MUZEJ LAŽNIH POLITIČKIH OBEĆANJA

MUZEJ LAŽNIH POLITIČKIH OBEĆANJA

19. svibnja, 2014.

Otvorenje Muzej Lazi 1 Custom

Na međunarodni dan muzeja u Zagrebu je na prigodan način otvoren Muzej lažnih obećanja u organizaciji Liste br. 12 na predstojeće izbore za Europski parlament, koju čine Nacionalni forum, Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Lista za Rijeku i Primorsko goranski savez.  Muzej  je  otvorio predsjednik Nacionalnog foruma i nositelj liste br. 12 Nikica Gabrić.

Na  predstavljanju izložaka lažnih obećanja i otvorenju muzeja u središtu Zagreba okupili su se brojni članovi i simpatizeri stranaka političkog centra i građani glavnog grada Hrvatske. U Oktogonu koji spaja Ilicu u Cvjetni trg građani su mogli pogledati postavljenu  izložbu političkih laži, a svojim glasovanjem na licu mjesta mogli su izabrati najveću od njih.  

Govoreći o potrebi promjene kulture ponašanja u političkom životu i na javnoj sceni, predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić posebno se osvrnuo na neodgovorno i olako davanje obećanja građanima i biračima od strane političara, posebno u izbornim kampanjama.

„Vrijeme je da političke laži stavimo u muzej i označimo završetak ere lažnih obećanja, kojima nas razne političke opcije obasipaju iz dana u dan. Javno dano obećanje ima snagu preuzete obveze. Preuzeta obveza u ime i za račun građana nosi sa sobom i obvezu polaganja računa o izvršenom. Građani imaju pravo znati istinu. Neizvršeno obećanje je LAŽ! Na lažima se ne gradi budućnost! Lažnim obećanjima ne smije više nitko od građana u ovoj zemlji tražiti mandat, da u njihovo ime i za njihov račun obavlja poslove u interesu Hrvatske i njenih građana“, izjavio je Nikica Gabrić.

Na skupu je govorila i potpredsjednica HSLS-a i kandidatkinja na listi Renata Šeperić Petak, naglasivši pri tome: „Siromaštvo i strah stvaraju lažljivce. Svaki sporazum između istine i laži uvijek je na štetu istine. Tko laže za tebe lagati će i protiv tebe. Zato glasajte za listu br. 12 jer to su ljudi koji su se dokazali u svom području, i ne moraju se služiti lažima kako bi dokazali vjerodostojnost “.

 

Za najveću laž možete glasati i na Facebooku: https://www.facebook.com/Muzej.laznih.obecanja T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code