FINANCIRANJE EU NAKON 2020.

FINANCIRANJE EU NAKON 2020.

6. srpnja, 2017.

 

 

Na razini Europske unije u tijeku je rasprava o budućnosti financija EU nakon 2020. u kojoj sudjeluje i zastupnica Maletić.

Povjerenik Europske komisije za proračun i ljudske potencijale Günther H. Oettinger, krajem lipnja u Odboru za proračun predstavio je dokument o budućnosti financija EU, koji je zastupnica otvoreno kritizirala istaknuvši kako je povezivanje nacrta proračuna s pet scenarija predstavljenih u Bijeloj knjizi o budućnosti Europe pogrešno jer usporava proces odlučivanja o novom proračunu, a jasno je i državama članicama i Europskoj komisiji da će budućnost EU biti kombinacija različitih scenarija, nikako ne isključivo samo jedan.

U raspravi koja je u tijeku jedno je sigurno – europski proračun u idućoj će perspektivi, nakon 2020., zbog Brexita biti manji.

„Jedna je mogućnost povećati izvore financiranja, odnosno prihode i doprinose država članica, a drugo je smanjiti rashodnu stranu. Puno je izglednije smanjenje rashodne strane, ali i to je problem s obzirom na nove prioritete Komisije, poput zajedničke obrambene politike, koje u budućnosti treba financirati, a jednako su nam važne i dosadašnje politike, poput kohezijske, koja je od posebnog značaja za Hrvatsku“, naglasila je zastupnica Maletić.

Zastupnica je istaknula kako su europski fondovi važni za investicije: „Želimo inovacije, poduzetnike, rast i razvoj, stvaranje novih radnih mjesta, a to bez ulaganja nije moguće“.

„Ono za što ću se zalagati, zajedno s kolegama iz Hrvatske, ali i iz drugih država članica i korisnica kohezije, jest da kohezijska i poljoprivredna politika u jednakom omjeru budu zastupljene u novom proračunu jer je to jako bitno za razvoj naših gospodarstava i za naše dobro pozicioniranje – ne samo na europskoj, nego i na svjetskoj sceni“, zaključila je zastupnica Maletić. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Sandra Pusica
  #1 Sandra Pusica 4 srpnja, 2020, 21:59

  Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

  Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: [email protected] WhatsApp (+16014560144)

  Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.???

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Marie Alice
  #2 Marie Alice 6 siječnja, 2020, 13:23

  SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
  Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 12 srpnja, 2017, 21:00

  Pa ta Ivana još uvijek čitava.
  Slabo se nekako eksponira.
  Bitno da je sebe osigurala materijalno.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code