NAJNOVIJE NA PORTALU

ADRIA JE POSLJEDNJI PROIZVODNI POGON U ZADRU-PISMO MINISTRU FINANCIJA

ADRIA JE POSLJEDNJI PROIZVODNI POGON U ZADRU-PISMO MINISTRU FINANCIJA

5. ožujka, 2015.

Tvornica-ribljih-konzervi-Adria-685x455

Poštovani gospodine ministre financija Republike Hrvatske!

Trgovački sud u Zadru je pokrenuo stečaj zadarske tvornice za preradu ribe ADRIA d.d. Zadar, a   prethodno je bila dogovorena predstečajna nagodba da bi se spasila proizvodna radna mjesta, ali je Porezna uprava Zadar blokirala račun poduzeća Adria za dug 4.700.000.- kuna.

Tvornica Adria je posljednji proizvodni pogon u Gradu Zadru gdje gasi 150 radnih mjesta. Kome je to u interesu? Do sada je samo na području Zadarske županije propalo kroz posljednih 20-tak godina više stotina trgovačkih društava gdje su radnici ostali bez posla i žive ispod granice siromaštva i na rubu gladi. Nastala je ogromna socijalna diferencijacija radnika koji su stvorili sva ta poduzeća i materijalna dobra i sloj novonastalih bogataša koji su prije Domovinskog rata predstavljali socijalne probleme. Zbog toga nema novih stvaranja vrijednosti, nema proizvodnje, nema otvaranja novih radnih mjesta pa prema tome ni izvoza niti rasta društvenog bruto proizvoda. Za sve je to netko kriv i gle čuda Ministartsvo finacija blokira račun Adrie, a sve kako zainteresirani strateški partner ne bi pokrenuo proizvodnju.

Poštovani ministre mi hoćemo raditi i zahtijevamo da Ministarstvo financija deblokira račun Adrie i da se opozove stečaj, a sve kako bi se omogućilo zainteresiranom strateškom partneru da pokrene proizvodnju.

U Zadru, 4. ožujka 2015. godine

Koordinacija radnika Adrie Zadar Jadranka Grdović i Predsjednik Udruge bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar Petar Smokrović T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Narod šuti
  #1 Narod šuti 15 travnja, 2015, 19:08

  Stoka šuti
  Adria je završena priča
  Teren pogodan za sve osim za nekakvu proizvodnju
  sve je opljačkano još samo služćbeno vlasnika imenovati,ali zna se

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code