GAVRILOVIĆ TUŽI HRVATSKU U WASHINGTONU

GAVRILOVIĆ TUŽI HRVATSKU U WASHINGTONU

6. veljače, 2016.

Gavrilovic_Washington

Za 7. ožujka 2016. godine zakazan je početak arbitraže, odnosno sudskog procesa u Washingtonu između obitelji Gavrilović i Republike Hrvatske. Sudski predmet se vodi pod brojem ICSID No. ARB / 12/39. Spomenutim arbitražnim postupkom Georg Gavrilović tuži Republiku Hrvatsku i želi naknadu štete u iznosu od 199 milijuna eura, te gotovo petsto nekretnina u vlasništvu RH.
Prema neformalnim informacijama RH će se braniti na sudu podatkom kako su radnici izgradili novu tvornicu i svjetski poznat brend, a stari Đuro Gavrlović isplaćen je za brend i recepturu, navodno, još 1962. godine. Njegov sin Georg bio je početkom Domovinskog rata domar i ložač.
Da podsjetimo, u vrijeme ratne pretvorbe i privatizacije Gavrilovićev šogor Žarko Domljan bio je Predsjednik Sabora RH te je prema nekim izvorima omogućio u vrijeme najvećih ratnih stradavanja na Baniji tijekom Domovinskog rata, preuzimanje dioničkog društva “Gavrilović” iz Petrinje.T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 16 veljače, 2016, 00:42

  Papirologija
  =====================
  Sve pishe
  =====================
  Zapet che im ta kost u grlu

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Jusuf
  #2 Jusuf 12 veljače, 2016, 04:12

  G.G. (Georgije, Đoka) tuži Hrvatsku za dvesta milijona evrića, za otetu tvornicu? A zašto nikada nije G.G. – Đuri palo napamet da šolde tražii od Juge koja mu je ćapila tvornicu? Osetio Đura da je Hrvatska na izdisaju, pa treba oderati lešinu i spasiti (barem) kožu!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 9 veljače, 2016, 14:23

  I ovo su posljedice zlocinackog podhvata komunisticke sulude ideologije.
  Jos su Gavrilovici dobro prosli,jer su se na vrijeme sklonili,inace bi ostali i za glavu kraci.
  Komunisticki nasljednici i sada pokusavaju Hrvatsku uoglaviti ponovo u svoje ralje,zar se to ne vidi jasno sto SDP namjerava ???

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Poljicak, hrvoje
  #4 Poljicak, hrvoje 7 veljače, 2016, 02:43

  Ako Gavrilovic trazi da mu Hrvatska vrati ono sto mu je uzela SrboSlavija, nema problema. Ali onda i SrboSlavija treba vratiti Hrvatskoj Boku Kotorsku, Zemun, Banat i Backu plus 1000,000.000 miliardi eura. Novac sto su pokrali od Hrvatske, i mnogo cega drugoga. Razumes!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. imamo hrvatsku
  #5 imamo hrvatsku 6 veljače, 2016, 22:32

  popis ljubitelja salame..?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code