FRKOVIĆ: POLITIČKA SITUACIJA NAM (NA)LAŽE DA MORAVICE OPET TREBAJU BITI SRPSKE

FRKOVIĆ: POLITIČKA SITUACIJA NAM (NA)LAŽE DA MORAVICE OPET TREBAJU BITI SRPSKE

18. lipnja, 2022.

 

Piše: Josip Frković

Da su minulih mjeseci – još tamo od pada nesposobnoga ministra obnove Horvata i nastupa njegova nimalo obećavajućega nasljednika i sumnjiva imperijalističkoga ruskoga bogataša iz Kupara Ivana Paladine – proživljavali i proživjeli mnoge stresove, čini se, nikoga ne treba uvjeravati. Otpočeli su novovalni zeleno-crveni komunisti Austrijanci, domovine fašističkoga vođe Hitlera, koji su odbili bilo kakvu mogućnost komemoriranja hrvatskim civilno-vojničkim genocidnim  žrtvama petokrakih velikosrba nakon gubitka rata NDH 1945. I baš oni, čiju su kraljevinu i carevinu do Prvoga svjetskoga rata u zlato zajedničke države okovali naši pradjedovi krvavih gaća iz Galicije i Pijave, Hedervarijevim i Orbanovim su velikomađarskim tlapnjama posezanjima o “otetom Jadranu” prenaglasili vlasnici Blatnoga jezera. Veliki prijatelji pritajena štovatelja Lenjina i Petra Velikoga, olinjala milicajca kagebeovca iz DDR-a i Hitlera naših dana Vladimira Vladimiroviča Putina, koji tvrdi da u desecima aktualnih suverenih država još uvijek iščitava ostatke velikoga ruskog imperija. Ali, nisu Hrvate samo katolički velikodostojnici Koruške i političari visoke razine Europe iznenadili.

Spar izbacuje “Hrvatski tjednik”

Bože Vukušić po volji nekakvih novokomunista Graza i drugih gradova alpske države skinuo je državni grb RH sa spomenika bleiburškim mučenicima, a dioničari debelih  novčanika i trgovačkih lanaca, vjerovali ili ne, napali su na skromnog nakladnika iz ravnokotarskoga Nadina. Bivšega ministranta Ivicu Marijačića, desničarskoga vlasnika i glavnoga urednika “Hrvatskoga tjednika”. Njegovu listu, naime, austrijski vlasnici Spar-Interspara nastoje zagorčiti život i razvoj zabranom raspačavanja tjednika na svojim kioscima, jer je, navodno, predesne, štoviše proustaške političke orijentacije. A oni su, zna se, zbog takvih orijentacija dijela sudionika komemoracija u Bleiburgu zabranili sjećanja na 768.000 hrvatskih sunarodnjaka, likvidiranih prijevarom britanskoga premijera Churchila i brigadira Scotta nakon razoružavanja ondašnje braniteljske hrvatske vojske, domobrana i ustaša. Poslani su u ruke krvožednih titovaca komunista ili na polagano umiranje u nepreglednim kolonama bezdušno nazvanih križni putovi do Makedonije i Rumunjske.

J…š Dežulovića

Hrvatsko pučanstvo uvelike je uznemirilo i proglašenje najboljih domaćih novinara, jer je laureat – glasovanjem članova HND-a – proglašen splitski i beogradski kontroverzni autor propale  jugoslavenske orijentacije Boris Dežulović. Dotični je napisao “Jebo vas Vukovar”, pa mu ostarjeli novinar i prvoborac Domovinskoga rata uzvrća tekstom “Jebalo vas takvo novinarstvo”.

I kad već spominjemo politiku, riječ-dvije o sve aktivnijoj saborskoj zastupnici bh korijena Nedi Urši Raukar Gamulin, poznatoj s brojnih asfaltnih barikada protiv Horvatinčića, galamdžijske ad hoc skupine “Grad je naš”, odnosno navodne stranke “Možemo” zeleno-crvenoga čelnika i gradonačelnika metropole Tomislava Tomaševića. Dotična je Urša, kažu dokumenti, uspjela dogovoriti isplatu milijunske odštete za davno oduzeto zemljište u Goljaku na Gornjem Stenjevcu. Narod bi rekao kako se bolje grije onaj kraj vatre negoli onaj udaljeniji.

I dok beogradski četnici, dvojica  Aleksandra, Vučić i Vulin, te Slobin potrčko Ivica Dačić posežu za optužnicama srbijanske jalove jurisdikcije protiv četvorice ratnih pilota hrvatskih zračnih snaga za mitraljiranje razbijenih četničkih bandi na bh Petrovačkoj cesti i kod sela Svodne, gornjokarlovački episkop Gerasim poziva u posjet pravoslavne osnovce Dvora na Uni. Djevojčice i dječaci koji na obali Une uče vjeronauk tzv SPC.

Srpske Moravice 

Riječ je o crkvi, čiju su lažnu 800-godišnjicu pred dvije godine lažno slavili svi Srbi, jer je prava istina da je tzv. državnu crkvu tek uredbom iz 1922. ustanovio zloglasni jugoslavenski kralj Aleksandar Karađorđević. Država Jugoslavija, ali crkva srpska…Jasno je da nitko nema ništa protiv toga da mali Srbi obilaze svoje bogomolje s imenima velikomučenika sv. Georgija u Moravicama i u Ogulinu, sv. Bogorodice i V Jovana Krstitelja u Gomirju i Plaškom. Svatko razuman, međutim, negodovat će protiv olakoga četničkoga preimenovanja Moravica u Srpske Moravice. Jugoslavija, zna se, odavno ne postoji, a s njom i nekad sasvim legalni velikosrbizam. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code