RUŽA TOMAŠIĆ NIJE DOŠLA NA SABOR KOALICIJSKOG PARTNERA

RUŽA TOMAŠIĆ NIJE DOŠLA NA SABOR KOALICIJSKOG PARTNERA

17. prosinca, 2012.

Sabor-hcsp-IMG 9799

Svaki Hrvat i svaki građanin Republike Hrvatske mora imati socijalnu i materijalnu sigurnost, radno mjesto i siguran dom iz kojega ga nijedna banka ne može izbaciti na ulicu, rekao je Josip Miljak, nakon što je u Zagrebu, u subotu 15. prosinca ove godine, izabran u trećem mandatu za predsjednika Hrvatske čiste stranke prava.

Ova rečenica je temeljnica naše zbilje i dobro je što je to Miljak uzeo kao moto svoga političkog programa. Upitan kako se osjeća nakon ponovnog izbora za predsjednika HČSP-a, kazao je, između ostaloga, da se puno toga dogodilo u dvadeset godina od obnove stranke. „Nas ne zanima uspjeh stranke, ako to znači neuspjeh za hrvatski narod“. O razjedinjenosti pravaša i mogućem ujedinjenju pravaški stranaka u Hrvatskoj, Miljak je rekao:

– Pravaška ideja se nije uzdigla na pripadajuće mjesto u prvomu redu zbog takvih koji su bili spremni na nagodbe i trgovinu, a sve drugo je na margini, od često spominjanih taština pravaških vođa, razjedinjenosti i sl. Da je pravaštvo zastupano stoički, a ne podanički, podjela ne bi niti bilo, jer ne bi bile potrebne a ni moguće. Sve ove naše razmirice su sitnica i potpuno su nebitne, u odnosu na težinu situacije. Ja vam svima najodgovornije tvrdim, da je ovo zadnji vlak za pravašku ideju, prije nego li ona potone na jedan duži period. Narod nas više neće čekati, okrenuti će se i crnomu vragu, samo da ovi ne budu više na vlasti. To pokazuje rast Hrvatskih laburista, čija je politika čista farsa i demagogija, i ne nudi ništa što bi jamčilo boljitak hrvatskomu narodu. Ne dopustimo da se hrvatski narod hvata za takve slamke spasa, ne dopustimo takvo poniženje, pokažimo mudrost i zrelost i ujedinimo se jer to od nas traži hrvatski narod i cjelokupno članstvo.

Na izbornoj skupštini bili su delegati iz čitave Hrvatske i gosti iz sestrinske stranke iz Bosne i hercegovine. Kao gosti održali su govore, Daniel Srb, predsjednik HSP i predsjednik Autohotne hrvatske stranke prava Dražen Keleminec; Srb je bio odmjeren i pomirben, a Kelemenec vatren i radikalan. Ove tri pravaške stranke po svoj prilici nastupat će u kaolaciji za izbore, a stranka Ruže Tomašić sve više se udaljuje od pravaških stranaka i pravaških načela, mogućeg ujedinjenja ili eventalne koalicije svih pravaških stranaka.

Ante Matić

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code