ĐAPIĆ: REINER SE U BLEIBURGU ISPRIČAVAO ŠTO JE DOŠAO

ĐAPIĆ: REINER SE U BLEIBURGU ISPRIČAVAO ŠTO JE DOŠAO

21. svibnja, 2016.

 antonovac-skup-web

Govor predsjednika Sabora, dr. Reinera, u Bleiburgu smatramo stoga posve promašenim i nedoličnim; smatramo da konačno treba početi razbijati srpske mitove o NDH i Ustaškom pokretu jer onaj tko optužuje da je svaki hrvatski vojnik bio zločinac, korak je do toga da kaže da je i svaki ratnik i dragovoljac u Domovinskom ratu bio zločinac

Napisao: Anto Đapić, predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO)

Članovi stranke DESNO su u velikom broju nazočili 71. komemoraciji Bleiburške tragedije, očekujući kako će službeni govor predsjednika Hrvatskog sabora, dr. Željka Reinera, biti na tragu jednog istinskog iznošenja činjenica, dokaza i jasne poruke što se na Bleiburškom polju događalo.

Međutim, moramo istaknuti da smo ostali duboko razočarani. Činjenica je kako je njegov govor koncipiran kao da se obraća međunarodnoj zajednici, srpskom ministru u Beogradu, Aleksandru Vulinu, ili pak dr. Miloradu Pupovcu, koji je u isto vrijeme bio na Petrovoj gori, osuđujući sve koji su se našli na Bleiburškom polju.

Vulin i dr. Pupovac su se brutalno okomili na sve nazočne na Bleiburgu kao i na državne dužnosnike, koji su bili na Bleiburškom polju, optužujući ih kako su se opredijelili za ustašku državu, odnosno za ustaštvo, a time i za fašizam te da međunarodna zajednica i Europska unija trebaju hitno na to reagirati.

Ispiranje mozga

Govor dr. Reinera bio je nadalje osmišljen kao da je znao što će Vulin i dr. Pupovac kasnije o tome govoriti; ostavio je, naime, dojam kao da se ispričava što je ondje došao, spominjući pritom ustaške zločine i zločinački karakter ustaškog režima te naglašavajuci da je došao samo radi žrtava.

Ističemo da na Bleiburgu i Križnom putu nisu bile imaginarne žrtve; ondje su bili hrvatski vojnici i hrvatski civili iz Nezavisne Države Hrvatske (NDH) – i onome kome smeta i sam spomen na NDH i na hrvatske vojnike nema što tražiti u Bleiburgu. Tamo dolaze oni, koji odaju počast hrvatskim vojnicima, jer onome kome smetaju ti vojnici, koji su dali život za hrvatsku državu, smetaju i hrvatski vojnici i dragovoljci iz Domovinskog rata (1991.-1995.).

U današnjim hrvatskim udžbenicima – kada se govori o akciji “Oluja” u Domovinskom ratu – govori se u kontekstu velike hrvatske pobjede, ali i o incidentima i pojedinim zločinima, koji su se dogodili tijekom “Oluje”. Država, koja drži do sebe, na takav način ne postupa kada govori o najsvjetlijim trenutcima svoje povijesti.

Nakon 71 godine ispiranja mozga hrvatskom narodu i jedne brutalne kampanje agitpropovske i velikosrpske politike, očekivali smo od nove hrvatske vlasti kako će doći do promjena u poimanju takve politike o tome dijelu hrvatske povijesti. Međutim, vladajuće politike govore o tome na način da ne bi povrijedili beogradsku čaršiju i četničku vlast što je gotovo nevjerojatno.

Spriječiti veličanje komunističke ideologije

Govor predsjednika Sabora, dr. Reinera, u Bleiburgu smatramo stoga posve promašenim i nedoličnim; smatramo da konačno treba početi razbijati srpske mitove o NDH i Ustaškom pokretu jer onaj tko optužuje da je svaki hrvatski vojnik bio zločinac, korak je do toga da kaže da je i svaki ratnik i dragovoljac u Domovinskom ratu bio zločinac. To nam opet znači biti u getu poraženog naroda kao i proteklih 70 godina – a tome ćemo se oštro suprotstaviti!

Nisu nam dovoljne samo izjave pojedinih HDZ-ovih dužnosnika kako treba maknuti ime zločinca Josipa Broza Tita sa trgova i ulica, nego nam trebaju konkretna djela. Vladajući trebaju donositi nove zakone, mijenjati postojeće zakone i spriječiti veličanje komunističke ideologije i totalitarizma u Hrvatskoj.

Ne smijemo dopustiti da o tome samo govore za potrebe izborne kampanje, a kada ona završi pokušavaju svim silama spriječiti svaki oblik kritike.T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Jovo Jovin p. Jovandeke
  #1 Jovo Jovin p. Jovandeke 24 svibnja, 2016, 09:16

  A, bre Frano, jesmo li vas jesmo u Jasi? Kako tvoji kažu: sekirama, noževima, maljevima, tolagama… sve ono što ste vi radili. Reći ću ti, Frano, moj je ćaća bio dve godine komandir uz Jasi, posle je premešten u Staru Gradišku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 21 svibnja, 2016, 18:01

  TKO JE REINER???VISOKO-KVALIFICIRANI MEDICINSKI ZANATLIJA!!

  REINER SE ISPRIČAO ZAŠTO JE DOŠAO NA B LEIBURG,IZJVLJUJE ĐAPIĆ,POTOMA STEPINČEVOG NEKOG ĐELATA KRIŽARA,ONAKO ZAČUĐENO!!!!!

  NIJE POGRIJEŠIO AKO JE TO SVJESNO IZGOVORIO ,MEĐUTIM, ON NEMA IZGRAĐENU SVIJEST NA STUPNJU SAMOSTALNE SAMOSVIJETI KOJU HEGEL IMENUJE SVIJEŠĆU POVIJESNOG ČOVJEKA,KADA LJUDSKO BIĆE TEK NA TOM STUPNJU POSTAJE SVJESTAN SAMOG SEBE I SVIJETA U KOJEM ŽIVI. JER ON TO JAVNO ,U SVOJIM ISTUPIMA ,DOK SE PREDICIRAO KAO POLITČKI ČOVJEK U SABORU,KAO ZASTUPNIK IZ TUĐAMANOVE ZLOČINAČKE FALANGE,NIJE NIKADA POKAZAO .DAPAČE, POSEBNO SE TO MOGLO ZAPAZITI U NJEGOVIM ISTUPIMA U HRVATSKOM SABORU,KADA JE UVJEK ISTUPAO IZGUBLJENO, ALI UVJEK SA NEKIM ATAVISTIČKIM PREDRAUSUDAMA KOJE SU GA PASJIM JEZIKOM OČITOVAVALE, A KOJE NI SAM NIJE ZNAO OBJASNITI ,PA SU GA I NJEGOVI POLITIČKI KAMARADI ,TAKOĐER ZATUCANI DINARSKI ANTROPIDNI TALIBANMI TAKO DOŽIVLJAVALI. PA PREMA TOME ,AKO JE I IZGOVORIO ŠTA JE IZGOVORIO ,ON NI SAM NE ZNA ZAŠTO JE TO REKAO. ALI ,DA JE TO REKEO NETKO DRUGI IZ TE ALAŠE STEPINČPEVIH HOLOKAUSTSKIH SLJEDBENIKA BILO BI TO POSEBNO VAŽNO OBJAVITI ,DA JE NETKO ,MAKAR KASNO , IZ TE KATOLIČKO-DINARSKE BULUMENTE I PORUČIO TOJ SLIJEPOJ STEPINČEVSKO-KTOLIČKOJ ALAŠI ,DA BI SE JEDNOM TREBALI OTRIJEZNITI I POVIJESNO DISTANCIRATI TIH PREDRASUDA I OKRENUTI SE POVIJESNOJ ISTINI, PA UMJESTO U BLEIBURG ,OPHODITI SVAKE GODINE STARTIŠTA ISTINSKIH ŽRTAVA KOJE SU PROIZVELI NJIHOVI OČEVI I DJEDOVI U SLUŽBI ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA ,OVAJPUT ,KATOLIŠTVA.JER SU TAMO ŽRTVE CIVILI SVIH DOBNI UZRASTA I SVIH SPOLNIH ODREĐENJA. JER SU TO ONE PRAVE ŽRTVE KOJE SU NJIHOVI OČEVI ,STEPINČEVI KRVOLOČNI SLJEDBENICI ,KRIŽARSKOG ,SREDNJOVJEKOVNOG DUHA OSVETE I MRŽNJE, ČINILI PREMA SVIM DRUGIM I DRUGAČIJIM.
  A TA STRATIŠTA SE NALAZE NA PODRUČJIMA SJEVERNE BOSNE ,OD ROMANIJE ,OD GRADIĆA ,BANJE LUČICE PA SVE DO HAN-PIJESKA ,GDJE SE NA SVAKOM KVADRATNOM KILOMETRU MOGU NAČI GROBNICE OD PO NEKOLIKO STOTINA,ZVJERSKI UBIJENIH NEVINIH CIVILA. PA U HERCEGOVINI ,OTKUDA JE POGROM I POČEO ,ONAJ MASOVNI ,PRVE ŽRTVE SU BILE SELJACI IZ PREBILOVACA, NJIH CC-A 18OO , KOJI SU ŽIVI POBACANI U KRAŠKU JAMU ŠURMANCI,JAMA GOLUBINKA I OKOLNE JAME, A ZAPADNA BOSNA JE SVA POSIJANA STRATIŠTIMA TIH STEPINČEVIH KRIŽARSKIH HORDI, UVJEK PREDVOĐENI ,DUHOM I UMOM ,STEPINČEVSKE SLJEDBE U ABITIMA I KAMAMA.PRIMJER JE FRA.FILIPOVIĆ-MAJSTOROVIĆ,ZVANI SOTONA KOJI JE U OKOLICI BANJE LUKE ,POSEBNO U SELU DRAKULIĆIMA KLAO ŠKOLSKU DJECU U RAZREDU PPRED NJIHVIM PRIJATELJEMA, HRVATSKOJ DJECI.ILI GVARDJAN IZ OKOLICE LIVNA,FRA.SREĆKO PERIĆ KOJI JAVNO ,IZA OLTRA ,POZIVA USTAŠKE VALSTI DA POŠALJU TU KATOLIČKU VOJNICU U NJEGOV KRAJ DA POKOLJU TU SRBADIJU ,A MEĐU NJIMA I NJEGOVU SESTRU KOJA SE ODMETNULA.PO ZAVRŠENOM ZADATKU SVE ĆU VAS ISPOVJEDITI I OPROSTITI VAM SVE GRIJEH,ANSREĆU ,KOJIH I NEMATE. A PO HRVATSKOJ, NAROČITO, KOPRIVNIČKI KRAJ JE KRASIO SVOJIM ZLOČINAIMA VITEZ BOBAN.A POSEBNO MJESTO PIJETETA BI TREBAO BITI LOGOR U KOPRIVNICI=DANICA=.A POSEBNI TERET NOSE KATOLICI LIKE I KORDUNA TAKOĐER POSIJANIM STRATIŠTIMA,KAO ŠTO JE ,ŠARANOVA KRAŠKA JAMA, OTOK PAG ,SLANO I MNOGE DRUGE MANJE POZNATE JAME .A JASENOVAC JE KRUNA, OMEĐENA KRŠAĆNASKO-RIMSKA ZLOČINAČKA OSVETA PREMA SVIM DRUGIM I DRUGAČIJIM.XY
  PREMA TOME ,BLEIBURG JE MJESTO NA KOJEM SE POVIJESNO I FIZIČKI ZAVRŠIO KRAJ JEDNE ZLOČINAČKE ODISEJE , MJESTO NA KOJEM SE POVIJESNO I FIZIČKI ZAVRŠIO KRAJ JEDNE ZLOIČINAČK ENAJEZDE I POČETEK KRAJA ZLOČINAČKOJ CRKVI U HRVATA I UOPĆE KRAJ JEDNOJ MEĐUNARODNOJ,ZLOČINAČKOJ, KORPORACIJI KOJA SE ISKLJUČIVO BAVILA I JOŠ BAVI TRGOVINOM LJUDSKIH DUŠA I TIJELA SVOJIH SLJEDBENIKA KOJE JE ISKORIŠTAVALA I JOŠ ISKORIŠTAVA KAO ROBOVE I TOPOVSKO MESO U EKSPANZIJI ZA ZGRTANJE OVOZEMALJSKOG BLAGA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code