DO KADA ĆE VLADE BEZ ZNANJA I ODOBRENJA SABORA PODIZATI SILNE KREDITE

DO KADA ĆE VLADE BEZ ZNANJA I ODOBRENJA SABORA PODIZATI SILNE KREDITE

23. rujna, 2016.

 

Možda će se ovaj put netko sjetiti i postaviti pitanje o tome kako se Vlada izdigla iznad Sabora pa bez znanja i odobrenja sabora podiže silne kredite. Bilo bi najpametnije da oni koji su to učinili i vrate te kredite. Takva praksa mora odmah prestati. Iznad Sabora je samo Bog. Za ne vjerovati je da su tu izreku izgovarali ateisti i agnostici kada je to bilo u njihovom interesu ili su odjednom počeli vjerovati u Boga

Napisao: Zoran Čapalija – Čaplja

Sve je započelo organiziranom hajkom na gospodina Karamarka. Napadi su dolazili sa svih strana s ciljem blokiranja rada Vlade i Sabora kako bi se Vlada srušila a Sabor raspustio. Rastegnuto, ili bolje rečeno onemogućeno formiranje Vlade i tijela Sabora, začinjeno nametanjem ideoloških tema i stvaranjem nepostojećih afera Vlada nije mogla kvalitetnije djelovati i bilo je potpuno jasno kako će se sve to završiti. Kulminacija ove farse dogodila se nakon objave saborskog Povjerenstva koje je odlučilo kako je prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko povrijedio načela djelovanja i bio u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa njegove supruge i njegovog prijatelja, savjetnika mađarske naftne tvrtke MOL, no unatoč toj konstataciji nije mu izrečena kazna. Vrlo interesantno rješenje ove „afere“ jer se za utvrđene prekršaje ne izriče predviđena sankcija. A onda počinje bal, a kad je bal neka bude i muzike. Gospodin Karamarko zatražio je glasovanje o povjerenju premijeru gospodinu Oreškoviću te na taj način srušio premjera i doveo do Prijevremenih parlamentarnih izbora. Nakon toga on podnosi ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a i time započinje rasplet političke trakavice kreirane i u taboru SDP-a.

Koalicija svih mogućih i nemogućih boja

Apetiti političkih gubitnika iznenada počinju rasti. Uhljebiti se što prije pod svaku cijenu pa makar i savezom s crnim vragom ako će to dovesti do sinekure. SDP prednjači u sklapanju predizborne koalicije svih mogućih i nemogućih boja samo da se dođe do fotelja. Prvi pijetao, vođa kuku-riku revolucije, nastavlja s neumjesnim izjavama pokušavajući difamirati HDZ no pri tome sve više radi na vlastitom rušenju koje je inicirao gospodin Karamarko svojim odlaskom s političke scene, a ujedno sve više ruši rejting „Narodne koalicije“. Govoreći o djedu ustaši, nazivanjem Srbije šakom jada te konstatacije o Bosni i Hercegovini kako to nije država i tamo nema s kime pričati potpuno je zapečatio svoju sudbinu a time i izborni rezultat „Narodne koalicije“. Nakon njegove najave o davanju ostavke na mjesto predsjednika SDP-a, koju ipak nije službeno proveo, u kuku-riku kokošinjcu počinje sve glasnije kukurikanje. Na svjetlo dana izlazi duboka podijeljenost na čitav niz struja čiji pjetlići vide sebe na čelu kokošinjca. Pravo čerupanje samo što nije otpočelo. E baš dobro karaMarko.

Puče i „Narodna koalicija“ a razočarani koalicijski partneri prelaze na strategiju „Svako za se travu pase“. U tom previranju potpuno se izgubio glavni seljak. U jednom od svojih „nadahnutih“ obraćanja u predizbornom periodu zaslijepljen političkom ideologijom i retorikom svog mentora pijetla predvodnika počinje halucinirati i govori kako je u Hrvatskoj na snazi ekstremizam i kako će on biti čika Spasoje (Supermen) i očistiti ekstremiste. Razjaren gubitkom izbora počinje rastavljati vlastito selo i poput svog političkog mentora u maniri tirana suspendira stotine vrijednih seljana ne shvaćajući kako je time zapečatio svoju sudbinu. Za sve počinje kriviti gospođu Marijanu Petir koja ga je tijekom predizborne kampanje upozoravala na to s kime on želi u koaliciju, kako je to odstupanje od načela HSS-a kao jedne od najstarijih državotvornih političkih stranaka te kako će to završiti. Vidjevši u njoj prijetnju njegovom političkom statusu mislio je kako će biti najbolje ako ju izbaci iz stranke. Očito su njegove političke prosudbe bile na razini osrednjeg osnovnoškolca kad nije poimao s kim ulazi u ring. Gospođa Petir za sve vrijeme svog političkog djelovanja u HSS-u čvrsto zastupa sva načela stranke, a svojim vrlo istaknutim djelovanjem kao euro-parlamentarka stiče izuzetno velik ugled u Europskom parlamentu, a isto tako i u zemlji među građanstvom izvan HSS-a. Izgubljen u prostoru i vremenu razbacuje se uvredama i na sve strane. U krugu osoba koje bi rado rastavio našli su se gospodin Hasanbegović, gospođa Željka Markić i prelati. E moj gospodine Beljak, da si slušao prelate ne bi krao radio aparate! Umjesto da se pokrije ušima zbog nečasnih radnji iz mladosti, on se okomio na poštene i časne osobe hrvatskog političkog miljea. Na Beljakovu žalost svaka istina iziđe na vidjelo. Mislim da bi bilo izuzetno zanimljivo kad bi se donijela odluka kojom se obvezuju svi prosvjetni radnici na periodično donošenje potvrde o nekažnjavanju, a ne bi bilo loše zatražiti od institucija u kojima su se školovali i prijepise originala njihovih diploma.

Nakaradno poimanje braka

A zašto toliki napadi ljevice na gospodina Hasanbegovića, gospodina Šustara i gospođu Markić? Zato što gospodin Hasanbegović u kulturu želi uvesti red krešući sve što je zadojeno protuhrvatskom mržnjom i nekulturom, a na tom putu obilno financirano od ekstremne ljevice i stranih protuhrvatskih pojedinaca i udruga. Posebno ih je zabrinulo to što on traži donošenje novog Zakona o arhivskom gradivu i arhivima što bi SDP-a kao sljedbenika komunističke partije prisililo na predaju sve arhivske građe institucijama zaduženim za te poslove. To bi dakako bio temelj za provođenje lustracije a u skladu s Rezolucijom Vijeća Europe 1481/2006, a što oni žele na svaki način izbjeći.

Gospodin Šustar smeta im je želi školstvo otkinuti iz zagrljaja komunističke ideologije i povesti ga u Europu stvarajući prohrvatsku intelektualnu elitu koju su komunisti pogubili u Drugom svjetskom ratu i nakon rata u masovnim egzekucijama neistomišljenika na oko 1700 stratišta.

Gospođa Markić im smeta jer je zaustavila ozakonjenje nakaradnog poimanja braka i obitelji, bori se protiv pobačaja jer je to ubojstvo najnevinijih, a ponajviše kao vjernica koja pokušava vratiti moralna i vjerska načela posrnulom društvu te ga želi učiniti boljim i pravednijim.

I takozvane nacionalne manjine su brzo počele pretrčavati u pobjedničke redove jer je dobro biti uz onoga tko drži kesu. Neki od njih poput gospodina Pupovca do jučer su izborne pobjednike nazivali opasnom strankom i u njoj vidjeli izvore svih zala koji su nekim magičnim čudom odjednom ozdravili pa se može s njima. Bilo je uistinu žalosno gledati kako čovjek koji je u Saboru položio prisegu kako će uvijek djelovati na dobrobit Republike Hrvatske sudjeluje na skupu na kojem dokazani četnici grubo vrijeđaju Hrvate i Hrvatsku . Nadam se da će netko u novom sazivu Sabora postaviti ovo pitanje i pokrenuti postupak pred ta to nadležnim Povjerenstvom.

Sve manje prolaznika želi preko mosta jer su shvatili kako mu je popustila armatura. Pokušaj pijetla predvodnika da zauzme most a potom ga rasturi nije prošla ali je i jedan od razloga pada pijetla predvodnika i vrlo nizak rejting kokošinjca. No to je ostavilo traga i na mostu koji je i sam morao platiti mostarinu. Svaka koža je skupa ali najskuplja je vlastita ako na njoj eksperimentiraš. Ukupno gledano s manje mandata traže više nego na prošlim izborima jer sada imaju i sveti broj (7) uvjeta od kojih neće odstupiti. No s tih 7 uvjeta svatko bi se u načelu složio jer je i malom djetetu potpuno jasno kako je to samo mali dio mjera od ogromnog broja puno većih problema koje oni nažalost nisu uočili. To je pokušaj iznuđivanja vjerodostojnosti nakon debakla s javno-bilježničkom potvrdom na prošlim izborima. Time bi na kraju trebali ostvariti aplauz birača jer su upravo oni to tražili. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Čovjek bi mogao pomisliti da su školovani u Hlebinama.

Nesuđeni premijer kao pravednik među sposobnima

I na zidu otvori se rupetina. Nakon što je izgrađen na svijetlo dana došlo je pitanje građevinske dozvole i zamračenja financijskih sredstava što je kod nas uobičajena praksa u građevinarstvu. Po provjerenom obrascu nakon malverzacije pokušava se ugasiti tvrtka i stvoriti nova koja nije sljedbenik i nikome ne mora i polagati račune. Povjerenje birača pretvoriše brulesku koja podsjeća na kopače zlata koji su se nakon što je jedan pronašao zlato svi međusobno poubijali.

No ni to nije sve, kako kažu na prezentacijama pokušavajući trivijalnim stvarima opravdati visoku cijenu proizvoda. Upravo tako je nesuđeni premijer 365 pokušao biračima prodati muda pod bubrege. Svoju kandidaturu obilato je potpomogao sredstvima gradskog proračuna koji bi se moglo nazvati i harač. U svojim istupima pokušavao je bahatošću prikazati sebe kao jedinog pravednika među nesposobnima misleći kako će onaj glupi narod kojeg dere prirezom i dalje ćuteći plaćati sve njegove marifetluke. Kad je toliko dobar kako to nije zamrznuo mjesto gradonačelnika na ulasku u kampanju. Rastrčao se okolo otvarati sve što se dade otvoriti, obećavao ono što se financijski ne može provesti pa je tako zahvaljujući svojim poslušnicima u gradskoj skupštini uspio donijeti Odluke koje će nažalost potpuno oguliti građane. Od Betmena i Žapca pretvorio se u dobrog u Milosrdnog Samaritanca. Jednima priznaje bespravne priključke na vodovodnu mrežu i oprašta višegodišnje neplaćanje vode dok istovremeno sirotinji šalje ovrhe za račune koje nisu mogli platiti. Ne podsjeća li vas to na Superhika, lik iz romana Alan Ford, koji je uzimao od siromašnih da bi davao bogatima. Ma čovjek „dela“ a pustite institucije nek’ rade svoj posao.

Kako bilo da bilo iza nas su još jedni izbori po traljavom izbornom zakonu. Mogućnošću predizbornog koaliranja povukli ste i talog sa dna pa sad imajte što ste htjeli. Sva ova preslagivanja, ucjenjivanja i natezanja oko fotelja dokaz su da ni ovaj put neće postojati pravi korektiv vladajućima. U ovom političkom kaosu bez morala s dubokim ideološkim podjelama teško je očekivati bolje sutra. Upravo to je ono zbog čega neki licitiraju s „boljim“ jučer. Ako želite bolje promijenite Izborni zakon. Ukinite predizborno koaliranje pa neka svatko pokaže snagu svoje opcije. Oni koji prijeđu prag od 5% neka uđu u koalicije i sudjeluju u vlasti. Pod hitno treba uvesti elektroničko glasovanje koje će svima omogućiti korištenje svog ustavnom zagarantiranog prava no poštujmo i svoje dužnosti pa kaznimo neizlazak na izbore. Zaštitimo jednakopravnost pred Zakonom i glasujmo na jednoj listi. Svi naši građani su politički Hrvati i moraju imati jednaka prava. Nazivati manjinske narode u Hrvatskoj nacionalnim manjinama pravno je netočna formulaciju u Ustavu koju treba što prije ispraviti. Nitko ne može imati zagarantirano pravo ulaska u bilo koje tijelo vlasti u Hrvatskoj. Dosadašnje pravilo kako sabornici nisu nikom odgovorni za svoj rad treba što prije promijeniti.

Možda će se ovaj put netko sjetiti i postaviti pitanje o tome kako se Vlada izdigla iznad Sabora pa bez znanja i odobrenja sabora podiže silne kredite. Bilo bi najpametnije da oni koji su to učinili i vrate te kredite. Takva praksa mora odmah prestati. Iznad Sabora je samo Bog. Za ne vjerovati je da su tu izreku izgovarali ateisti i agnostici kada je to bilo u njihovom interesu ili su odjednom počeli vjerovati u Boga. Bože ne oprosti im jer dobro znaju što čine. Usput Te molim baci peglu, onu na ćumur, i ne promašuj. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ivana
  #1 Ivana 14 travnja, 2019, 12:42

  Pozdrav svima!
  Ja sam Ivana, trenutno živim u Rijeci, Hrvatska. Trenutno sam udovica s dvoje djece i bila sam zaglavljena u financijskoj situaciji u ožujku i morala sam refinancirati i platiti svoje račune. Pokušao sam tražiti kredite od raznih kreditnih tvrtki, kako privatnih tako i korporativnih, ali nikada s uspjehom, a većina banaka odbila je moje priznanje. Ali kako bi ga Bog imao, upoznala sam se s Kooperativnim vodama Boga čovjeka, privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 80.000 eura, a danas sam vlasnik tvrtke, a moja djeca trenutno dobro prolaze, morate kontaktirati bilo koju tvrtku s referencom na osiguranje kredita bez kolaterala, bez kreditne provjere, bez ko-potpisnika sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i rasporedom. On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretan i odlučio sam dopustiti ljudima da znaju više o njemu i također želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte: [email protected] za brzi poziv na chat ili whatsapp / +35677926593

  Hvala
  Ivana

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Rodovic
  #2 Rodovic 16 kolovoza, 2018, 05:45

  Zdravo,

  Jeste li zainteresirani za dobivanje pomoći od privatnog zajmodavca?
  Jeste li tražili pouzdanog zajmodavca s kojim se možete pouzdati i raditi s punim povjerenjem?
  Jeste li odbijali vašu banku u vezi s dobivanjem kredita?
  Želite li otvoriti tvrtku ili proširiti postojeće tvrtke?
  Imate li hitnu ili kritičku medicinsku situaciju i trebate hitni zajam?
  Imate li dugove za čišćenje i trebate zajam?
  Jeste li student i treba studentski kredit?
  Trebate li zajam za osobne potrebe?

  Ovo je privatni zajmodavac po imenu gospodin Rod Alfred; registriran za posudbu širom svijeta. Ja sam sposoban izdavati sve vrste zajmova s ​​maksimalnim iznosom od 35 milijuna dolara. Pružam 24 sata online gotovinskih kredita s neprekidnom službom za korisnike na čekanju da prisustvujem vama. Bez obzira na vaš posao (zaposleni ili nezaposleni) i dalje ćete dobiti zajam. Dajemo kratkoročne i dugoročne zajmove. Sve ove usluge zajma su kamatna stopa od 3%. Molimo, ako vam treba zajam, kontaktirajte nas dolje ..

  E-adresa: [email protected]
  WhatsApp: + 2 3 4 8 0 2 5 9 3 4 6 9 9

  Ovdje ste uvijek dobrodošli. Dobit ćete svoj zajam ovdje i mi ćemo obrišiti vaše suze. Imamo dobru poslovnu reputaciju. Slobodno nas posjetite danas.

  Hvala vam.
  Direktor.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Perica
  #3 Perica 9 listopada, 2016, 13:28

  Dakle jednostavno je i tako piše u Ustavu – država se može zadužiti samo ako to odobri Sabor. To znači da je sav dug RH nelegitiman, a to jako dobro znaju i bankari. Sve je jednostavno samo je narod glup – sav dug koji su podigli razni ministrići bez potvrde Sabora je isključivo njihov privatni dug. Narod iz tih razloga ne bi trebao vraćati dugove pojedinaca. Što reče, glupi smo? Iovako sve se odluke donose izvan RH. Bravo g. Šeks, na istinitosti.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code