlicu Sisku poželjeli Davoru Bernardiću u nadi da će stupivši na tlo grada hrvatskih pobjeda, ozbiljno preispitati kontroverzne odluke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenog stranačkog kolege i supruga Darka Baničeka koji zajedno razvijaju grad podjela, grad diskriminacija, grad zastrašivanja…

No, cijeli je tim očito preuzela kolektivna amnezija pa su u okviru službenog dijela posjetili jedan od najnovijih projekta u gradu Sisku koji je završen isključivo zahvaljujući našoj Vladi na čelu s Andrejom Plenkovićem.

Jako dobro znamo da je oko završetka novog kulturnog odredišta u samome centru Siska, naše Holandske kuće, bilo puno problema, da je završetak projekta kasnio godinu dana, da je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček ugasila trgovačko društvo Sisak projekti s ciljem da izbjegne postupanje po pravomoćnoj sudskoj presudi kojim je naloženo da se dvoje nezakonito otpuštenih radnika vrati na posao i da im se isplate zaostaci plaća. Gašenjem tvrtke Sisak projekti ugroženi su brojni drugi projekti, a Gradu je prijetilo plaćanje penala.

Projekt Holandske kuće, u koju su uložena sredstva iz EU fondova, a koji je završen više od godinu dana nakon proteka roka za završetak, propao bi da ga nisu spašavali stručnjaci iz SAFU-a i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kojem je na čelu HDZ. Stoga nam je drago da je Bernardić u društvu najostavljenije gradonačelnice u povijesti Hrvatske, obišao upravo Holandsku kuću, da se osobno uvjeri kako ih je spasila Vlada Andreja Plenkovića.

Bespovratna sredstva za autobuse

Tijekom svoje vladavine Kristina Ikić Baniček promijenila je čak 19 direktora. Najkritičnije je bilo u Upravnom odjelu za proračun i financije koji je za vladavine Ikić Baniček, promijenio 5-6 pročelnika, teško je više i brojati. A iz Grada je otišlo čak preko 40 službenika i time je ugroženo redovito odvijanje poslova pa se za dobar dio poslova, koji bi trebali raditi službenici, plaća privatnim tvrtkama. Dakle, svi su redom nakon iskustva s gradonačelnicom, dali otkaze i to dovoljno govori o odnosu gradonačelnice prema ljudima odnosno zaposlenicima.

Afere su se prelile i u gradska trgovačka društva i gradske ustanove. Javnosti je najpoznatiji primjer Športsko rekreacijskog centra grada Siska. Gradonačelnica, osim što dozvoljava stranačkom kolegi i suprugu Darku Baničeku uvid u službene dokumente Športsko rekreacijskog centra, u službenoj komunikaciji parafrizira da su članovi jednog sportskog kluba, jedan dio naših sugrađana, Siščani, idioti i invalidi i da osjeća prijezir prema njima.

Sve to Bernardiću ne smeta. Došao, vidio, očekuje glasove i otišao. Ostavio nas Siščane u milosti i nemilosti diktatorski nastrojene vlasti u Sisku na koju trenutno jedino on može utjecati. Ali nakon parlamentarnih, brzo će i lokalni izbori, nakon kojih će Sisak napokon „prodisati“.

Često čujemo Kristinu Ikić Baniček kako ponavlja da HDZ, misleći na Vladu RH i Sisačko-moslavačku županiju, ne ulaže ništa u Sisak.

Ovaj katalog projekata u vrijednosti preko 616 milijuna kuna demantira gradonačelnicu. Vrijednost projekata je veća od 700 milijuna kuna ali nisu svi stali u katalog pa je pobrojano državnih i županijskih projekata „samo“ u vrijednosti od 616 milijuna kuna koji su realizirani ili su u postupku realizacije na području grada Siska.

Uz spomenutu Holandsku kuću za koju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo oko 20 milijuna kuna, važno je spomenuti još neke projekte koje je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček javnosti prezentirala kao njene.

Siščani su se godinama vozili u starim, dotrajalim autobusima Autoprometa, a upravo zahvaljujući našoj Vladi odnosno Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture a uz pomoć EU fondova nabavljeno je tvrtki Autopromet d.o.o. 20 novih autobusa. Naša Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem omogućila je i prijevozničkim tvrtkama u drugim gradovima nabavku autobusa kao, npr. Zadru, Rijeci, Splitu… Bespovratna sredstva za sisačke autobuse iznose oko 19,4 milijuna kuna, a Vlada RH je sudjelovala s 3,4 milijuna kuna.

Apsurdno i nezrelo

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uložilo je preko 800 tisuća kuna u dogradnju vrtića Bubamara, Hrvatske ceste uložile su preko 73 milijuna kuna u sanaciju nedavno otvorenog Galdovačkog mosta i Mosta Gromova koji je još u sanaciji. Gradi se i oprema, slobodno možemo reći, nova bolnica, u vrijednosti oko 177 milijuna kuna, zgrada Doma zdravlja Sisak je energetski obnovljena, stavljena je nova fasada, vanjska stolarija, ordinacije su dobile novu, modernu opremu, obnovljena su školska, igrališta kod Gimnazije, Srednje škole Viktorovac, parket u dvorani Brezovica. Metalurški fakultet provodi projekt Centar za ljevarstvo – SIMET u vrijednosti preko 40 milijuna kuna, obnovljena je zgrada suda, zgrada Katastra i realizirani brojni drugi projekti a dio ih je naveden u ovom katalogu.

Stavljanje u kontekst Andreja Plenkovića kao predsjednika Vlade RH koji ne diskriminira nego brine o razvoju cijele Lijepe naše i Davora Bernardića koji teži toj funkciji, apsurdno je, neusporedivo i bilo bi nezrelo. Neka hrvatski građani pogledaju samo primjer Siska što ovdje rade Kristina Ikić Baniček i njen stranački kolega i suprug Darko Baniček i bit će im jasno kakva je to amaterska razina upravljanja gradom i gradskim sustavom bez jasnog smjera i cilja, bez empatije i razumijevanja za ljude, športaše, zaposlenike u gradskom sustavu, naše Siščane.

Izgleda da je u petak Bernardić u Sisku definitivno odlučio prigrliti sve afere Kristine Ikić Baniček, ne smeta mu ni vrijeđanje osoba s invaliditetom, diskriminacija djece, nezakoniti otkazi, tjeranje novinara sa sjednica Gradskog vijeća, nepoštivanje pravomoćnih sudskih odluka. T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Milanović u kurtoaznom posjetu sisačkoj Rimac
  #1 Milanović u kurtoaznom posjetu sisačkoj Rimac 5 lipnja, 2020, 11:06

  Eto, šupak od tzv. stanara Pantovčaka, bez protokola, kravate i posilnoga, te spominjanja naše povijesti, pohodio je slavljenički civilni . Sisak. Mudro je slavlje Kvirinova blagdana odijelila kibidabi poduzetnica, koja u gradskoj ledenoj dvorani održava glazbene koncerte za račun familijarne firme, a civilnu feštu održava u utvrdi iz 16. stoljeća Tome Bakača Erdedija. Zato Sisačka biskupija i spominje samo nebeskoga zaštitnika Biskupije, premda Kvirin mnogo znači i za Sisak iz vremena prvih kršćana i Rimljana, pa i za županiju. Za boljševičku feštu u Starom gradu, stigao je i Kristinin izborni pobjednik (sramota, narode!), vjerojatno u nadi da će odnošenjem pola plijena iz 2013. (10 milijuna kuna za hajdučku demontažu funkcionalne pruge Sisak-Karlovac u državnom vlasništvu). Zaštitnik udbaških ubojica iz perioda šefovanja vladom dao je povijesne izjave o tome je li flojsu Rimac trebalo odmah hapsiti (ili više dana rondati) poput županijske lopuže Marine Lovrić. Ništa pametnije nisu znali i htjeli novinari pitati. Ipak, ezdepjac je gradsku crvenu kupleRajku podučio obavezama za srpanj i nadama KIBine crvene većine muslimana i srbadije u Pavelićevu naselju..

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 24 svibnja, 2020, 09:48

  sad bi maleni velike glave koja raste iz rektuma na okup s vodećim srbendama njihove partije. Alpinist Bernardić je rođeni komunist za vremena JBT-a.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. žrdina
  #3 žrdina 23 svibnja, 2020, 08:11

  Nasljednici i baštinici totalitarnog sistema na čelu sa predsjednikom drogerašom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. pepe
  #4 pepe 23 svibnja, 2020, 01:00

  daklë, ako je sisata i guzata, dobra je, dalje se ne pita niti je važno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Rektalni alpinist i nije antifašist
  #5 Rektalni alpinist i nije antifašist 22 svibnja, 2020, 21:20

  Bernardić, rektalni alpinist Zorana Milanovića i njegove sisačke priležnice Ikače. Bravo, drugovi!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Kapitalna drugarica Vesna Nađ, domoljupka
  #6 Kapitalna drugarica Vesna Nađ, domoljupka 22 svibnja, 2020, 21:14

  Došla mica na kolica: Neponovljiva komunistička profuknjača Vesna Nagy, koja se domogla i pozicije šefice Ministarstva branitelja uz idiota Predraga Matića, provela druga Bernardića zavičajnim Zelenim Bregom i drugim dijelovima Siska. Možda crveni imaju plan i s njom. kad se ikača pomakne na Pantovčak uz svoga šarmera Zorana, Vesna bi zaista mogla u stolček gradske načelnice.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. SDP spletkari počeli k(r)ampanju
  #7 SDP spletkari počeli k(r)ampanju 22 svibnja, 2020, 21:08

  Jadni hlebinček taj Davor Bernardić, vukovarski internacionalist koji voli srbe, pa i crvenu vješticu Kristinu Sotoninu Ikaču (kazao bi pokojni Božo Alić) i komunističkoga zagorskoga masona purana sklizača Darka, rođaka Gajdaša Dončića i Zdravka Kolara, župana prigorsko-zagorskoga. Svojedobno je sisačka debela vještica bila svim silama za pad istoga tog usranca predsjednika SDP-a u suradnji sa spletkarom Zoranom Milanovićem, a sada si kade obostrano. U pratnji je bio i debeli kum spremačice i prijedorske med. sestre, švercerice i kriminalke Mare Lovrić-Marić-Merzel-Matan i drugih je..ča Davorinko Vidović iz krimi-družbe Nadana Vidoševića HGK. Vidović, politički tajnik SDP-a i podrumar iz rata, toliko se ko prasac ugojio, pa liči na riječkoga krmka Obrsnela, kapetana ruzinava “galeba”. Za nošenje droba trebat će i montažnu prikolicu.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 23 svibnja, 2020, 22:50

   Uspostava slobode medija (HRT s koncesionarima) i novog Izbornog zakona, iz politike bi nestali svi ovakvi korumpirani politicari (iz svih stranaka) i Hrvatska bi prodisala punim plucima. Sretno svima !

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code