DA SU MOGLI ZGAZILI BI INVALIDE U KOLICIMA

DA SU MOGLI ZGAZILI BI INVALIDE U KOLICIMA

30. svibnja, 2015.

zagreb_protesti_29515

Dobro je da to poginuli za Hrvatsku nisu vidjeli

Napisao: Mladen Pavković

Nakon što su hrvatski stradalnici, branitelji i članovi njihovih obitelji na Trgu svetog Marka u Zagrebu doživjeli nešto slično od strane srpskog i inog agresora u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata, samo u nešto blažem obliku, došlo je vrijeme da se kaže – dosta! Borili smo se i trpjeli kad je trebalo, nismo pitali jel će netko poginuti ili dati zdravlje za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, koju smo ostvarili pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Najvažnije nam je bilo pobijediti agresora, bez obzira što smo u to vrijeme bili slabo ili nikako naoružani, a još manje smo skrbili kakva je bila odora na nama-nikakva, ali istinska, časna i poštena – hrvatska. No, bivši ratnici nisu ni sanjali da ne će dugo proći a da će na njih nasrnuti hrvatski specijalci obučeni i pripremljeni kao za III. svjetski rat. Da smo tako i mi bili opremljeni 1991. još iste godine otjerali bismo srpskog agresora do – Beograda. No, ovo što smo vidjeli i doživjeli prigodom ne prosvjeda, već čekanja na razgovor s premjerom Zoranom Milanovićem, vjerujemo da je zaprepastilo i cijeli svijet. Hrvatski specijalci samo što nisu i pucali u bivše ratnike! A malo je trebalo da se i to dogodi. Sad se vidjelo još nešto: hrvatska policija dobrim je dijelom uvježbavana i vježba isključivo za ovakve situacije, za blisku borbu s invalidima u kolicima i braniteljima, jer oni su po njima najopasniji dio društva. Vidjeli smo da su imali sve, čak i vozilo za prisluškivanje i ometanje telefonskih razgovora. Ministar branitelja bez branitelja Predrag Matić, kojeg bi se nakon Markova trga Vukovarci i „zakonom“ trebali odreći, rekao je da je sve snimljeno tijekom dosadašnjeg braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66. A to smo mi i prije tvrdili: da se nezakonito snima, prisluškuje, da se među branitelje neprestano ubacuju izdajice i doušnici, jednom riječju da se po tom pitanju ne poštuje hrvatski zakon. Kao da su se vratila vremena iza 1945. godine, kad je OZNA, odnosno UDBA sve doznala. Pored branitelja, na „meti“ su i hrvatski orijentirani novinari: Saša Kosanović, Matija Babić, Dežulović, Ivančić, Tomić i slični, mogu mirno spavati, ali ne i jedan dio novinara i suradnika te urednika hrvatskih portala. Sve što je hrvatsko, na žalost, opet je postalo sumnjivo!

Svećenici snažniji od policajaca

Dosta ste nas gazili i proganjali, vi kojima ni teški ratni vojni invalidi u kolicima nisu svetinja! Da su mogli, ti, naši hrvatski specijalci, da ne povjeruješ, i u Crkvi Svetoga Marka zgazili bi i invalide i njihova kolica. Bogu hvala da su se svećenici pokazali snažniji od njih, bez obzira što su bili „naoružani“ samo – križem i Isusom Kristom u srcu, a ovi najsuvremenijim naoružanjem. I nakon svega što smo vidjeli i doživjeli, pitamo se – što će nam vojna parada, tim više što smo prigodom čekanja premijera na Gornjem Gradu imali prigode vidjeti, ali i osjetiti što mogu hrvatski specijalci, tajni i ini agenti, odnosno kako su odlično pripremljeni za borbu protiv „neprijatelja“.

Ali, kako bilo da bilo, ovaj skup na Markovu trgu bio je još jedna opomena hrvatskim braniteljima – da budu složni i zajedno. Vrijeme je da se počne ozbiljno razmišljati o jednoj „krovnoj“ braniteljskoj udruzi, jer na ovaj način će nas neprestano gaziti oni na vlasti. Josip Klemm, Đuro Glogoški ili Ante Deur bili bi odlični braniteljski predvodnici. I generali poput Mladena Markača i Ljube Ćesića Rojsa također bi trebali biti kandidati za ovakve funkcije.

Međutim, i ovaj skup časnih, istinskih i poštenih hrvatskih branitelja pokazao je uz ostalo da nam ovakvo Ministarstvo branitelja ne treba, tim prije što imamo više koristi od Crvenog križa ili Caritasa nego od ministarstva na čijem je čelu jedan Matić („Sve je lažno“) i njegovih pomno odabranih pijuna.

Vojna parada nije potrebna

Zamislite, kakav je to ministar branitelja koji dopušta da se maltretiraju, pa i tuku najteži stradalnici Domovinskoga rata, koji nema „muda“ stati pred specijalce, a imao ih je navodno u vrijeme rata u Vukovaru kad je stao pred srpske tenkove?

Ali, kakav je to i ministar obrane, koji je također bio istaknuti sudionik rata, a da se danas ne usudi kazati ni jednu lijepu riječ za ljude koji su zajedno s njim ginuli za Domovinu?

Ne, ne treba nam vojna parada. I ova policijska na Markovu trgu bila nam je previše.

No, hrvatski branitelji idemo u osnivanje JEDNE Udruge proizašle iz Domovinskoga rata, jer „razmrvljeni“, bojimo se, da će nas, neka se ovako nastavi ,(a tko kaže da ne će), „dokrajčiti“ – Naši, kad već nisu mogli agresori!

Sreća je da ovu „predstavu“ nisu gledali oni koji su dali svoje živote za vječnu i jedinu – Hrvatsku! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. UDBAŠKA ZMIJA
    #1 UDBAŠKA ZMIJA 30 svibnja, 2015, 02:52

    Sram vas bilo bando fašokomunističko-jigpnacističko-UDbaška!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code