FESTIVAL TOTALITARIZMA NA SUBVERSIVE FESTIVALU

FESTIVAL TOTALITARIZMA NA SUBVERSIVE FESTIVALU

14. svibnja, 2015.

images|cms-image-000014570

Dražen Keleminec nasilno odstranjen s rasprave o uličnoj desnici

Napisao: Dražen Stjepandić

Video: A-HSP

Link:https://www.youtube.com/watch?v=CbpDwAH5Q7A

U utorak 12. svibnja u zagrebačkom kinu Europa održan je okrugli stol “Antifašizam nakon svega: Između revizionizma i ulične desnice” u sklopu Subersive festivala.

Sudjelovali su: Budimir Lončar, Viktor Ivančić, Robert Botteri, Vesna Kesić, Ana Panić, Vjekoslav Perica, Sanja Horvatinčić. Moderator je bio Dragan Markovina.
Na tom okruglom stolu bez okruglog stola je bio i predsjednik A-HSP gospodin Dražen Keleminec. U trenutku kad je potpuno demokratski sudionicima tribine počeo postavljati pitanja nastao je incident. Pozvana je i policija što se može najbolje vidjeti iz video priloga snimljenog na mjestu zbivanja.

“Poručujemo Draganu Markovini, Draženu Laliću,  Budimiru Lončaru i drugima da ako im se ne sviđa Hrvatska neka odu živjeti u Sjevernu Koreju i neka tamo promiču komunizam.

Do jučer su bili komunisti, a danas antifašisti. Autohtona – Hrvatska stranka prava neće dozvoliti vrijeđanje Domovinskog rata i Hrvatske države”- u svom priopćenju poslanom novinarima poručuje Dražen Keleminec.

Titovim stazama revolucije

Tzv. antifašisti kako se danas u prsa busaju nekadašnji komunisti nisu iznenadili u jasnom pokazivanju svog nesumnjivog totalitarističkog bića, međutim čudi kako se neki takav festival usudi zvati Subversive festival. U jednom telefonskom javljanju medijsku situaciju usporedio sam s onom u Sjevernoj Koreji i zaista se većina hrvatskih tzv. vodećih medija u društvu koje se proglašava demokratskim tako ponaša. Ni jedan od tzv. vodećih demokratski medij nije zabilježio ovaj totalitaristički ispad na jednom festivalu koji se eto tako usudio zvati Subversive festival i za to od Republike Hrvatske stvorene u Domovinskom ratu prima poticaje i dotacije. Sve bi bilo daleko poštenije da su organizatori ovu svoju manifestaciju nazvali “Tito i revolucija ili Titovim stazama revolucije” ili “Igrajmo deco Žikino kolo jebo nas Žika u dupe golo”. Na to bi imali potpuno pravo u demokratskom društvu ili još preciznije također bi imali pravo otvoreno prikazati svoje prave namjere, a to je kako, nakon što je propala SFRJ, nema više JNA, nema dinara, nema ni socijalizma, SSSR-a, a kamo li AFŽ-a, SSSO-a i sl. komunističkih patenata, a znamo tko se za to borio, kako nakon svega ostati domintna struja u društvu s najvećim privilegijama. Netko tko je ovaj festival nazvao kako je nazvao naravno da je namjerno gadno pobrkao lončiće. Festival koji traje ovih dana u Zagrebu, a kojeg je nažalost, misleći da se radi o nečemu naprednom, najavio i naš portal Tjedno najobičnija je režimska pizdarija koja u vrijeme dok je ljevica na vlasti pokušava biti nešto drugo negoli štreberska papazjanija o istinskim subverzivnim događajima u svijetu. Prirodu ovog festivala najbolje je pokazao brzi dolazak policije. Zaista subverzivno.

Pojam političke subverzije

Dok ponašanje nekih sudionika ovog okruglog stola bez okruglog stola nimalo ne iznenađuje organizatore podsjećamo što o izrazu subverzija može pročitati u wikipediji:

“Politička subverzija je naziv aktivnosti u tajnosti, koje imaju za cilj oboriti postojeći društveni sustav kroz infiltraciju i subverziju. Pojam se često koristi diskriminirajuće ili manipulativno za skupine ljudi za koje se tek sluti ili samo navodi njihovu navodnu subverzivnost. U nekim režimima ukupnoj se opoziciji predbacuje subverzivnost.

Metode subverzije mogu biti:

Stvaranje supkulture koja je u suprotnosti sa tradicionalnom službenom kulturom i službenim sustavom vrijednosti ili u suprotnosti s vlastitom kulturom.

U Južnoameričkim vojnim diktaturama izmedu 1970. i 1980. godine i realsocijalističkim diktaturama pojam subverzija i “antidržavni” je bio zajednički pojam za sve političke protivnike. To je služilo kao opravdanje za uhićenja i ubojstva desetaka tisuća ljudi.”

Upravo zahvaljujući Draženu Kelemincu u komunističke litanije unešen je dah subverzivnosti. Uostalom ako se spominjala ulična desnica zašto je njihov predstavnik odmah izbačen sa tog okruglog stola bez okruglog stola?

Nažalost još jedan pravi festival totalitarizma na režimskom festivalu koji se u javnosti prodaje pod lažnim imenom. Iz video priloga može se vidjeti da je na tom festivalu gospodin  još bio najnetotalitarniji.

Dolje totalitarizam svih vrsta. Smrt lijevom fašizmu ili točnije psihostaljinizmu.T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. UDBAŠKA ZMIJA
    #1 UDBAŠKA ZMIJA 16 svibnja, 2015, 16:06

    Bio je to susret šumskih otrovnica, bandita i sljedbenika fašokomunsitičkih zločinaca, najgorih u povijesti!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code