GENERAL GOTOVINA POČASNI GRAĐANIN KOPRIVNICE

GENERAL GOTOVINA POČASNI GRAĐANIN KOPRIVNICE

5. studenoga, 2015.

ante-gotovina
Na svečanoj sjednici Gradskoj vijeća Grada Koprivnice, koja je održana u srijedu 4. studenog pred prepunom dvoranom koprivničkog Domoljuba, a u povodu Dana Grada, general pukovnik u mirovini Ante Gotovina proglašen je počasnim građaninom Grada Koprivnice. Za ovo iznimno priznanje jednog od Junaka hrvatskog Domovinskog rata predložila ga je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.). Prije dvije godine na poticaj ove Udruge isto priznanje primio je i general pukovnik Mladen Markač.
Gotovina se na žalost nije pojavio na dodjeli, ali je poručio da zahvaljuje na priznanju te da će biti vremena da mu se ono i osobno uruči.
U Koprivnici je od stvaranja slobodne, samostalne, demokratske i neovisne hrvatske države ukupno dodijeljeno pet priznanja počasnog građanina. Drago nam je da su među njima Markač i Gotovina, koje smo mi predložili, jer ako je tko nešto takvoga zaslužio, onda su to oni koji su u borbi stvarali hrvatsku državu, na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom i vojskovođom dr. Franjom Tuđmanom – rekli su u Udruzi.
Međutim, koprivnički branitelji su iznimno nezadovoljni što gradske vlasti još do danas nisu podigle spomenik svim poginulim braniteljima iz Domovinskog rata s ovog područja. Spomenik, za kojeg su osigurana sva potrebna financijska sredstva, trebao je biti svečano otkriven još prošle godine, a onda su rokovi pomaknuti za kraj rujna i listopada ove godine. Sada se nešto u svezi toga počelo raditi, ali radovi idu tako sporo kao „da im se ne da“, pa zasad nitko ne može reći kad će se ovaj grad i na ovaj način odužiti onima koji su bili prvi kad je trebalo, a tu prije svih mislimo na pripadnike policije, HOS-a i 117. brigade.
Žalosno i tužno.
Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code