SJEĆANJE NA RAJKA DUJMIĆA

SJEĆANJE NA RAJKA DUJMIĆA

16. rujna, 2021.

 

Hrvatsko društvo skladatelja organiziralo je  “U sjećanje na Rajka”. Bila je to prilika da se u Hrvatskom glazbenom zavodu, više od godinu dana nakon prerane smrti skladatelja Rajka Dujmića (7.8.1954. – 4.8.2020), u nešto boljim epidemiološkim okolnostima, okupe brojne kolege i prijatelji sjajnog glazbenika.
Događanje je, u ponedjeljak 13. rujna, prisjećanjem na zajedničke dane s Rajkom u klupama zagrebačke Muzičke akademije, otvorio predsjednik HDS-a Mladen Tarbuk.
Potom su se dirljivim govorima i anegdotama o prijateljstvu i suradnji s njim, prisutnima obratili dirigent, skladatelj i glazbeni producent, Zdravko Šljivac te Jasna Zlokić koja je s pjesmom „Skitnica“, počela svoj glazbeni put. Dugo su i uspješno surađivali, rekla je Jasna, i prisjetila se kako su je Rajko i tekstopisac pjesme „Pismo“ Mario Mihaljević nazvali u 3 ujutro, da joj otpjevaju prvu verziju buduće velike uspješnice.
Događanje je bilo prožeto Rajkovim pjesmama poput „Najdraže moje“, „Tonka“ ili „Samo mi se javi“ koje su emotivno i nadahnuto izveli česti Rajkovi glazbeni suradnici: Nataša Mirković, Vladimir Pavelić Bubi, Ante Gelo, Nikša Bratoš i Tomislav Modrić.
Kratkim izborom Rajkovih izjava iz dokumentarnog filma „Zauvijek skladatelj“ redatelj filma Toni Volarić podsjetio je prisutne na životnu i glazbenu priču omiljenog kompozitora, koji je, kako je sam rekao u filmu, zbilja „imao put do ljudskih srdaca“.
Cijeli film Zauvijek skladatelj: Rajko Dujmić možete pogledati na YouTube kanalu Hrvatskog društva skladatelja. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code