DEMANTIJ DRAGANA SRŠENA-zastupan po odvjetnicima Bošku Šiljegu,  Nedjeljku Tutavcu i Luki Šiljegu iz Ploča

DEMANTIJ DRAGANA SRŠENA-zastupan po odvjetnicima Bošku Šiljegu, Nedjeljku Tutavcu i Luki Šiljegu iz Ploča

17. kolovoza, 2016.

 

Temeljem članka 40.stavak 1.i 3., a u svezi sa člankom 41.i 42. Zakona o medijima,gospodin Dragan Sršen, po iskazanim punomoćnicima,podnosi zahtjev za objavu ispravka informacije objavljene na web portalu TJEDNO.HR dana 4.kolovoza 2016.godine u članku pod naslovom „BIVŠI ZASTAVNIK JNA UZ BLISKU PRIJATELJICU PROMAKNUO JE I SUSJEDA IZ PLOČA“u kojem članku su objavljeni netočni navodi u odnosu na gospodina Dragana Sršena iz Ploča, Kralja Petra Svačića 12., i to na način da se na istom ili istovrijednom mjestu objavi zahtjev za objavu ispravka informacije sa naslovom članka,kako je to objavljeno na stranicama toga web portala dana 4. kolovoza 2016.godine, sve to na način kako to nalaže odredba članka 41. stavak 1. Zakona o medijima.

Sukladno odredbi članka 40.stavak 3.Zakona o medijima, daje se ovo obrazloženje zahtjeva, koje obrazloženje treba objaviti bez ikakvih promjena i dopuna, na isti ili istovrijedan način na koji je objavljena informacija dana 4.kolovoza 2016.godine u članku pod naslovom „BIVŠI ZASTAVNIK JNA UZ BLISKU PRIJATELJICU PROMAKNUO JE I SUSJEDA IZ PLOČA“.

U citiranom članku navedeno je slijedeće, citira se:

dok je policijski službenik Dragan Sršen, ničim izazvan,dobio promaknuće do titule samostalnog inspektora“,

Prema izvorima iz PU Dubrovačko-neretvanske nitko ne zna što su to „izvanredno“ postigli policajci Zoran Pulić i Dragan Sršen“,

„“jer je i drugopromaknuti Sršen,također mještanin Ploča, donedavno bio Orepićev susjed, samo u obližnjoj zgradi“, te

u dijelu pod podnaslovom „Kadrovski kriteriji ministra Orepića“ citira se:“Drugopromaknuti policajac iz Orepićeva arsenala je Dragan Sršen, metkovski policijski službenik koji je sve svoje osvojene pozicije unutar ustrojstva MUP-a ostvarivao preko poznanstava i „Veza“. Prema svjedočenju upućenih, Sršen je jedini policajac koji je,odmah nakon završetka Policijske akademije dobio imenovanje u kriminalističkoj policiji, za razliku od ostalih policajaca koji su svoju karijeru gradili mukotrpnim radom na graničnim prijelazima i sticali iskustvo u ophodnjama i patrolama. Svoju munjevitu karijeru, kažu, izgradio je na prijateljstvu sa Zoranom Pulićem, kojemu je služio kao desna ruka u podmetanju i kompromitiranju ostalih policijskih službenika.“

Gospodin Dragan Sršen, a s obzirom na navedeno, želi istači ove činjenice;

Netočna je tvrdnja da je susjed i da živi u susjednoj zgradi u odnosu na onu u kojoj živi ministar Orepić. Točno je da gospodin Dragan Sršen stanuje u zgradi, koja je više od kilometra udaljena od ulice u kojoj je stan gospodina Orepića,te se nikako ne može govoriti o susjedstvu, odnosno obližnjoj zgradi, to s obzirom da Grad Ploče jeste mali grad sa nekoliko tisuća stanovnika, te se radi o velikoj udaljenosti a nikakvom susjedstvu, o čemu vaša informacija govori.

U navedenom članku imputira se da bi se promaknuće gospodina Sršena dogodilo samo i isključivo iz razloga što je on navodno Orepićev susjed, pa se tako koriste izrazi poput „ničim izazvan“ i nitko ne zna što je to „izvanredno“ postigao policajac Dragan Sršen.

Da se navedeni portal iole potrudio provjeriti stvarne činjenice došao bi do saznanja da je gospodin Dragan Sršen dugogodišnji policijski službenik koji je završio redovni program Srednje policijske škole, uz rad se školovao i stekao akademsku titulu. U svojoj karijeri nikada nije bio degradiran na niže radno mjesto, nikada nije disciplinski kažnjavan zbog povreda službene dužnosti i za svoj rad je uvijek dobivao visoke radne ocjene, te je javno pohvaljen za svoj rad u rujnu 2015.godine od načelnika PU Dubrovačko-neretvanske.

Stoga, a imajući u vidu sve reference gospodina Sršena, njegove radne kvalitete i uspjehe,netočno je, ali i nekorektno navesti da je promaknuće dobio „ničim izazvan“, te da se ne zna što je to u svom radu „izvanredno“ postigao.

Posebice se ističe tvrdnja da ministar Orepić nema nikakve veze sa ovim promaknućem. Naime, činjenica je da je gospodin Dragan Sršen u službi promaknut u redovitom postupku i na prijedlog načelnika PU Dubrovačko-

neretvanske gospodina Tonča Radibratovića, a kao rezultat njegova dotadašnjeg besprijekornog rada u službi, što je piscu informacije moralo biti poznato.

O tome da bi gospodin Sršen svoju munjevitu karijeru izgradio na prijateljstvu sa Zoranom Pulićem i da mu je služio kao desna ruka u podmetanju i

kompromitiranju ostalih policijskih službenika, treba istači da se radi o netočnim i uvredljivim navodima, senzacionalističkom pisanju koje očito ima svrhu sebi pridati nekakav značaj, a istina je da je gospodin Sršen visokomoralna i profesionalna osoba koja u svomu radu nije prezala niti od istraživanja nezakonitih postupanja svojih vlastitih kolega, te ukazivala na takve radnje svojim nadređenima. Ostaje nejasno kako bi to Zoran Pulić mogao i doprinijeti promaknuću gospodina Dragana Sršena, s obzirom na ulogu i obnašanje funkcija samoga Pulića u vrijeme promaknuća gospodina Sršena, a očito je da i sam pisac informacije svjesno pridaje takav značaj gospodinu Puliću, čime zapravo sam sebe demantira kada govori da je promaknuće rezultat onoga navodnog susjedstva sa ministrom Orepićem.

Očito se na ovakav način, iznošenjem netočnih informacija ima za cilj diskreditirati čestiti, profesionalni i visoko stručni dugogodišnji rad gospodina Dragana Sršena u policiji, nanoseći mu tako povredu dostojanstva časti i ugleda.

Slijedom navedenog pozivate se da ovaj zahtjev objavite u skladu sa odredbama Zakona o medijima, te da odmah po primitku zahtjeva sa web stranice vašega portala uklonite sporni članak, a gospodin Dragan Sršen, pored zahtjeva za objavom ispravka objavljene informacije i uklanjanja spornog članka, traži i objavu isprike, sukladno odredbama članka 22.stavak 1. Zakona o medijima.

U Pločama,16. kolovoza 2016.godine.

Privitak: punomoć. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Bitka za Neretvu
    #1 Bitka za Neretvu 17 kolovoza, 2016, 17:26

    Što ovaj demantira?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code