PRVI ANTIFAŠISTIČKI USTANAK U EUROPI BIO JE 1921. U ISTRI

PRVI ANTIFAŠISTIČKI USTANAK U EUROPI BIO JE 1921. U ISTRI

25. studenoga, 2019.

 

Savezništvo Tita, Staljina i Hitlera trajalo je 637 dana, a 72 dana savezništvo Tita, Pavelića, Staljina i Hitlera. Koliko je poljskih židova i Poljaka stradalo za 709 dana savezništva Tita, Staljina i Hitlera u nacističkim logorima u Poljskoj i koliko je stradalo u staljinskim čistkama u Poljskoj i okupiranim baltičkim državama pitam članove “antifašističke” koalicije? U tom su razdoblju stradali poljski časnici u Katinskoj šumi i Kraljevina Jugoslavija je pristupila Trojnom paktu. Komunistička partija Jugoslavije na čelu s josipom Brozom Titom nije reagirala. Napadom Hitlerove Njemačke 22. lipnja 1941. odmetnuli su se provjereni staljinisti u šumu blizu Brezovice da pomognu obrani “Zemlji velike laži” kako je Staljinov Sovjetski savez opisao vođa Proštinske bune dr. Ante Ciliga

Napisao: mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. inž. elektr.

Hrvatski sabor se u četvrtak 14. studenog izjasnio sa 105 glasova ujedinjene “antifašističke koalicije” HDZ-SDP-SDSS-HNS-GLAS-IDS, ostalih zastupnika nacionalnih manjina i Bandićevih žetončića protiv amandmana zastupnika Zlatka Hasanbegovića o ukidanju obilježavanja 22. lipnja, tzv. Dana antifašističke borbe kao državnog blagdana te protiv uvođenja sovjetskoga tzv. Dana pobjede nad fašizmom 9. svibnja kao spomendana. Jednakim brojem glasova ista koalicija spriječila je referendumsko izjašnjavanje za promjenu izbornih pravila za izbor zastupnika u Hrvatski sabor građanskih inicijativa ” Narod odlučuje” i “Ne istambulskoj konveciji” prihvativši obrazloženje smijenjenog bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića o nedovoljnom broju potpisa za održavanje referenduma. Po hitnoj proceduri izglasali su Zakon o blagdanima i spomendanima i time nepotrebno produbili postojeće podjele u hrvatskom društvu. Premda su građanske inicijative “Glasujmo imenom i prezimenom” 2014. godine s 380.649 potpisa i “Narod odlučuje” s preko četiristo tisuća potpisa birača tražile promjenu izbornih pravila Hrvatski sabor nije promijenio izborne jedinice određene Zakonom 29. listopada 1999 godine, a broj zastupnika je ostao preko 150.

Diktatori Pavelić i Tito i njihovi režimi bili su negacija slobode” napisao je 23. kolovoza ove godine povodom Dana siječanja na žrtve totalitarnih režima HDZ-ov saborski zastupnik Davor Ivo Stier. Iako se ta činjenica rijetko ističe u javnosti, na početku Drugog svjetskog rata, od 23. kolovoza1939. do 21. lipnja 1941. godine, nacisti i komunisti su imali pakt o nenapadanju, napisao je Stier. Puno prije komunista u Istri su se suprotstavljali fašistima hrvatski kršćanski antifašisti, a među njima bili su: Antun Milovan kojega su komunisti ubili 1945, otac biskupa Ivana i bliski suradnik mons. Bože Milanovića. Danas se prisjećamo Antuna Milovana, blaženog Miroslava Bulešića, kao i svih nevinih žrtava fašizma i komunizma. Njihova žrtva svjedoči o istinskoj ljubavi prema slobodi, o kršćanskom i demokratskom suprotstavljanju svakom totalitarnom režimu i ideologiji. Totalitarizam se ne može opravdati pukim otporom drugom totalitarizmu, bez iskrenog zalaganja za slobodu i demokraciju. Zato će svaki istinski demokrat odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog “antifašizma”. Iako međusobno suprotstavljeni, ti su diktatori i njihovi režimi bili negacija slobode napisao je Davor Ivo Stier 23. kolovoza ove godine.. Savezništvo Tita, Staljina i Hitlera trajalo je 637 dana, a 72 dana savezništvo Tita, Pavelića, Staljina i Hitlera. Koliko je poljskih židova i poljaka stradalo za 709 dana savezništva Tita, Staljina i Hitlera u nacističkim logorima u Poljskoj i koliko je stradalo u staljinskim čistkama u Poljskoj i okupiranim baltičkim državama pitam članove “antifašističke” koalicije? U tom su razdoblju stradali poljski časnici u Katinskoj šumi i Kraljevina Jugoslavija je pristupila Trojnom paktu. Komunistička partija Jugoslavije na čelu s josipom Brozom Titom nije reagirala. Napadom Hitlerove Njemačke 22. lipnja 1941. odmetnuli su se provjereni staljinisti u šumu blizu Brezovice da pomognu obrani “Zemlji velike laži” kako je Staljinov Sovjetski savez opisao vođa Proštinske bune dr. Ante Ciliga.

Dr. Ante Ciliga, jedan od najvećih političkih mislilaca hrvatskog naroda, bio je žrtva talijanskog fašizma, staljinizma, Pavelićeva kvislinškog režima i titoizma. Proveo je nekoliko godina u gulazima Sovjetskog Saveza i u progonu u Sibiru, preživio je koncentracijski logor Jasenovac, a o tim stradanjima ostavio je pisana svjedočanstva u knjigama »Sam kroz Europu u ratu (1939.-1945.)« i »U zemlji velike laži«. Vratio se iz progonstva u Hrvatsku nakon promjena 1990. godine, a umro je 1992. godine u staračkom domu u Zagrebu. Proštinska buna, pobuna seljaka jugoistočne Istre koji su početkom veljače 1921. pružili otpor fašistima zbog zabrane uporabe hrvatskih nacionalnih obilježja i hrvatskog jezika te napada na mještane. Radi zastrašivanja pučanstva fašističke su skvadre upadale u istarska sela. Prvi takav pohod u Krnicu i Proštinu poduzele su u noći 2–3.veljače.1921., drugi sredinom ožujka, a treći početkom travnja iste godine. Zbog toga su Proštinari odlučili pružiti organizirani otpor. Glavni organizator otpora bio je dr. Ante Ciliga, koji je na Proštini, zajedno s tamošnjim komunistima, osnovao partijsku organizaciju. Postrojbe regularne talijanske vojske i policije s 400-tinjak pripadnika, te sa 100-tinjak članova fašističke skvadre upale su u proštinska sela 5.travnja.1921. i slomile otpor tamošnjih tristotinjak slabo naoružanih seljaka. Fašisti su spalili selo Šegotiće te još nekoliko kuća u ostalim selima. Od 400 osoba privedenih u puljski istražni zatvor, protiv 12-orice pokrenut je kazneni postupak, ali su odlukom talijanske vlade potpali pod opću političku amnestiju i oslobođeni daljnjega sudskoga progona.

Katinska šuma

Nacistička je Njemačka 13. travnja 1943. godine svijetu objavila da je u Katinskoj šumi pronašla leševe ubijenih poljskih časnika i intelektualaca koji su pali kao žrtve Staljinovog režima. Nijemci su leševe pronašli na teritoriju Rusije koji su u to vrijeme držali pod svojom okupacijom. Katinska šuma nalazi se u blizini ruskog grada Smolenska i bila je lokacija na kojoj je Staljin dao pobiti Poljake kad je SSSR u paktu s Hitlerom podijelio Poljsku. Staljinova tajna policija likvidirala je oko 22.000 ljudi. Pobijena je gotovo polovina od ukupnog broja časnika Poljske vojske, među njima 14 generala, 24 pukovnika, 7 kapelana, jedan poljski princ, 20 sveučilišnih profesora, 300 liječnika, 6000 policajaca i određeni broj svećenika.

Hitlerova je propaganda odmah iskoristila otkrivenu masovnu grobnicu da dodatno ocrni SSSR u očima svijeta. Nacisti su pozvali strane novinare iz neutralnih zemalja i službenike Međunarodnog crvenog križa da se uvjere u istinu. Među njima je bio hrvatski patolog prof. dr. Ljudevit Jurak. Staljin je zbog toga odmah prekinuo sve veze s Crvenim križem. Prof. dr.Ljudevit Jurak je također sudjelovao istraživanju zločina nad ukrajinskim seljacima u Vinici za koji je nedvojbeno zaključio da su zločin počinili Sovjeti 1938. godine. Komunističke vlasti su ga uhitile 1945. godine. Ponuđena mu je sloboda ako povuče potpis s izvještaja Međunarodnog povjerenstva i izjavi da ga je dao pod prisilom. Kada je to odbio, “zbog djela ratnog zločinstva” osuđen je na smrt i pogubljen. Nakon što je odbio povući potpis Vojni suda Komande grada Zagreba ga osuđuje 9. lipnja 1945.”zbog djela ratnog zločinstva”, na kaznu smrti strijeljanjem, trajan gubitak građanske časti i konfiskaciju imovine. 

Kako je utvrdilo komunističko istražno povjerenstvo, prof. dr. Jurak je bio kriv što je masovni pokolj u Vinici pripisao “prijateljskoj Sovjetskoj Rusiji”, te “svjesno i zlonamjerno vršio propagandu protiv prijateljske Sovjetske Rusije”. Po nekim izvorima ubijen je i prije sudske presude. Presudu je potpisao zloglasni Vladimir Ranogajec. Rehabilitiran je na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu, 15 rujna 1991.godine.

SSSR i Rusija sve do 1990. godine poricali su odgovornost za Katinski masakr, no te je godine službeno priznata krivnja Staljinove tajne policije za zločin. Godine 2010. poljski predsjednik bio je na letu u Rusiju u povodu obilježavanja godišnjice masakra, kad se njegov avion srušio nadomak piste u Smolensku. Poginulo je svih 96 putnika u avionu, što je Katin učinilo dvostrukom tragedijom za poljski narod. To su utvrđene činjenice gospodo članovi “antifašistike” koalicije.

Hrvati se zaista s pravom mogu ponositi prvim antifašističkim ustankom u Europi!  No, to zasigurno nije komunistički ustanak 22. lipnja 1941. kada su dotadašnji saveznici nacisti i komunisti krenuli u međusobni ideološki obračun, već buna istarskih Hrvata protiv talijanskog fašizma još 1921. godine. Dan antifašističke borbe trebalo je promijeniti na 5. travnja. Hrvatski narod je u 20. stoljeću pretrpio strahovite progone i ubijanja od svih monstruoznih režima “stoljeća balkanskih i svjetskih ratova“: fašizma, nacizma i komunizma. Ovaj posljednji je odnio i najveće žrtve i bio poražen u Domovinskom ratu, a ovaj prvi je dobio svoj prvi udarac u Europi  u tadašnjoj Italiji baš od – ponosnih i slobodoljubivih istarskih Hrvata. Od 1945. do 1990. godine trajala je “antifašistička” diktatura režima provjerenih staljinista maršala Josipa Broza Tita, a od 3. siječnja 2000. godine do današnjeg dana traje diktatura potomaka provjerenih staljinista i bivših nelustriranih suradnika represivnog aparata komunističke Jugoslavije ( udbaša i kosovaca ). Prešutjeli ste gospodo “antifašisti” Deklaraciju Vijeća Europe o osudi nacizma, fašizma i komunizma od 13. rujna ove godine. Preporučam zastupniku Radinu da pročita “U zemlji velike laži” prvog antifašiste u Europi dr. Ante Cilige i “Sam kroz Europu od 1939. do 1945. godine” u kojoj opisuje svoje uzničke dane u Jasenovačkom koncentracijskom logoru i da posjeti fojbu Golubinčinu kod Raklja u koju su partizani 9. svibnja 1945. godine pobacali u jamu ratne zarobljenike koji su se predali na Muzilu u Puli pod zapovjedništvom kontraadmirala Georga Waue. Prikrivaju fojbe, a osuđuju poklič ” Za dom spremni”. Zločini su zločini gospodo “antifašisti”, a svim žrtvama treba davati počast. Raspitajte u Krnici kako je završio partizan Gvido Delbianco u fojbi kod sela Trlji ili pitajte bivšeg zastupnika i člana IDS-a Damira Kajina. Vječiti zastupnici Pupovac i Radin su svojim ponašanjem krivi za zahtjeve iz II. referendumskog pitanja građanske inicijative “Narod odlučuje”. Kao predsjednicima Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina urudžbirao sam im više predstavki, ali oni nisu odgovorili niti na jednu i time su mi uskratili temeljno ljudsko pravo na odgovor. U prilogu sam im dostavio presliku predstavke od 22. veljače 2011. godine vezane za zločin nad zarobljenim njemačkim vojnicima koji su se predali partizanima 7. svibnja 1945. godine na Muzilu u Puli, a završili su u fojbi Golubinčini kod Raklja na koju mi nisu odgovorili.

Odluka Plenkovićeve Vlade da se neće mijenjati sporne odredbe Zakona za izbor zastupnika u Hrvatski sabor za iduće parlamentarne izbore, premda je 2017. predstavljajući u Saboru program svoje Vlade, najavio “pristupanje temeljitoj analizi postojećeg izbornog sustava kako bi se ispravili njegovi nedostaci, neusklađenosti između Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor i Zakona o izbornim jedinicama, te prevelika odstupanja u broju birača po izbornim jedinicama” je dokaz diktatorskog ponašanja Plenkovićeve “anifašističke” koalicije.

Vlada se pozvala na stajalište Ustavnog suda Republike Hrvatske od 24. rujna 2015., kako “Hrvatski sabor treba ustrajati na dobroj parlamentarnoj praksi koja se sastoji u njegovoj suzdržanosti da donosi, mijenja ili dopunjuje izborno zakonodavstvo godinu dana prije održavanja redovitih parlamentarnih izbora”. Također, Vlada se poziva na smjernice i obrazloženja, usvojene od Venecijanske komisije 2002. godine, prema kojima se “osnovni elementi izbornog zakona smiju mijenjati najkasnije godinu dana uoči izbora”. Od 2014. godine dostavljao sam im temeljite analize i prijedloge izmjena Zakona za izbor zastupnika u Hrvatski sabor s prijedlogom tri i pet izbornih jedinica, unutarstranačkih izbora s preferencijskim glasovanjem i dvokružnog mješovitog izbornog sustava prema kojemu bismo birali 54 zastupnika dvokružnim razmjernim sustavom i 48 zastupnika dvokružnim većinskim izbornim sustavom. Venecijanska komisija preporučuje usklađivanje izbornih jedinica ovisno o kretanju broja stanovnika ili birača izbornih jedinica. Vlade Republike Hrvatske dvadeset godina nisu uskladile izborne jedinice s demografskim kretanjima stanovništva. Kako nije sram predsjednika sabora Gordana Jandrokovića 808 i druge zastupnike Hrvatskog sabora? Broj 808 dobivenih preferencijskih glasova pokazuje stav birača da Gordan Jandroković nije zaslužio ni zastupničko mjesto, a kamoli mjesto predsjednika Hrvatskog sabora.

Antifašistička koalicija

Vladimir Šeks je 1999. predvodio radnu skupinu za izradu izbornog zakona, potvrdio je novinaru Jutarnjeg lista Robertu Bajrušiju da i dalje smatra kako se radi o dobrom zakonu, što dokazuje podatak kako su od 2000. do danas svi parlamentarni izbori održani na osnovi ovog zakona. Šeks smatra da treba izmijeniti Zakon o izbornim jedinicama. Gospodinu Šeksu i “antifašističkoj” koaliciji Zakon za izbor zastupnika u Hrvatski sabor je dobar jer 20 godina “stabilno” = diktatorski vladaju hrvatskim narodom. Odgovara HDZ-u i SDP-u, a ne odgovara većini hrvatskih birača. “U ime obitelji” je od 21. rujna do 5. listopada prikupila 380.649 potpisa birača s prebivalištem u Hrvatskoj za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava pod nazivom “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”. Tada je ministar Bauk tvrdio da u Hrvatskoj ima 4.042.522 birača te da zbog toga Inicijativa nije prikupila dovoljan broj potpisa 10% od tog broja. Na taj način je spriječio održavanje referenduma o promjeni izbornog sustava kojim bi se omogućilo da građani biraju sposobne, a ne podobne zastupnike – između ostalog, da s 3 preferencijska glasa određuju poredak izbornih lista, da se koalicije mogu sklapati tek nakon izbora i da glasovi u svim izbornim jedinicama vrijede jednako. Ustavni sud je na žalost prihvatio takvo tumačenje SDP-ovog ministra Arsena Bauka, iako su podaci Državnog zavoda za statistiku i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje pokazivali da je u tom trenutku u Hrvatskoj prebivalište imalo 3,5 milijuna punoljetnih stanovnika, a samim time i mogućih birača. U ime obitelji je tim povodom predala i tužbu Europskom Sudu u Strasbourgu, radi utvrđivanja legalnosti takve odluke Ustavnog suda.
Po popisu stanovništva 2011. godine u Hrvatskoj smo imali 3.487.034 punoljetnih stanovnika, a
“tu je još oko 100 tisuća ljudi koji su prijavili boravište u inozemstvu, a i dalje imaju prebivalište u Hrvatskoj. To je ona logična, legitimna razlika. Povrh toga imamo još otprilike 150 tisuća građana koji nisu bili obuhvaćeni popisom stanovništva i u njemu nisu registrirani, ali se ipak nalaze u evidenciji o prebivalištu, različito raspoređeni po Hrvatskoj”, rekao je ministar Bauk za Nacional koncem 2014. godine. Dakle, bivši ministar Arsen Bauk je lagao Ustavnom sudu jer je ukupno birača s prebivalištem u Hrvatskoj bilo 3,75 milijuna, a ne 4,042 milijuna

KRETANJE BROJA STANOVNIKA OD POPISA 2011. DO 2018. GODINE

God.

S

ΔS

P

ΔP

p

2011.

4.284.889

3.487.034

81,38

2014.

4.238.389

46.500

3.468.447

18.587

81,83

2015.

4.203.604

81.285

3.449.154

37.880

82,05

2018.

4.087.843

197.046

3.377.287

109.747

82,62

Oznake: S = broj stanovnika; ΔS = S1 – Si = smanjenje broja stanovnika prema procjeni DZS-u sredinom godine i popisu 2001. godine, P = broj punoljetnih stanovnika; ΔP = P1 -Pi = smanjenje broja punoljetnih stanovnika prema procjeni DZS-u sredinom godine i popisu 2001. godine i p = P / S x 100% = udio punoljetnih stanovnika u stanovništvu izražen u postocima. Broj birača bio je 12. svibnja 2019. godine 367.712 veći od broja punoljetnika prema procjeni Državnog zavoda za statistiku sredinom 2018. godine, a na trećim izborima za Europski parlament 310.668.

KRETANJE BROJA BIRAČA S PREBIVALIŠTEM U HRVATSKOJ NA IZBORIMA I PREMA RJEŠENJIMA ARSENA BAUKA ZA REFERENDUME 2014. I 2015. GODINE

Datum

B

ΔB

Δt

ΔB / Δt

B – P

25.05. 2014. EP

3.760.783

273.749

21. 09. 2014. RB

4.042.522

281.739

119

864.157

555.488

28.12. 2014. P

3.773.687

– 268.835

98

-1.001.273

286.653

11.01. 2015. P

3.788.039

14.352

14

374.177

301.005

30. 05. 2015. RB

3.817.092

29.053

139

76.290

330.058

08.11. 2015. S

3.759.844

– 57.248

162

– 128.985

272.810

Oznake u tablici: B = broj registriranih birača na biračkim mjestima s prebivalištem u Hrvatskoj, ΔB = Bi+1 – Bi = promjena broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj između dvaju uzastopno održanih izbora, Δt = vremenski razmak izražen u danima između dvaju uzastopno održanih izbora, ΔB / Δt = prosječna godišnja promjena broja birača i B – P = razlika broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj i broja punoljetnih stanovnika popisan 2011. godine. EP = izbori za Europski parlament, P = predsjednički izbori, S = izbori za Hrvatski sabor i , RB = broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj prema rješenjima Ministarstva uprave za potreban broj potpisa referendumskim inicijativama za održavanje referenduma na dan početka skupljanja potpisa u 00 sati. Predznak + odgovara prirastu, a – padu broja birača. Prirast i pad birača ne može biti veći od prirasta ili pada broja stanovnika uzimajući u obzir prirodno i migracijsko kretanja stanovništva! Kretanje broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj grubo odstupa od prirodnog i migracijskog kretanja stanovništva Hrvatske.

Kako se broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj iz evidencije u Registru birača od 21. rujna 2014. do 30. svibnja 2015. godine prema Rješenju koje je potpisao bivši ministar uprave Arsen Bauk smanjio sa 4.042.522 na 3.817.092 odnosno za 225.430 birača za samo 251 dan? To je nemoguće! Predsjednički kandidat na izborima 2014. godine Milan Kujundžić je tijekom izborne kampanje izjavio: “Ministar Arsen Bauk upravo nam je jasno i nedvosmisleno priznao da u Hrvatskoj živi tek 3,5 milijuna stanovnika s pravom glasa”. “Normalno” je i s “karakterom” da Arsen Bauk laže Ustavnom sudu. Zna se! “Normalno” je da Predsjednica Republike šutnjom odobrava laganje. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marie Alice
  #1 Marie Alice 6 siječnja, 2020, 13:29

  SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
  Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Drug trtica i slavlje antifa fosila
  #2 Drug trtica i slavlje antifa fosila 29 studenoga, 2019, 08:51

  S obzirom da je na Svečanoj sjednici bilo prisutno mnogo boraca ratova 1990/99. godine, koji čekaju konačan ishod oko donošenja novog Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida i članova njihovih porodica, Đuro Škaljac je zamolio narodnog poslanika Miodraga Lintu da obavijesti u kojoj fazi je donošenje novog zakona.

  Linta je naveo da je jasno u svojim govorima naveo da su se krajiški borci časno i pošteno borili. Da su uzeli oružje u ruke samo iz jednog razloga, da im se ne ponovi 1941. godina. I da je duboko uvjeren da u Novom Zakonu mora da stoji odredba da se svim pripadnicima vojske i policije RSK mora priznati ratni staž, za čitavo vrijeme rata u dvostrukom trajanju.

  – Više puta sam govorio na tu temu u Skupštini Srbije, posljednji put prije nekih 10 dana gdje sam postavio i poslaničko pitanje ministru Đorđeviću i očekujem njegov zvaničan odgovor – rekao je Linta i dodao da ipak smatra da je sada sve na predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Tako su u Bogradu fosilni antifa i svetosavski prirepci slavili nekakve divizije, kordunaske, banijske i stosta jos. Srbijanskih nije bilo jer su njihovi odreda bradai cetnici. Drug Linta je tom prilikom izvestio o novom zakonu za borce i pemzije, a razglas i muziku obezbedio je neki Trtica. Bas lepo i organizavano uz jugozastavu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 25 studenoga, 2019, 18:52

  Fašizam, Nacizam, Komunizam, Demokracija, socijalizam, kapitalizam i Isus su židovske izmišljotine.

  A Narodi i Narodnosti se oko toga svađaju.

  Kakve budale!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Black Jack
  #4 Black Jack 25 studenoga, 2019, 18:49

  Adolf Eichmann je bio Židov i poubio najviše Židova!
  Tito je bio Židov i također dao ubijati Židove.

  A šta se izbora tiće ne znam šta uopće vrijedi neki Zakon?
  Pa komunjare i udbaši kontroliraju sve !

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code