DAMIR KUKURUZOVIĆ ZA ZAKLADU “FRA BONIFACIJE IVAN PAVLETIĆ”

DAMIR KUKURUZOVIĆ ZA ZAKLADU “FRA BONIFACIJE IVAN PAVLETIĆ”

22. svibnja, 2017.

 

Prvi koncert u novoj sezoni ciklusa koncerata “Prijatelji za Prijatelje 2017.” Biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” održan je u nedjelju 21. svibnja u atriju Velikog Kaptola u Sisku. Za studente Zaklade nastupio je Damir Kukuruzović Jazz trio.

Damir Kukuruzović svojevrstan je homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta. Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na svim bitnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza.

Uz brojne prijatelje Zaklade koncertu su nazočili i sisački biskup Vlado Košić, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler.

Na početku, pozdravivši sve okupljene dr. Mosler je podsjetio kako je upravo Kukuruzović svojim nastupom još 2013. godine, prvi glazbenik koji je nastupio za potrebite studente Zaklade.

Otvarajući koncert Kukuruzović je istaknuo kako je jazz prvi puta u Sisku sviran u pravo u Velikom Kaptolu prije gotovo 90 godina, također u humanitarne svrhe, kada je za siromašne studente nastupio Šany boys jazz band iz Zagreba. Na kraju koncerta okupljene je pozdravio sisački biskup Košić zahvalivši Damiru Kukuruzoviću, Miroslavu Cehaiću i Željku Bilbiji na prekrasnoj večeri te nesebičnoj podršci Zakladi i njenim korisnicima. (SV) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 23 svibnja, 2017, 20:06

  Bravo Damire…Još samo da lova ode na pravo mjesto..
  U ovoj LN nisi opće siguran gdje će završiti….
  Traži podnošenje čistog računa, da ti ne bu kaj s Agrokorom…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code