DRAGO PRGOMET PREDSJEDNIK SABORA ILI VLADE?

DRAGO PRGOMET PREDSJEDNIK SABORA ILI VLADE?

9. studenoga, 2015.

61149311-most-parlamentarni-izbori-drago-prgomet
Milanovićeva računica je vrlo jasna: uz njihovih 53 i MOST-ovih 19 mandata, te uz 4 IDS-ova, za većinu u Saboru više im ne nedostaje niti jedan jedini mandat koji ionako lako mogu pronaći ili kod Milana Bandića ili kod Pupovčevog SDSS-a

Priredio: Franjo Dobrović

Do 4 sata DIP je obradio 95,11 ili 6358 od 6687 biračkih mjesta. Prema tim rezultatima Domoljubna koalicija osvojila je 59 mandata (3 dijaspora), Hrvatska raste 55, MOST 19, IDS 4, HDSSB 2, Milan Bandić 365 2, Uspješna Hrvatska 1 i Živi zid 1. Srpska manjina ima 3 mandata, a ostale manjine 5.
Predsjednica gospođa kolinda Grabar Kitarović je čestitala Domoljubnoj koaliciji kao relativnom pobjedniku.
“Htjela bih čestitati hrvatskim državljanima, koji su danas pokazali da je u Hrvatskoj zrela demokracija. Iako još govorimo o nepotpunim rezultatima, želim čestitati svima koji ulaze u Sabor i Domoljubnoj koaliciji, kao relativnom pobjedniku. Pozivam ih da pokažu odgovornost prema građanima koji su ih izabrali, da se prije svega postavi interes hrvatskih građana”, kazala je Grabar-Kitarović.
Apelirala je na stranke da ostave iza sebe predizbornu kampanju i da zajedno povedu Hrvatsku u bolju budućnost.
“Iza nas treba ostaviti predizbornu kampanju, sve prljavo što je bilo izrečeno. Treba Hrvatsku voditi ka boljem, ka izlasku iz krize. U skladu sa Ustavnim procesima, vrlo ću odgovorno ispuniti svoj zadatak” kazala je predsjednica Republike Hrvatske.
U prvi plan svog obraćanja javnosti stavila je interes građana Hrvatske.
“Želja je građana da se brani njihov interes, da svi zajedno idemo u bolju Hrvatsku. To je upravo ona ideja zajedništva koju zagovaram otpočetka. Vjerujem da će Hrvatska u skoroj budućnosti imati stabilnu Vladu”, zaključila je predsjednica koja nije htjela odgovarati na pitanja novinara.

Izjava Bože Petrova

“Danas su Hrvati pokazali do čega im je stalo. Stalo im je do promjena u društvu. Dali su nam odgovornost i to je jasno svima na političkoj sceni. Htio bih zahvaliti svima, posebice mjestima odakle je krenuo MOST, bez njih ovo ne bi bilo moguće”, kazao je Božo Petrov u obraćanju javnosti oko 1 sat poslije ponoći. Dao je obećanje građanima Hrvatske.
“Obećavamo vam da nećemo izdati vaše povjerenje, obećavamo vam nešto kvalitetno. Vjerujem i nadam se da su svi političari u svim drugim strankama svjesni toga. Mi želimo graditi bolju Hrvatsku i ne želimo hvalisanja i tapšanja po ramenu. Mi vas sigurno nećemo izdati”, rekao je čelnik MOST-a.

Iza kulisa

Iako su iz HDZ-a cijelo veće puštani spinovi kako će Prgomet biti njihov novi predsjednik Sabora, kako je ekskluzivno doznao portal Dnevno iz pera novinara I. Babića moglo se doznati da je Milanović prvi povukao konkretan potez i ponudio jednom od čelnih ljudi najodgovorniju funkciju u zemlji – mjesto čelnog čovjeka izvršne vlasti pred kojim bi bio težak i izazovan posao provedbe najtežih reformi. Onog trenutka kada je Božo Petrov u prvom obraćanju javnosti izjavio kako njihova riječ od “danas treba imati veće značenje od bilo kakvih javnobilježničkih ugovora” postalo je jasno kako se iza kulisa događa nešto vrlo ozbiljno. U tom scenariju Petrov ostaje gradonačelnik u Metkoviću i ne bi ni bio u eventualnoj novoj vladi što je on nekoliko puta jasno kazao.
Milanovićeva računica je vrlo jasna: uz njihovih 53 i MOST-ovih 19 mandata, te uz 4 IDS-ova, za većinu u Saboru više im ne nedostaje niti jedan jedini mandat koji ionako lako mogu pronaći ili kod Milana Bandića ili kod Pupovčevog SDSS-a.
No nešto će se svakako pitati i Predsjednica Republike koja treba odlučiti hoće li dati mandat za sastav nove vlade relativnom pobjedniku – Tomislavu Karamarku koji nema jamstvo da će imati većinu u Saboru ili suprotnom bloku koji je očito već u izbornoj noći krenuo u konkretnu potragu za postizbornim saveznicima koji bi mu i službeno jamčili parlamentarnu večinu.
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić čestitao je prije ponoći predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku na pobjedi na parlamentarnim izborima, prenosi Blic.
“Upućujem Vam iskrene čestitke na izbornim rezultatima koje je Vaša stranka ostvarila na današnjim parlamentarnim izborima. Nadam se da će Vaš izborni uspjeh doprinijeti boljoj suradnji i stabilizaciji političkih i ekonomskih odnosa u regiji”, stoji u čestitki premijera Vućića Tomislavu Karamarku.
Do sada se više puta pokazalo kako u Srbiji najbolje znaju što će se u Hrvatskoj dogoditi.T

16 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ORL
  #1 ORL 20 studenoga, 2015, 15:03

  prgomet je veća lopina od mamića

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 14 studenoga, 2015, 07:49

  Ovaj je dobar za podmazat si znjim skije

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Bonzenbrenner
  #3 Bonzenbrenner 12 studenoga, 2015, 23:50

  Prema nekim forumima DORH se zainteresirao za kronologiju Prgometove izobrazbe, od uvjerenja o završenom studiju Medicinskog fakulteta u Banja Luci od 3.10.1990., preko upisivanja magistarskog studija 1993., upisa IX. semestra osnovnog studija medicine u Zagrebu u godini 1994/95, obrane magistarskog rada pod naslovom „Ratne ozljede vrata“ 1995. godine, i doktorskog rada pod naslovom „Ratne ozljede glave i vrata“ 1996., kao i stjecanja diplome na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te iste, 1996. godine.
  Izgleda da su u DORH-u odlučili proniknuti u tajnu kako je moguće da netko upiše i obrani magistarski rad prije nego što stekne diplomu Medicinskog fakultata u Zagrebu, te doktorira u istoj akademskoj godini kada je i diplomirao a sve to uz nekoliko godina radnog iskustva bez stručne izobrazbe i diplome.
  Zanimljivo je da je Drago Prgomet, koncem srpnja ove godine, točnije više od mjesec dana nakon što su u SDP-u doznali za interes DORH-a za kronologijom njegove izobrazbe, sudeći prema medijskim napisima, operirao ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i spasio ga od uznapredovalog stupnja sepse, odnosno već uznapredovalog trovanja krvi koje je bilo dovelo i do otkazivanja bubrega. Međutim, insiderski izvori skloni su vjerovanju da Drago Prgomet nije uopće operirao Ranka Ostojića, nego je plasiranjem te priče u medije ciljano išao pokupiti medijsku slavu ali i zahvale izliječenog ministra. Prema tvrdnjama koje se mogu čuti u insiderskim informacijama, ministar MUP-a Ostojić se kasnije, kroz storniranje nekoliko kaznenih prijava koje su protiv njega bile podignute, revanširao svom spasitelju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Pero
  #4 Pero 12 studenoga, 2015, 22:59

  Prgomet, Trnjani nisu glasali za tebe da bi kokošario i doveo Milanovića na vlast.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO
  #5 FRANO 12 studenoga, 2015, 20:37

  POŠTOVAN REDAKCIJO ,ČIME SAM TO OBILJEŽEN U VAŠOJ STRUIČNOJ PROCJENI DA STE ME POBRISALI SA MOJIM KOMENTAROM.MOLIM ,AKO JE MOGUĆE ,VAŠU INFORMASCIJU O TOME.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Franjo Luković
  #6 Franjo Luković 9 studenoga, 2015, 12:51

  Bajiću, Cvitane… Gdje držite kaznenu prijavu protiv Prgometa radi pranja novca i tko ga iz SDP-a štiti?

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Bosanac
  #7 Bosanac 9 studenoga, 2015, 08:26

  kako može postati predsjednik vlade kad ima falsificiranu diplomu? gospodin je prvo doktorirao a nakom toga diplomirao…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • mrosa
   mrosa 10 studenoga, 2015, 01:38

   Pa to je normalno. Ima i akademika koji su bili na postdoktorskom studiju prije nego su doktorirali. Da ne spominjemo imena…

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code