DAVITELJ VULIN

DAVITELJ VULIN

4. kolovoza, 2020.

 

Slijedi potom i objava narodu Srbije o bojevim gađanjima “kroz ceo mesec  august, pa je najbolje kloniti se prolaženja kraj njihova strelišta. Smiješni davitelj Vulin prijeti neprijateljima novim, ubitačnim oružjem, “Lazarom-3”. Najsmješnije je u svemu što školovani oficiri  predaju raport vojnom neznalici i ulizici vojvode naprednjaka Vučića, koji mjesecima plače zbog pritiska međunarodnoga faktora za priznavanje države Kosovo

Napisao: Josip Frković

Oni koji Srbe ne poznaju – a Hrvati među takve zasigurno ne spadaju – skupo bi ih platili. Kad, primjerice, inoministar i bliski suradnik nesretnoga ratnoga zločinca i gubitnika vožda Miloševića, Ivica Dačić, provocirajući Hrvatima podvaljuje kako poziv novom dopredsjedniku hrvatske Vlade Borisu Miloševiću na proslavu “olujne” obljetnice pobjede proizlazi iz olakšanja savjesti, lako mu je odgovoriti. Upitati ga tko je 1991.- 1995. bio agresor. O upornim izazivanjima Hrvatske i Hrvata bruljolikoga ratnoga glinskoga gosta, radikalnog naprednjaka u predsjedničkoj fotelji Srbije Lepoga Ace, ne treba ni spominjati. A upravo on, Aleksandar Vučić, ponavljajući kako se “komšije uporno naoružavaju”, najvjerojatniji je autor prijetećih ratno-psiholoških tekstova zastraživanja država sa zajedničkim granicama. Među prvima, svakako je ranija pokrajina nebeskoga naroda, neovisno Kosovo, pa se Vučićev nekontrolirani trbuhozborac, imenjak Vulin s Manjače, rado zapinje za “tzv. državu Kosovo”. Hrvatima pak poručuje da je Srbija, za razliku od Hrvatske, gospodar svoga neba. Za čelnika SDA Sandžaka Ugljanina, koji je nezadovoljan koronakrizom, maskama i zdravstvenim posljedicama, veli perverzni nevojnik a ministar obrane bez ikakva vojnoga znanja i čina Aleksandar Vulin, “ili ga lečite ili hapsite…” 

Srbi UN-mirovnjaci     

Znajući da Srbi u svakoj stvari polaze od mogućnosti uporabe laži, svakako nije teško zaključiti kako taj svetosavski narod i njihov ministar ratni ponavljanjem prozirnih laži umiruju sebe i one od kojih strepe. Tako se Vulin, s njime i neprolazni vrhovni komandant, upornim ponavljanjem o besplatnoj vojnoj pomoći pravoslavne velesile Rusije, rado naslikavaju kraj starih aviona i helikoptera, novih 56 ruskih terenskih vojnih UAZ-a. Usput, i Hrvatska je vojska u naoružanju imala iste takve gutače nafte u nametnutom ratu, a velika im je prednost  bila da se motor nije smio isključivati. Potom slijedi i niz serijskih posjeta ministra Vulina vojarnama i terenskim bazama vojske Srbije.  U Priboju, sjedištu propale auto-industrije, Vulin je razgledao i pohvalio preradu znanih arhaičnih (9) kamiona FAP u samohodna oklopna artiljerijska oruđa. Potom je Vulin pohodio pripadnike specijalnih jedinica i obuku vojske u garnizonu Požarevca, a zajedno s Vučićem prezentaciju “Lazara-3”, haubičke samohotke, srbijanske pancer HV-inačice moćne “patrije” iz Slavonskoga Broda.

Stalno o junaštvu

Pred međuarmijsko natjecanje, pak, bio je i s snajperistima, rekavši kako “Srbi pobeđuju i najbolje vojske sveta”, dok je u Srijemskoj Mitrovici pratio radnje i postupke razvijanja pripadnika tenkovskoga bataljona u obrani. Što bi drugo? Nakon nedavnih oružanih čarki između Libije, Sirije i Izraela, Vulin je telefonske informacije o stanju srbijanskih pripadnika smjene UNIFIL-a, koji su u mirovnom kontingentu s Talijanima i Španjolcima pred odlazak kući, želio je doznati osobno od potpukovnika Aleksandra Stanojevića. Tko o čemu, gubitnici iz 90-ih, Srbi o junaštvu, mogućim pobjedama, njihovu jamstvu mira i stabilnosti.

Slijedi potom i objava narodu Srbije o bojevim gađanjima “kroz ceo mesec  august, pa je najbolje kloniti se prolaženja kraj njihova strelišta. Smiješni davitelj Vulin prijeti neprijateljima novim, ubitačnim oružjem, “Lazarom-3”. Najsmješnije je u svemu što školovani oficiri  predaju raport vojnom neznalici i ulizici vojvode naprednjaka Vučića, koji mjesecima plače zbog pritiska međunarodnoga faktora za priznavanje države Kosovo. Ju, bre, Aco Vuline, nemoj da se šališ sa svoj i drugi narod! T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. DOLAZIMO
    #1 DOLAZIMO 5 kolovoza, 2020, 06:10

    Zamislite da netko napadne Srbiju i da vojskovođa Vulin mora ispaliti prvi metak koja bi to sprdačina bila.Protivnik za poželiti.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code