DAN OPĆINE SUNJA

DAN OPĆINE SUNJA

24. srpnja, 2022.

U odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz Domovinskog rata kod središnjeg križa na mjesnom groblju sudjelovao je zamjenik župana Mihael Jurić.
Župan Ivan Celjak je nazočio Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, koja je održana u dvorani „Sven Lasta“.

Na sjednici je načelnik Općine Sunja Grga Dragičević predstavio što se sve na području općine radilo u proteklih godinu dana:

“Puno radimo, imamo puno projekata u planu. Ulažemo puno truda da poboljšamo infrastrukturu za naše stanovništvo, da kvalitetnije i udobnije žive na ovim prostorima.”

U svom obraćanju u Sunji, mjestu koje je simbol nepobjedivosti hrvatskog naroda, župan Celjak je najprije zahvalio hrvatskim braniteljima na veličanstvenoj ulozi koju su imali u stvaranju i obrani Republike Hrvatske.

Govorio je i o dobroj suradnji koju Županija ostvaruje s ovom jedinicom lokalne samouprave, podsjetio na zajedničke projekte i projekte Županije na sunjskom području, kao što su nedavno obnovljena ljekarna ili ceste obnovljene i sanirane po modelu 50:50 Općina-ŽUC, u Gredi Sunjskoj, Slovincima i Radićevoj ulici u Sunji. Ovi, nedavno dovršeni radovi na prometnicama ukupne su vrijednosti od skoro 1,9 milijuna kuna. Sisačko-moslavačka županija sufinancira riječni prijevoz na području Sunje sa 100 000 kn.
U izradi je projektna dokumentacija za energetsku obnove zgrade Doma zdravlja Sisak, ispostava Sunja.

Na ljetovanju u Splitsko-dalmatinsku županiju, koje je župan Celjak dogovorio sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom, iz OŠ Sunja je bilo 20 učenika i 3 pratitelja.(PSA) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code