DOK SRBI USRED BEOGRADA NE POSTAVE SPOMENIK STEPINCU NEMA ISKRENOG DIJALOGA

DOK SRBI USRED BEOGRADA NE POSTAVE SPOMENIK STEPINCU NEMA ISKRENOG DIJALOGA

30. siječnja, 2020.

Jer je on spasio tisuće srpske djece u Drugom svjetskom ratu. Istinu treba priznati! Svakako nije kršćanski govoriti jedno, a misliti drugo, slikati se zajedno i grliti, a nastaviti širiti neistine o Katoličkoj Crkvi”, rekao je biskup Košić

Dotad, tolike još treba optužiti (i osuditi na zatvor) za hrvatski nacionalizam, usklik “Za dom spremni”, ustaško prvo bijelo polje nacionalnoga grba, Thompsonove domoljubne pjesme, za postavljanje HOS-ovih spomen-ploča i “evidentne dokaze izražene mržnje spram srpske nacionalne manjine” temeljem navodne objektivne procjene samozvana lidera i suradnika, manipulatora i ratnoga zločinca Milorada Pupovca, nakladnika “Novosti” i njegova biltena protusrpskih mrkih pogleda SNV-a. Pupovca protiv kojega i njegovih protuhrvatskih umotvorina elemente kaznenoga djela Dorh nije pronašao ni poslije trinaest kaznenih prijava braniteljskih udruga

Piše: Josip Frković

Tijekom subotnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana u sisačkoj katedrali Uzvišenja svetoga Križa, domaćin mons. dr. Vlado Košić, osvrnuo se na klevetnički odnos srpske pravoslavne prema Katoličkoj crkvi, odnosno hrvatskoji državi i na najnovija kretanja međusobnoga priznavanja autokefalnosti pravoslavnih nacionalnih crkava, primjerice Ukrajinske pravoslavne crkve.  

Nadamo se da se taj proces nastavlja i s Makedonskom pravoslavnom Crkvom, te da će ići i dalje. Jer nije dobro kada se preko Crkve želi nametati nadmoć jednog naroda nad drugim i ne priznavati mu ona prava koja se logično žele osigurati za vlastiti narod. Crkve ne bi smjele biti instrument političke supremacije bilo kojeg naroda nad drugim narodom. Stoga spomenuti procesi, čini se, donose nadu dobrih odnosa međusobnog poštovanja i priznanja ravnopravnosti naroda. Netko će upitati kako to da nema predstavnika SPC-a na ovoj molitvi? Nije bio nitko ni u srijedu u Kutini kod evangelika, premda smo čekali paroha stupovačkog i čak smo zbog njega mijenjali termin. I sisački parosi se ne odazivaju, premda ih je naš povjerenik zvao. Ako su oni solidarni sa svojim vođama koji se služe lažima u odnosu prema nama, naš se ekumenski dijalog ne može nastaviti u iskrenosti i kršćanskoj ljubavi sve dok – rekao bih simbolično – Srbi usred Beograda ne postave spomenik Alojziju Stepincu, jer je on spasio tisuće srpske djece u Drugom svjetskom ratu. Istinu treba priznati! Svakako nije kršćanski govoriti jedno, a misliti drugo, slikati se zajedno i grliti, a nastaviti širiti neistine o Katoličkoj Crkvi”, rekao je biskup Košić. 

Registracija Hrvatske pravoslavne crkve

Preskočio je sisački biskup najnovija događanja u Crnoj Gori. Inače se ne jednom u obraćanju javnosti i iza oltara izjasnio da nije ljevičar niti desničar, negoli – domobran, ali ga primitivni antife, potomci partizana, komunista i ostali protuhrvatski paraziti nerijetko drže desničarom, štoviše, vođom hrvatske desnice. A u Crnoj Gori episkop Amfilohije i (još 1918. uvezena pravoslavna crkva) poziva pravoslavne Srbe na nerede suprotiva legalnoj vlasti. I sve zbog potpisana Zakona o vjerskim zajednicama. Naime, u nastojanju uspostavljanja i obnavljanja nacionalne i samostalne Crnogorske pravoslavne crkve, predsjednik države Milo Đukanović i njegova vlast namjeravaju srpskim popovima, temeljem zakona, oduzeti svu vrijednu Crnoj Gori uzurpiranu crkvenu imovinu. Mnoštvo hramova i manastira, pa i povijesni Ostrog. Drugim riječima, jednoga ih dana ispratiti preko granice suverene Crne Gore, u majčicu Srbiju. U slučaju Hrvatske, jedne od rijetkih država bez samostalne nacionalne Hrvatske pravoslavne crkve (osnovane još u 19. stoljeću – op. a.), uz tisuće uzdaha komentatori političkih zbivanja pitaju se tko će i kada –  poslije jugonostalgičnih i bojažljivih neokomunista Ivice Račana, Stipe Mesića, Ive Josipovića, te Ive Sanadera, Jadranke Kosor i Zorana Milanovića, te uvjerena Europejca na dužnosti premijera Andreja Plenkovića – imati snage i biti u stanju to učiniti. Hrvati, ponovo se – kao pod velikosrpskom SHS državnom tvorevinom i kraljevinom Karađorđevića, te Titova diktatorskoga socijalističkoga režima – moraju naoružati dugotrajnim strpljenjem! 

Porfirijeva pjesma o kokardi na glavi

Dotad, tolike još treba optužiti (i osuditi na zatvor) za hrvatski nacionalizam, usklik “Za dom spremni”, ustaško prvo bijelo polje nacionalnoga grba, Thompsonove domoljubne pjesme, za postavljanje HOS-ovih spomen-ploča i “evidentne dokaze izražene mržnje spram srpske nacionalne manjine” temeljem navodne objektivne procjene samozvana lidera i suradnika, manipulatora i ratnoga zločinca Milorada Pupovca, nakladnika “Novosti” i njegova biltena protusrpskih mrkih pogleda SNV-a. Pupovca protiv kojega i njegovih protuhrvatskih umotvorina elemente kaznenoga djela Dorh nije pronašao ni poslije trinaest kaznenih prijava braniteljskih udruga. Kad smo pri tome, uvod će svakako biti (iz vrha koalicijske vlasti) naložena možebitna zatvorska kazna novinaru Marku Juriču, koji je u emisiji Z-1 televizije (kao i državne obavještajne zajednice) gledateljstvo podsjetio na trend rasta četništva u Hrvatskoj. Tu je tvrdnju potkrijepio video-snimkom skupine srpskopravoslavnih popova koji pjesmom veličaju zločinački četnički pokret i komandanta Dinarske divizije popa-vojvode Đujića. “Što se ono na Dinari sjaji, vojvodina kokarda na glavi. Nemoj mala da te ljube deca, već ti čekaj mene mitraljesca. Ostaj mala tamo kod ovaca, a ja odoh preko Donjeg Lapca.” Među raspjevanima u Americi bio je, bez ikakve sumnje, nasljednik militantnog ratnog pobjeglice episkopa zagrebačko-ljubljanskoga “i cele Italije” Jovana (Pavlovića), mitropolit Porfirije (Perić), po nekim nagađanjima aspirant na mjesto Irinejeva nasljednika u Beogradu. Lijepo i razgovjetno čulo se Porfirijevo pozivanje na repeticiju “Hajdemo još jedared!”

Premijerov vijenac epopeji Sutjeske

I baš zbog te neprilične četničke i ratnohuškačke prekomorske pjesme u srbijanskom iseljeništvu, jer je navodno “širio mržnju prema Srbima i srpskoj pravoslavnoj crkvi”, iza rešetaka Lepoglave ili Gline trebao bi odsjediti nedužni i istinoljubivi novinar Marko Jurič. Njemu je šefica medijske agencije s HRT-a izrekla trodnevnu zabranu emitiranja TV-programa. Dobri Bože, siđi pa vidi što se to događa u zemlji Hrvatskoj na čelu s anemičnim kancelarom Andrejem Plenkovićem. On s državnim tajnikom MORH-a i vijencem u pratnji hrvatskoga časnika komemorira partizansku epopeju iz Drugoga svjetskoga rata na Sutjesci. Potvrđuje tako baš Mesićevu tezu kako suverene hrvatske države bez partizana ne bi ni bilo, dajući pravo potomcima da profiterski stječu novac i pozicije za verbalne antifašističke zasluge. Očito nevojnik Plenković namjerno zaboravlja da su napadači pod istim znamenjem, 90-ih potpuno posrbljene jugovojske kao legitimne vojne ciljeve poharali Vukovar, hrvatska sela i gradove, te prouzročili smrt 30.000 Hrvata. Ni poslije tri desetljeća iza završetka hrvatskoga Domovinskoga rata, također, ništa od ratne odštete prekodunavskoga agresora, a ne  zna se još uvijek sudbina gotovo dvije tisuće nestalih hrvatskih civila i vojnika u srbijanskim koncentracijskim logorima, dok se Aleksandar Vučić sadistički ismijava od očekivanih i izostalih dokumenata o masovnim grobnicama na našem teritoriju.         

Pupovčeve i Štrpčeve recepture laži

Što se tiče odsutnih i uzdržanih od zajedničke molitve, sisačkih pravoslavnih svećenika iz parohije sv. Petke – osobito umirovljena paroha koji je u svećeničkoj službi u gradu sv. Kvirina od 1971. desetljećima bio cijenjeni građanin, štićen čak i od kriznoga prijeratnoga progona ostrašćena velikosrpskoga vladike zagrebačko-ljubljanskoga Jovana Pavlovića (kasnije odbjegao u Srbiju – nap.a.), promotora “ugroženosti vasceloga srpstva” – očito ima nove naloge nastupima sličnoga patrijarha srpskoga, “velikoga episkopa Irineja”, kako ga u razmatranju mješovite komsije mogućega proglašenja svetim ratnoga humanitarca bl. kardinala Stepinca, nadbiskupa zagrebačkog, nekritički brzopleto nazva vatikanski papa Franjo (Argentinac Bergoglio). Novinari, branitelji, političari, kulturni i javni djelatnici, koji su 11. ožujka 2017. u Galdovu nazočili blagoslovu spomen-obilježja “Bijeloga križa istine” za desetke hrvatskih žrtava, domoljuba strijeljanih od partizanskih zločinačkih “oslobodilaca” 1945. u capraškoj šumi Lasinji, dobro se sjećaju razočaranosti javnosti jednim novinskim tekstom. U njemu stari proto porijeklom srpsko-hrvatski Splićanin nekritički, neistinito i bizantinski prijetvorno kazuje o ratnim i postolujnim političkim (ne)prilikama na Banovini i u Sisku. Štoviše, o “tačnom štrpčevsko-pupovačkom zbroju stotina, prethodno mučenih i likvidiranih pravoslavnih Srba tijekom srpske pobune i agresije u Sisku…”

Laži o stradanjima srpskih pravoslavaca

Bio je to zapravo nastavak laži glasila SRP-a komunističkoga moćnika Stipe Šuvara. Kad se svemu dodaju dugo prešućivane hrvatske istine o tome da je stari paroh, zamjenjujući teze kao zamjenski administrator odbjeglih pravoslavnih svećenika s Banovine u krvavu ratu oslobađanja s 1800 civilnih i vojnih žrtava većinskoga i oružjem napadnuta naroda bio u potajnom petokolonaškom dosluhu sa SPC-om, krajinaškim “Veritasom” i Savom Štrpcem, ukratko fašističko-udbaškim i kosovskim Kninom i Beogradom, razočaranju s uglednim sisačkim pravoslavnim svećenikom prije tri godine u javnosti nije bilo kraja. Shvativši valjda da je prozren i postiđen, nasljednik prote Boška Bogunovića u Pravoslavnoj općini sisačkoj, naprasno potom odlazi u kurtoazni posjet Velikom kaptolu i sisačkom biskupu. O tom protokolarnom pravoslavno-katoličkom događaju nije bilo opširnijega priopćenja, ni pokušaja pravdanja učinjene dvostrane štete i opačine.

Poslije svega, to što se Molitvenoj osmini u sisačkoj katedrali nije priključio i odavno udomaćeni aktualni paroh sisački, porijeklom iz srbijanske Loznice, koji je za nekoliko sisačkih godina izgubio vitku liniju i postao otac dvoje potomaka, jasno se, dakle, razaznaju i nalogodavni signali iz beogradske patrijaršije Irinejeve. Istoga pravoslavnog srbijanskoga crkvenoga autoriteta, koji se Hrvatskom slobodno šeće kao i u svojoj, nama čitavo stoljeće neprijateljskoj Srbiji i koji svetosavskim medaljama u znak podrške njegovoj politici zveckanja oružjem prema susjedima odlikuje i kiti (glinskoga) ratnohuškačkoga Šešeljeva i Grobarova potrčka radikala, sada licemjerna naprednjaka, aktualnoga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.  T  

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. S Franom u bistre vode Odre, Kupe i Save
  #1 S Franom u bistre vode Odre, Kupe i Save 2 veljače, 2020, 18:35

  Dajte Franu na posmatranje kod onog genijalca Pavlovića. Sad je najbolje vrijeme za kupanje u jezeru Čiče, Kupi i Savi, Odri. Možda se udbaški kreten ipak malo razbistri.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 1 veljače, 2020, 19:40

  TKO JE JOSIP FRKOVIĆ?????

  OPET POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA ARHEOLOGIZIRAJU POD VODSTVOM POTOMAKA SLAVNIH, HRVATSKIH USTAŠOIDNIH KRVOLOKA,POŠTOVANOG I UVAŽENOG FRKOVIĆA.!
  OČEKJE SE DA ĆE OVAJ POŠTOVANI STEPINČEV SLJEDNIK U IDUČEM SVOM IZVJEŠTAJU OBAVJESTITI POTOMKE STEPINČEVIH KRIŽARA, KOLJAČA,PLJAČKAŠA ,UBOJICA ,DA SE ODLUČIO ORGANIZRATI ISKOPAVANJE STEPINČEVSKIH LEGIONARA NA STALJINGRADU I U UIKRAJINI ,SAD PRIJTELJSKOJ KATOLIČKOJ ZEMLJICI.
  PA JE OČEKIVATI DA NA OVOM UVAŽENOM ,SLOBODNOM PORTALU,POŠTOVANI FRKOVIĆ SE SLIJEDĆIH DANA OGLASI O BROJU ISKOPANIH STEPINČEVSKIH KRIŽARA ,ŽRTAVA KOMUNISTIČKE CRVENE ARMIJE,U STALJINGARDU I OKO,TE NA TERITORIJU NAMA ,SAD BLISKE, KATOLIČKE UKRAJINAE.

  POŠTOVANI FRKOVIĆ , PO PREZIMENU BI PRIPADAO USTAŠKO-KOLJAČKO-KATOLIČKOJ DINASTIJI KRVOLOČNIH , POSLUŠNIH I VJERNIH HRVATA, IRANSKO-VLAŠKE PASMINE, NASELJENIH U LIČKO-SENJESKOJ,IMOTSKO -ZADARSKOJ I HERCEGOVAČKO- POSKOČKOJ NAHIJI. ONI SU PO PROFESIJI ,REČE PAPA U OSTAVCI ,BENMEDIKT XVI-TI , ZATUCANI I INDOKTRINIRANI KATOLICI ,ČOBANSKE SVIJESTI ,ČIJI RAZUM JE UVJEK ,U INTERESU SVOJE CRKVE , SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI. ONI SU ,TAKOĐER, KRIŽARSKI OBUČENI VOJNICI SVOJE ZLOČINAČKE CRKVE U HRVARTA, UVJEK SPREMNI OČUVATI KASTINSKU VLAST KATOLIČKE, STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE.
  PA NAŠ FRKOVIĆ ,OSTATK OSTATAKA SLAVNE DINSTIJE,USTAŠKO-LIČKO-SENJESKIH, IRANSKO-VLAŠKIH HRVRTA SE PRIHVATIO ARHEOLOŠKOG ISTRAŽIVANJA KOSTIJU KRIŽARSKIH VOJNIKA ,STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE, KOJE SU KOMUNISTI ,JEDNOSTAVNO REČENO,POKLALI. UH ,BOGA MU LJUBIM, VEĆ JE DO SADA OBJAVIO NEKOLIKO ARHEOLOŠKIH NALAZA SAMO NISU FORENZIČARI UTVRDILI KOJOJ SORTI PRIPADAJU NAĐENI SKELETI ILI DRUGI TRAGOVI I ZAPISI,DA LI VLAŠKOJ ILI IRNASKOJ PASMINI HRVATA. NAŠ SE FRKOVIČ, IZGLEDA,POSREDSTVOM STEPINČEVE CRKVE ,DOGOVORIO SA NJEMAČKOM ANĐOM OD BERLINA I NJEZINOM SLUŽBOM HIMLEROVIH ESKADRONA SMRTI, DA SE UPRILIČI ISKOPAVANJE LEŠEVA OKO STALJINGRDA I DEFINIRA NAČIN USMRČENJA NJEMAČKIH KATOLIKA I KATOLIKA CIJELE ZAPADNE EVROPE ,OD NARVIKA DO GIBRALTARA ,KOJI SU DOŠLI SA NAMJEROM ,ONOM HUMANOM ,KATOLIČKOM, GENETSKI IZMJENITI SLAVENSKE KODNE DNK-AOVE I UZGOJITI NOVU SORTU EVROSKOG KATOLIKA,KRIŽARA, FENOTIPA ARIJEVCA. A ONI SU KRVOLOČNO POGUBLJENI ,MOŽDA POKLANI OD CREVENIH RUSKIH KOMUNJARA. TO BI SIGURNIO KONSTATIRAO NAŠ FRKOVIĆ KOJI JE I POKRENUO ARHEOLOŠKO ISTRAŽIVANJE I PRIKUPLJANJE SKELATA,ZAPISA IDRUGIH DAVORIJA KAO DOKAZA KOMUNISTIČKIH ZLOČINA. PA SLEDSTVENO TOME, NAŠ FRKANDŽIJA ,PRAVI GENETSKI POTOMAK SVOJE DINASTIJE, TRAŽI DA SE U MINHENU OBJEDINI SUĐENJE RUSKIM I JUGOSLAVENSKIM,ODNOSNO, HRVATSKIM PANONSKIM I ZAGORSKIM KRVOLOČNIM KOMUNISTIMA I DA SE JAVNO DEFINIRA DA SU KOMUNISTI I ŽIDOVI BILI UGROZILI ZAPADNE KATOLIKE ,ZBOG ČEGA SU SE ODLUČILI DA IH GENETSKI PROMJIJENE A ONI SU SE OSVETNIČKI PONIJELI PROTIV VATIKANSKO-NCACISTIČKOG KONKORDATA POTPISANOG 1935 GODINE KOJIM JE DOGOVORENA GENATSKA TRANNSFORMACIJA ŽIDOVA ,ROMA I KOMUNISTA.
  PA JE ZA POHVALITI OVOG NAŠEG FRKOVIĆA KOJI TAKO USTRAJNO ISTRAŽUJE KOMUNISTIČKE ZLOČINE KOJI SU ,UMJESTO UŽIVALI U MIRNOJ I PLEMENITOJ KATOLIČKOJ NDH-ZIJI, KOMUNISTI , ŽIDOVI I ROMI SE PODIGLI NA NOGE ,UZELI, LOPATE, VILE, MOTIKE I NA KRAJU HRVATOSJEKE I POKLALI KRIŽARE I DRUGE POTPORNE ĆLANOVE EGZARHA ,BLAŽENOHG HOLOKAUSTAŠA ,UTEMELJITELJA BOŽJE DRŽAVE ,STEPINCA ,NA PRAVDI BOGA . ZATO TRAŽI O DANAŠNJEG BEOGRADA,AKO SE ŽELI CIVILIZIRATI N AKATOLIČKO-USTAŠKO-KRIŽARSDKI NAČIN ,NEKA ŠTO HITNIJE PODIGNE SPOMEN-BISTU UTEMELJITELJU HOLOKAUSTSKE ISTREB LJIVAČAK DRŽAVE,KRVOLOKU STEPINCU USRED BEOGRADA,TADA ĆE NAŠ FRKOV IĆ I USTAŠKO-KATOLIČKA, KORPORACIJSKA DINASTIJA U VATIKANU OTPOČETI RAZGOVORE ZA UREĐENJE NAŠIH ODNOSA.

  PA BI BILO PO PRAVDI I BOGA I EVROPSKE KATOLIČKE DEMOKRACIJE DA SE JEDNOM ZAUVJEK PROMJENI VLADAJUĆA POVIJESNA LAŽ, DA SE SKINE STIGMA , DA SU KATOLICI ,USTAŠKOG ODGOJA I NACISTIČKI NIJEMAC ,SKLONI ZLOČINIMA UMJESTO DA SE KONSTATIRA DA SU ČINILI ONO ŠTO EVROPU MIJENJA GENETSKI, STVARANJEM NOVOG FENOTIPA ,ČOVJEKA ARIJEVCA I TAKO UČINILI HUMANI POKRET ZA OBNOVU EVROPE , I DA SE JEDNOM ZAUVJEK DEFINIRA KRIVNJA ZA POKOLJE U II SVJETSKOM RATU KOJE SU UČINILI ,KOMUNISTI ,ŽIDOVI ,ROMI I OSTALA LUMPEN-PROLETERSKA BURANIJA A NE NACISTIČKO-VATAIKANSKA KOALICIJA ,TE SE PROŠIRI SUĐENEJ U MINHENU ,KAKO NA CRVENE RUSKE KRVOLOKE TAKO ISTO NA JUGOSLAVNESKE ,ODNOSNO HRVATASKE KOMUNISTIČKE UBOJICE. NEKI MISLE DA JE TO ČIN OSVETE,ALI NIJE JER SU UČESNICI NA STRANI VATIKANSKO-NACISTIČKE KOALICIJE SVI SMJERNI KATOLICI KOJIMA NIJE CILJ OSVETA NEGO DOKAZ DA SU U HRVATSKOJ ,PA I U JUGOSLAVIJI ,KAO I RUSIJI ZLOČINE PRAVILI KOMUNISTI, ŽIDOVI I ROMI. A NE KATOLICI. XXXX

  PA DOKLE ĆEMO PREKOPAVATI GROBIŠTA IZ II SVJETSKOG RATA I ISKOPANE LEŠEVE NAZIVATI ŽRTVAMA ,A TI KATOLIČKI ANTROPIDI DOŠLI NAORUŽANI IZ RAZNIH PREDJELA EVROPSKOG PROSTORA SA OSNOVNIM I JEDINIM CILJEM, DA UBIJU SVAKOG ONOGA KOJI JE DRUGI I DRUGAČIJI ,NOSEĆ SA SOBOM PROGARAM EUGENIKE I INSTRUKCIJE PO KOJIMA, SVI ONI KOJI NISU ARIJEVSKIH, BIOLOSKIH I KONSTITUTIVNIH IZGLEDA MJESTO IM JE POD ZEMLJOM. TO JE BIO PROGRAM NACI-KATOLIČKE ZLOČINAČKE UDRUŽENE EVROPE ,PROTIV SVIH SLAVENA ,ROMA ,ŽIDOVA I NEARIJEVACA. TA NACI-KATAOLIČKA EVROPA , OD NARVIKA DO GIBRALTARA, SA SVOJIM ESKADRONIMA SMRTI, BILA JE UJEDINJENA NA TOM PROGRAMU NACISTIČKO-KATOLIČKE TVOREVINE KOJI SU PO OVOJ NAŠOJ HRVATSKOJ , A U TA RATNA VREMENA PO CIJELOJ EVROPI , A POSEBNO NA BALKANU I ISTOKU EVROPE ,PO SSSR-U, PROVODILI TAJ SVOJ KRVAVI ,NEZAPAMČENI ZLOČINAČKI PROGRAM PROTIV ČOVJEČNOSTI.
  PRENMA TOME SVI TI LEŠEVI IZ TOGA RATA JEDINU ZASLUGU SU IMALI DA BUDU SKLONJENI POD ZEMLJU KOJU NI NJE, KAO ZLOČINAČKA BIĆA, NISU BILI DOSTIJNI .
  PA KAKO SE TO TA KOMISIJA PREDICIRA KAO KOMISIJA ZA ŽRTVE ,UMJESTO DA TE ISKOPINE NAZOVE ZLOČINAČKI OSTACI LJUDSKIH SPODOBA ,KOJI SU DOŠLI IZ RAZNIH PREDJELA ZAPADNE EVROPE SA JEDNIM JEDINIM CILJEM DA UBIJU SVAKOG DRUGOG I DRUGAČIJEG ČOVJEKA SA NAVEDENIH PODRUČJA ,KOJA SPOMENUH, MEĐU KMOJIMA I NAŠU DANAŠNJU HRVATSKU. NARAVNO DA I NAŠE QUISLINGE MORAMO SVRSTATI U ZLOČINCE KAO I ONE KOJI DOĐOŠE IZ TUĐINE ,JER SU IMALI ISTI PROGRAM I CILJ ,PA I NAŠI ZLOTVORI NE MOGU SE NAZVATI LJUDSKIM ŽRTAVAM OSIM SPODOBAMA, A MEĐU NJIH SPADA NJIHOV VOĐA ZLOTVOR ,STEPINAC.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. 420 petokolonaških punktova u RH
  #3 420 petokolonaških punktova u RH 1 veljače, 2020, 10:04

  Možete li vi lajbeki sebi zamisliti što znači u državi čiji teritorij i potencijale želiš cijelo stoljeće, imati 420 petokolonaških parohija, moćnu prethodnicu velikosrpskoga četništva? K tome dodajte i veleizdajničku yugovlast i sve je jasno. Još Hrvatska ni propala, visoko se bude stala, dok mi živimo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Kaj oćete, Guzi je u Sisku sasma dobro
  #4 Kaj oćete, Guzi je u Sisku sasma dobro 1 veljače, 2020, 09:59

  Ja bi rekel da vlaške pope na takve molitve ne treba ni zvati. Niti je spc crkva, obična teroristička i svetosavska je sekta, niti su svi oni vernici. Glavno im je da mutiju bistre vode. Biskup Košić ztakovima nemre dojti na kraj. Stari paroh je nemoćan u toj situaciji. Od oca srbo, od matere orjunaš, a Guzo Ristić je mlad pop i slepo sluša naredbe z beloga grada. Pomaže mu i Ikićkina trabantska vlast. Njemu i porodici u Sisku i Hrvatskoj je sasvim dobro. Kad prigusti, beži u srbiju, a hrvatski mlakonje, korupcijski robovi i krimići to balkansko zlo nigdar ne buju poslali tam odkud su došli, sve poubijali, oplačkali i hrvatski puk zavadili.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. žrdina
  #5 žrdina 31 siječnja, 2020, 17:01

  Što pod šljivu ne stane neka traktorom produži.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Porfirije ekavicom u Hrvatskoj...
  #6 Porfirije ekavicom u Hrvatskoj... 30 siječnja, 2020, 14:42

  Mitropolija zagrebačko-ljubljanska demantirala je u ponedjeljak tvrdnje Sisačke biskupije da su predstavnici Srpske pravoslavne crkve svojim nedolaskom bojkotirali ekumensko slavlje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, ustvrdivši kako na njega nisu bili pozvani.

  “Sisački paroh nije dobio poziv, ni u pismenoj ni u usmenoj formi”, priopćili su iz Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, dematirajući izjavu biskupa Vlade Košića na subotnjoj misi za jedinstvo kršćana u sisačkoj katedrali.

  “Na interenet portalu Sisačke biskupije jučer je objavljen govor mons. Vlade Košića, sisačkog biskupa, izgovoren u sisačkoj katedrali na završnom slavlju ekumenske molitvene osmine koja je ove godine kao svoj moto imala riječi Iskazivahu nam nesvakidašnje gostoljublje (Dela ap. 27, 18 – 28, 10).

  Ne ulazeći u sadržaj besede preuzvišenog biskupa niti u analizu stavova koji su u njoj iznijeti a tiču se Pravoslavne Crkve, njenog ustrojstva i kanonskog poretka, iako bismo imali što reći, sa žaljenjem ne možemo, a da ne ukažemo na neistinu koja je u pomenutom govoru iznijeta.
  Očigledno “raspevani pevač četničkih umotvorina” vladika zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić ima ponešto pravoslavnoga obraza. Nije se udostojio sročiti i potpisati “saopštenje na ćirilici i ekavici koje u ustavu RH ipak nema”, nego je taj posao “demantovanja i prozirnih laži” – na istine biskupa sisačkoga Košića – prepustio nekakvom tajniku i srpskom popu. Ako ste pomislili da je ogavni bilten SNV-a “Novosti” nije propustio primijeniti zakonom određenu latinicu i hrvatski jezik, niste u pravo. Učinio je isto to i portal “Sisak.info. Baš zgodno, zar ne?

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Nikita Markovic
  #7 Nikita Markovic 30 siječnja, 2020, 09:19

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
      Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem. Kontaktirajte nas e-poštom [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code