FILM STANKE GJURIĆ U BANGLADEŠU

FILM STANKE GJURIĆ U BANGLADEŠU

19. svibnja, 2022.

 

Najnoviji film spisateljice i filmske autorice (koja je producent, redatelj, kamerman, montažer i scenarist svojih filmova) Stanke Gjurić, „Vračarin sin“, sa svjetski poznatim, nagrađivanim hrvatskim gitaristom Srđanom Bulatom i pjesnikinjom Ivankom Blažević Kiš u glavnim ulogama, ušao je službenu selekciju prestižnog filmskog festivala “Cinemaking International Film Festival“ u Dhaki (Bangladeš), a održat će se u studenome 2022.

U filmu se pojavljuje i Stankin petnaestogodišnji pas Rex, oko kojeg se zapravo i vodi čitava radnja.
„CIFF’ je jedan od značajnijih međunarodnih filmskih festivala u južnoj Aziji sa sjedištem u Bangladešu. Organizira se uz podršku DHAKA Festivala i i najveće filmske distribucijske i koprodukcijske tvrtke u južnoj Aziji, Cinemaking24.com.“’Cinemaking“ je međunarodna distribucijska i koprodukcijska tvrtka koja nastoji promovirati film na globalnoj razini.
Posljednje izdanje Međunarodnog filmskog festivala Cinemaking 2021. bilo je natjecanje 600 filmova iz 121. zemlje, izabranih u konkurenciji od više tisuća filmova pristiglih na natječaj. Festival se održavao na više mjesta, kao što je prostor Međunarodnog instituta za materinski jezik, zatim u glavnom nacionalnom kulturnom središtu, znamenitoj  „Bangladesh Shilpakala akademiji“, te u jednako tako čuvenoj školi ‘Shahojpath’ u Dhaki.

Mladen Pavković T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code