DETOUR OTVARA ARTIKULIRANJE

DETOUR OTVARA ARTIKULIRANJE

27. travnja, 2016.

Vizual_Artikuliranje

Od drugog izdanja kulturno-umjetničkog festivala Artikuliranje, koje se ponovno održava na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija – Trgu Josipa Jurja Strossmayera, Zagrepčane i njihove goste dijeli još samo tri dana. Ulična manifestacija koja povezuje i okuplja najveće kreativne umove iz cijele regije započet će u četvrtak, 28. travnja 2016. godine, artikulacijom i nastupom popularnog glazbenog sastava Detour, s početkom u 19.30 sati.

Grupa Detour svojim prepoznatljivim suvremenim elektro-akustičnim zvukom godinama osvaja srca publike, a na njihovoj zanimljivoj i edukativnoj artikulaciji svi će mladi glazbenici iz prve ruke dobiti odgovore na pitanja vezana uz domaće i regionalno glazbeno tržište. Prvi će dan završiti njihovim koncertom pa će tako brojni fanovi doći na svoje. Petak će obilježiti gostovanje jedne od najpoznatijih hrvatskih dizajnerica Aleksandre Dojčinović. Posjetitelji će moći saznati sve tajne modnoga svijeta, ali i dobiti neprocjenjive savjete dizajnerice koja se može pohvaliti desetogodišnjom uspješnom karijerom.

U subotu će se posjetiteljima predstaviti poznati ženski kantautorski pop duo Auguste, a prvi će vikend Artikuliranja završiti uz poznatog umjetnika Miru Petkovića, koji će posjetiteljima približiti svijet grafita i hrvatsku uličnu umjetnost. U novi će nas tjedan uvesti artikulacija književnice Tene Štivičić, utorak je rezerviran za poznatog stand up komičara Tina Vodopivca, dok će u srijedu pred publiku stati proslavljeni glumac Zijah Sokolović. Četvrtak je rezerviran za nastupe DJ-a i još jedan uzbudljivi dan posvećen glazbenoj umjetnosti. U zadnji vikend Artikuliranja uvest će nas svestrana IT-evka Vedrana Miholić, koja će s posjetiteljima razgovarati o svojim interesima i životnim postignućima. Predzadnji dan festivala rezerviran je za regionalnu glazbenu zvijezdu Vlatka Stefanovskog, koji će svoje artikuliranje završiti odličnim koncertom, a za zatvaranje drugog izdanja festivala zadužen je glumac i redatelj Igor Šeregi. Uloge moderatora ovogodišnjeg izdanja Artikuliranja preuzet će poznati stand up komičar Ivan Šarić i legendarni radijski voditelj Vojo Šiljak.

Ove je godine poseban naglasak stavljen na najmlađe, koji će po prvi puta moći sudjelovati u Dječjoj Artikulaciji i svakodnevnim dvosatnim radionicama u organizaciji kreativno-edukativnog portala Djeca.hr. Tako će najmlađi kreativci moći sudjelovati na Street art radionici, radionici kreativnog pisanja za djecu, Dramaonici, Maloj školi modnog dizajna, izraditi svoju prvu aplikaciju, a kroz glazbenu radionicu otvorit će im se vrata svijeta glazbe.

Uz umjetnost i kulturu, festival najavljuje i brojne druge sadržaje pa će tako posjetitelji imati priliku uživati, primjerice, u Gastro Zoni, gdje će im poznati ugostitelji pripremati kulinarske delicije. Zahvaljujući jedinstvenom uređenju nalik na dnevni boravak, Artikuliranje će na Trg Josipa Jurja Strossmayera donijeti dašak ugodne kućne atmosfere. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code