NAJNOVIJE NA PORTALU

CRVENI CIKLUS ZAGREBAČKE FILHARMONIJE U LISINSKOM

CRVENI CIKLUS ZAGREBAČKE FILHARMONIJE U LISINSKOM

5. veljače, 2015.

ZGF 6.2.

Eto nakon prošlotjednog zaista velikog uspjeha Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije s violinistom Stefanom Milenkovichem, i ovaj petak, 6. veljače 2015. Nastavlja se s velikim solističkim imenima u istom ciklusu.

Zagrebačku publiku očekuje solistički nastup naveliko hvaljenog pijanista Eugena Indjica. Zapravo Indjic je čest i rado viđen gost koncertnih pozornica i glazbenih festivala u Hrvatskoj. Svojim virtuoznim izvedbama (i snimkama) najzahtjevnijih klavirskih djela iz skladateljskih pera Rahmanjinova, Beethovena, Chopena, Schumanna, Stravinskoga… zasluženo je postao miljenik publike.

Oni koji ga još nisu čuli uživo imaju to priliku učiniti ovoga petka s početkom u 19:30 sati u Lisinskom u izvedbi Beethovenove 1. simfonije i pratnji najboljeg Hrvatskog orkestra, prilikom koje će itekako moći potvrditi status pijanista „svjetske klase“, kako ga je svojedobno okarakterizirao čak i njegov dugogodišnji mentor, slavni pijanist Arthur Rubinstein.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije tom će prilikom ravnati dirigent Jesko Sirvend, pobjednik prestižnog Natjecanja Nicolai Malco mladih dirigenata u Kopenhagenu. Predsjednik stručnog žirija Natjecanja tad je bio Lorin Maazel, što ovom mladom dirigentu daje kredibilitet koji će dokazati i u svom debiju sa Zagrebačkom filharmonijom.

Izvanredni umjetnici sviraju i takav program – jer baš ta glazbena večer biti će u znaku velikana glazbenog stvaralaštva Ludwiga van Beethovena i Petra Iljiča Čajkovskog i, njihovih čuvenih skladbi: 5. Koncert za klavir i orkestar u Es-duru, Carski koncert te 1. Simfonijom u g-molu.

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code