SAVJESNI GRAĐANIN PRIJAVLJUJE DUŽNOSNIKA JADRANA PERINIĆA

SAVJESNI GRAĐANIN PRIJAVLJUJE DUŽNOSNIKA JADRANA PERINIĆA

4. ožujka, 2013.

Prijavljujem državnog dužnosnika Jadrana Perinića ravnatelja Državne  uprave za zaštitu i spašavanje za nezakonito stjecanje financijske koristi.

G.Perinić je državni dužnosnik III grupe prema odluci Vlade RH te nema pravo koristiti osobni automobil 24 sata( Odluka o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije, te načinu odobravanja službenih putovanja (NN 005/2012).

G.Perinić izmišljenim putnim nalozima svaki vikend putuje službenim automobilom na relaciji zagreb-zadar te istovremeno za taj dio podiže i dnevnice.

G.Perinić unatoč tome što je svojom voljom zaposlen na različito mjesto od prebivališta koristi naknadu za odvojeni život mada mu RH plača stan u zagrebu.

Specifikacija nezakonito stečenih financijskih sredstava za 2012.g.:

službeni automobil trošak – 79.200,00

dnevnice – 9.000,00

naknada za odvojeni život – 12.000,00

Istovremeno da bi pokrio sebe iste troškove odobrio svojem zamjeniku Nikoli Gače i načelniku sektora za vatrogastvo Slavku Tucakoviću.

Ukupna vrijednost nezakonitih sredstava se krće oko 300.000,00 kuna.

Uz sve navedeno iskoristio je svoje dužnosničko mjesto te dogovorio zapošljavanje svojeg sina u javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar bez javnog natječaja, te zauzvrat  uplatio postrojbi 430.000,00 kuna kao nagradu za zapošljavanje.

Na kraju napravio je poreznu prijevaru jer Državna uprava za zaštitu i spašavanje nije platila porez za naknadu u naravi(korištenje službenog automobila u privatne svrhe) koju je bila dužna platiti.

Ovakvim ponašanjem oštetio je državni proračun za preko 1.000.000,00 kuna.

Kao građanin koji ima saznanja a u doba velike krize i rezanja troškova smatram da je potrebito sankcionirati ovakav primjer bahatosti.

Savjestan građaninT

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code