DANI GLJIVA U BRTONIGLI

DANI GLJIVA U BRTONIGLI

27. listopada, 2016.

 

 

Stiglo je i vrijeme za tradicionalnu manifestaciju Dani gljiva koja se i ove godine održava u Brtonigli i to u periodu od 29. do 30. listopada.

U tom razdoblju Brtonigla će biti centralno mjesto okupljanja ljubitelja gljiva, gljivarskih i ostalih proizvoda, a velik dio programa posvećen je zabavi za sve uzraste. No, cijela manifestacija ima i humanitarnu notu.

Sam početak manifestacije predviđen je u subotu 29.10.2016. u 10 sati uz otvorenje izložbe gljiva u velikom šatoru na glavnome trgu u Brtonigli, dok pola sata kasnije započinje prijam ekipa gljivarskih društva (iz Hrvatske, Slovenije i Italije), te u 11:00 sati kreće trosatno natjecanje u branju gljiva na području sjeverozapadne Istre.

Odlična zabava i animacija predviđena je uz kulturni program „KD Šavrini in Anka Šavrinke Gračišće“ na kojemu će kostimirani glumci uz glumu, glazbu i ples uprizoriti život Šavrinki u poslijeratnom razdoblju.

I dok će posjetitelji uživati u odličnom igrokazu, paraleleno odvijati  će se prodaja i konzumacija jela iz kotlića čiji cjelokupni prihod usmjeriti će se u humanitarne svrhe za potrebite s područja Brtonigle (prema odluci Socijanog vijeća općine Brtonigle).

U 16 sati stručna komisija će obznaniti pobjednike u kategoriji Najveća i Najljepša gljiva, a istovremeno će najmlađi moći uživati u dječjoj radionici u organizaciji Dječjeg vrtića Kalimero iz Brtonigle.

Bogati subotnji program završava uz nastup legendarnoga brtoniškog benda Tri New Melody, koji kao i uvjek, je pripremio jedinstveni glazbeni i scenski nastup u kojemu će uživati svi posjetitelji.

Drugi dan manifestacije (30.10.2016.) započinje u 10 sati s razgledavanjem bogatog prodajno izložbenog prostora, te se nastavlja u 12:30 uz Međunarodno natjecanje u pripremi gljivarskih kotlića. Kraj natjecanja obilježiti će ocjenjivanje i proglašenje pobjednika.

Za vrijeme trajanja cijele manifestacije posjetitelji će moći razgledati i kupiti  razne rukotvorine i uživati i u ostalim jelima (kestenima, palačinkama, tjestenini…) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code