IZLOŽBA DARIJA PETKOVIĆA U KULI LOTRŠČAK

IZLOŽBA DARIJA PETKOVIĆA U KULI LOTRŠČAK

11. listopada, 2013.

darije petkovic ilica2

 

U petak, 11. listopada u 19 sati u Kuli Lotrščak otvara se izložba Darija Petkovića naslovljena Ilica 01.09. 2013. Izložba pripada fotografskom ciklusu izložbi Snapshot. Autor predstavlja 32 fotografije nastale u jednom danu, 1. rujna ove godine u šetnji od Trga Bana Jelačića do Trga Franje Tuđmana u Zagrebu.

Izložba je otvorena do 20. listopada, svakim danom od 9 do 21 sat.

 “Gluhi govor fotografije ima nenadmašnu moć! On posebnom snagom odzvanja u našoj glavi, čak i u ovom vremenu fascinantno vjernih novih tehnologija. Kada promatram te prelijepljene, oslijepljele oči iličkih izloga čujem vlastite korake po opustjelom gradu. Sličan su osjećaj izazivale one serije Posavčevih i Cvjetanovićevih fotografija snimljenih na dan Titove i Tuđmanove smrti. Ima nešto gluho, prijeteće i beznadno u toj praznini. Kao da je snimljena stvarna odsutnost života!”- povodom ove izložbe napisala je Marina Viculin.

Darije Petković je rođen 1974. godine u Zagrebu. Diplomirao je Filmsko i TV snimanje na
Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radio je kao fotograf i urednik fotografije u političkim i ekonomskim tjednicima. Zaposlen je kao docent na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.T

 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code