FILMSKA SENZACIJA IZ CANNESA STIŽE U POREČ

FILMSKA SENZACIJA IZ CANNESA STIŽE U POREČ

27. svibnja, 2014.

FILMSKA SENZACIJA IZ CANNESA STIŽE U POREČ

Šesto izdanje DanceStar Festivala  i ove godine se održava u istarskom Poreču. Festival koji godinama privlači tisuće plesača iz cijelog svijeta, vrhunske koreografe i svjetske plesne zvijezde, na prostoru Zelene Lagune od 28. svibnja do 1. lipnja 2014., svim će zaljubljenicima u plesnu umjetnost ponuditi brojne sadržje, natjecanja, predavanja i cjelodnevnu zabavu zabavu.

U sklopu DanceStar Festivala, u četvrtak 29. svibnja održat će se ekskluzivno prikazivanje prvog južnoafričkog plesnog filma Hear me Move redatelja Scotnes L. Smitha rodom iz Johanesburga. Ovo zasigurno veliko afričko filmsko ostvarenje, temelji se na fascinirajućem plesu Sbujwa, plesu u kojem je potreban rad svakog mišića u tijelu kako bi se pravilno izveo pokret. Film će biti prikazan u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Poreču 29. svibnja sa početkom u 21:00 sati, a na DanceStar Festival dolazi direktno sa svjetske pretpremijere u Cannesu. U Poreč dolaze direktor filma Scotness L Smith, producent Wandile Molebatsi i glavni koreograf Paul Modjadji koji će film predstaviti izabranoj publici.

”Punih sedam godina nakon što je direktor filma Scotness L Smith dobio ideju za ovaj film, ona je napokon i ostvarena. Film koji je objavljen 20 godina nakon južnoafričke tranzicije u slobodno demokratsko društvo nosi sa sobom snažnu  plesnu i umjetničku poruku kao i univerzalnu poruku o slobodi ljudskog duha.” – izjavio je Alen Petelinc, predsjednik organizacijskog odbora festivala.

U sklopu Dancestar Festivala održat će se i veliko međunarodno finale u plesu Dancestar Finals – World Dance Masters 2014. Riječ je o najprestižnijem plesnom događaju za plesače i trenere ali i sve ljubitelje plesa diljem svijeta. Finalno natjecanje održat će se 30. svibnja 2014. u novoj gradskoj dvorani Žatika, a samom finalu prethodili su brojni kvalifikacijski natjecateljski turniri održani u Južnoj Africi, Brazilu, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj te Hrvatskoj. Finalna gala večer spektakularna je završnica festivala koja će svim posjetiteljima ali i gledateljima ispred malih ekrana biti nezaboravan doživljaj. Samo oni najboljih natjecat će se za titulu Dancestar 2014., a osim stručnog žirija, u izboru će sudjelovati i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske.T

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code