POLICAJKE IZ AZIJE I AFRIKE NA TEČAJU U ZAGREBU

POLICAJKE IZ AZIJE I AFRIKE NA TEČAJU U ZAGREBU

9. svibnja, 2015.

Ministrica Vesna Pusiæ sastala se  s policijskim službenicama iz sedam afrièkih i azijskih država koje u Hrvatskoj sudjeluju na dvotjednom meðunarodnom teèaju

U Zagrebu je 4. svibnja 2015. godine započeo tečaj policajki iz sedam afričkih i azijskih zemalja koje se u Hrvatskoj obučavaju za civilnu komponentu mirovnih misija UN-a u različitim zemljama, u prvoj obuci te vrste koju je organizirala Republika Hrvatska.

Policajke sudjeluju na dvotjednom međunarodnom tečaju za policijske službenike koji odlaze u mirovne misije UN-a i obučavaju ih hrvatski instruktori. To je hrvatski doprinos mirovnim misijama UN-a, a u Hrvatskoj su policajke iz Egipta, Indije, Mianmara, Sudana, Jordana, Nigerije i Etiopije, a projekt je pokrenut u okviru prošlogodišnje Opće skupštine UN-a.

Tečaj se održava od 4. do 15. svibnja u Obučnom središtu za međunarodne vojne operacije MORH-a u Rakitju i zajednički ga organiziraju ministarstvo unutarnjih poslova, ministarstvo vanjskih i europskih poslova i ministarstvo obrane, a pohađa ga 14 sudionica iz sedam zemalja.

Ova skupina će s hrvatskim vojnim i policijskim stručnjacima i instruktorima proći detaljan program obuke prije nego što se uključe u misije UN-a u različitim zemljama u kojima Ujedinjeni narodi održavaju mir.

Navedeni projekt je dio hrvatske međunarodne razvojne suradnje i njezine potpore sudjelovanju žena u mirovnim misijama i operacijama UN-a.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code