“EMOCIONALNI ŽIVOT ŽIVOTINJA” U KLUBU MAMA

“EMOCIONALNI ŽIVOT ŽIVOTINJA” U KLUBU MAMA

21. veljače, 2016.

Emocionalni-zivot-zivotinja-web-poster

Centar za zaštitu životinja i prirode poziva na projekciju filma „Emocionalni život životinja“, u utorak 23. veljače, u Internet klubu Mama, Preradovićeva 18, Zagreb, u 18 sati.
Ovaj predivan dokumentarni film za gledatelje svih uzrasta prikazuje misaonu i osjećajnu stranu životinja koje se uglavnom iskorištava u industriji prehrane i koje većina ljudi smatra samo hranom.
Jefferey Masson, autor knjiga “Kada slonovi plaču” i “Psi nikada ne lažu o ljubavi”, vodi gledatelje kroz svoje osobno putovanje koje je proživio dok je pisao svoju zadnju knjigu “Svinja koja je pjevala mjesecu”.
Ovo putovanje u emocionalne živote takozvanih  domaćih („farmskih“) životinja vodi Massona na razna utočišta za životinje gdje njihovi skrbnici i volonteri pričaju njihove priče o spašavanju, te bijegu iz mjesta gdje ih se iskorištavalo, a Masson upoznaje i same životinje koje sada sretno i u miru žive na utočištima za životinje.
Masson ulazi i u zanimljivu povijest ovih znatiželjnih i inteligentnih životinja, te intervjuira razne stručnjake s područja ponašanja životinja koji nude i znanstvenu perspektivu o ovim zadivljujućim stvorenjima.
Ovo je jedinstveni dokumentarni film koji pokazuje kako naš odnos prema vrstama koje trenutno smatramo samo resursima može biti i drugačiji. U filmu su prikazane istinite priče i sretni završeci životinja kojima je bio suđen život pun iskorištavanja i nasilja, no ipak su od toga uspjele pobjeći te su svoj mir i slobodu pronašle na utočištima gdje sada žive u nenasilnom suživotu s ljudima.
Film ne sadrži nasilne scene i preporučuje se svim uzrastima.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code