FLOW FESTIVAL LJUBLJANA PREDSTAVLJEN U ZAGREBU

FLOW FESTIVAL LJUBLJANA PREDSTAVLJEN U ZAGREBU

29. svibnja, 2015.

VALERIJA I BORIS ĐURĐEVIĆ

Na zanimljivom druženju u novootvorenoj zagrebačkoj kavani Johann Frank sinoć je predstavljen koncept Flow Festivala Ljubljana koji će u jedinstvenom industrijskom prostoru tvornice duhana Tobačno mesto u Ljubljani, od 26. do 28. lipnja 2015. godine, okupiti impresivan broj svjetskih glazbenika i umjetnika.

Legendarni pop duo Pet Shop Boys, irska pop glazbenica Róisín Murphy, britanska electro grupa Metronomy, američki hip hop duo Run the Jewels, kanadski kantautor Caribou i engleski producent i DJ Bonobo koji spadaju u sam vrh glazbene avangarde, zvijezda američke elektroničke scene Derrick May, poznata imena elektroničke underground scene Dixon i Ame, koji su prvi, odnosno treći na ljestvici Resident Advisor Top 100 DJs te eminentni izvođači iz regije, poput srpskih hip hopera Bad Copy te domaćih snaga, Ede Maajke i riječkog benda Jonathan, samo su dio vrhunskog line–upa koji broji više od 50 izvođača.

Flow Festival se u kontinuitetu održava od 2004. godine i jedan je od zaštitnih znakova finske prijestolnice. S više od 60.000 posjetitelja, koje broji od svog prvog izdanja, Flow je postao sinonimom za glazbeno i kulturno iskustvo za sva osjetila. Britanski časopis Guardian ove ga je godine uvrstio u 5 najzanimljivijih festivala, Forbes u top 10 ljetnih festivala u Europi koje vrijedi posjetiti, a britanski Independent ističe kako je Flow Festival uvijek prepoznatljiv po sjajnom line-upu, upotpunjenom iznimnim dizajnom i vizualima.

Povezivanjem glazbe, umjetnosti, dizajna i gastronomije, Flow Festival se upisao na kartu nezaobilaznih ljetnih glazbenih događanja, a njegovo širenje na Adria regiju potvrdio je Tuomas Kallio, umjetnički direktor Festivala:

Flow Festival Ljubljana značajan je iskorak krovnog festivala, koji se po prvi put širi izvan Finske, te naglašava međunarodni karakter brenda Flow. Prednost Slovenije je dobra zemljopisna pozicija i prometna povezanost s regijom, a uz to njezin je glavni grad neotkriveni biser Europe. Urbanom konceptu Flow Festivala savršeno odgovara i lokacija tvornice duhana Tobačno mesto, koja svojim industrijskim uređenjem prati suvremene trendove.“ Uz to, kako bi dočarao prednosti lokacije, neovisne o vremenskim uvjetima, istaknuo je i da ljubiteljice visokih potpetica svoje omiljene cipele ne moraju zamijeniti gumenim čizmama tijekom trajanja festivala.

Na samo 90 minuta vožnje automobilom od Zagreba i Rijeke, Flow Festival Ljubljana, osim svježe i inspirativne glazbe na čak trima pozornicama, predstavlja i brojne umjetnike koji će pokazati svoju kreativnost i originalnost kroz razne popratne sadržaje, orijentirane ka gastronomiji, adrenalinskom sportu, modi i dizajnu, uličnoj i likovnoj umjetnosti, kreativnoj industriji te brizi za okoliš.

Druženju u kavani Johann Frank pridružili su se obožavatelji kvalitetne urbane glazbe i kulture, kao i brojna lica iz društvenog života Hrvatske poput producenta Borisa Đurđevića sa suprugom Valerijom, voditeljica Ive Šulentić, Ane Stunić, Jasne i Ivane Nanut, poduzetnice Marije Cvitanović i filmskog kritičara Deana Sinovčića, Sarah Josipović i Tome Ricova, hip hop DJ-a Phat Philliiea, te kuhara Mate Jankovića.

Trodnevne festivalske ulaznice po cijeni od 96,50 eura, dvodnevne za 73,50 eura, jednodnevne za 46,50 eura te ulaznice za subotu po cijeni od 56,50 eura, mogu se kupiti na internetskoj stranici www.eventim.hr. Uskoro će biti poznati i detalji o posebnim aranžmanima pripremljenima za dolazak posjetitelja iz Hrvatske vlakom u Ljubljanu. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code