MINISTARSTVO ZNANOSTI ZA BUDU LONČARA DALO 35673, ZA KNJIGU O ŠPILJAKU 12524 KUNE, A O DOMOVINSKOM RATU NIŠTA

MINISTARSTVO ZNANOSTI ZA BUDU LONČARA DALO 35673, ZA KNJIGU O ŠPILJAKU 12524 KUNE, A O DOMOVINSKOM RATU NIŠTA

6. prosinca, 2019.

Nema knjiga o Domovinskome ratu, stvaranju hrvatske države, ima onih koje su itekako „dobro došle“, osobito mladima, a riječ je o knjigama poput „Mika Špiljak – revolucionar i državnik“ (loša publicistika!), autora notornog Hrvoje Klasića i njegova ništa manje jadnog kolege Tvrtke Jakovine „Preko svijeta – Budimir Lončar“

Piše: Mladen Pavković

Sramota za sramotom. Na popisu financiranja znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u 2019. godini Ministarstva znanosti i obrazovanja RH ne nalazi se ni jedan naslov vezan uz hrvatski obrambeni Domovinski rat, niti uz stvaranje slobodne samostalne i neovisne hrvatske države!

Ili se takve knjige „ne pišu“ ili se pišu i objavljuju, pa se autori ne javljaju na natječaje ministarstva, jer znaju da je to čisto gubljenje vremena?

Prije bi bilo ovo drugo.

Znanstvena djela”

No, treba reći da je ministarstvo Blaženke Divjak ove godine putem natječaja financiralo 550 znanstvenih knjiga i udžbenika. Brojnim autorima (s još brojnijim temama) tom je prigodom ukupno podijeljeno 11.338.645,oo kuna.

Međutim, ako nema knjiga o Domovinskome ratu, stvaranju hrvatske države, ima onih koje su itekako „dobro došle“, osobito mladima, a riječ je o knjigama poput „Mika Špiljak – revolucionar i državnik“ (loša publicistika!), autora notornog Hrvoje Klasića i njegova ništa manje jadnog kolege Tvrtke Jakovine „Preko svijeta – Budimir Lončar“.

Za „Špiljka“ je ministarstvo, kao „znanstveno djelo“, (da pukneš od smijeha), izdvojilo 12.524 kuna, a za „Budu Lončara“ čak 35.673 kune!

Nebitni političari

Drugim riječima to znači da nam takva i slična djela „trebaju“, poglavito kao ova koja afirmativno i s puno ljubavi pišu o tipičnim partijskim aparatčikima i nebitnim političarima, odnosno bitnim politikantima (kakvim državnicima i revolucionarima).

Tužno da tužnije ne može biti. T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mujo Bašinac
  #1 Mujo Bašinac 9 prosinca, 2019, 15:30

  Kad ovi “desni” komentiraju imaju nekakvih činjenica i često ironiziraju priče,a “lijevi” samo nekako zajedljivo i sa mržnjom,pa imaš osjećaj da mogu ove “desne” dograbiti da bi ih likvidirali poput Bude.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. žrdina
  #2 žrdina 7 prosinca, 2019, 23:56

  U budinoj štali sve je ovo smišljeno još ´90.g
  kad se SKH-a udbaška vrhuška usrala da će mesar
  Milošević od njih napraviti kobasice.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Buda Udba, Stipe olos Dripe
  #3 Buda Udba, Stipe olos Dripe 6 prosinca, 2019, 15:07

  Krajnji je tren da se Budu Udbu sankcionira, a tako i kradljivog dolarskoga kameleona iz Orahovice stipu mesica (za nistarije, sve se pise malim pocetnim slovom). Najbolje na Goli otok i da dezuraju na svjetioniku. Takav olos rodise hrvatske majke dalmtinska i licko-slavonska.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. vrbnik miška
  #4 vrbnik miška 6 prosinca, 2019, 14:55

  hahah ..koliko je love dobio izvjesni mladen koji nasilo ljubi mlade curice i piše o domovinskom ratu …koliko je novaca dato udovici od terorista kao šiscu o hrvatskoj ..ako pišeš piši pošteno …piskaralo i dupelizac

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Jozo
  #5 Jozo 6 prosinca, 2019, 09:41

  Priporučivam vam toplo, knjigu , o Domovinskom ratu, pjesnika Marko Lovrić iz Zagreba, rodom Livnjak. Knjiga je pisana u ,,desetercu,, za gusle. To znači da je sva u stihu. Ja sam je nabavio i mogu reć ,,, svaka ti čast Marko pjesničke..

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 6 prosinca, 2019, 08:40

  Sramno,drugovi.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code