CRNE LISTE NA HRT-u

CRNE LISTE NA HRT-u

6. veljače, 2016.

images
Ako postoji cenzura na HRT-u, a postoji, (o čemu svjedoči dobar dio bivših i sadašnjih novinara i urednika), zašto „posljednji nositelj Titove štafete“ ne uvode i „popis“ onih koji nisu dužni plaćati HRT pretplatu, tim više što, iako su zaslužili, ne mogu biti gosti u njihovim emisijama ni u stankama koje relativno često prikazuju?

Napisao: Mladen Pavković

Jeste li znali da je Hrvatska radiotelevizija (HRT), kako tvrdi Hloverka Novak-Srzić, nekadašnja glavna urednica ove javne ili državne televizije, za koju svi po zakonu trebaju plaćati mjesečnu pretplatu, „partijska“ televizija, odnosno „javno glasilo“ bivših komunista i Jugoslavena – SDP-a (svaka čast iznimkama), odnosno da na toj televiziji postoje „crne liste“, što znači da su nekima zabranjeni nastupi (pa čak i izjave!) u njihovim emisijama? Kad to kažemo vjerojatno mislite da su zabranjeni nastupi bivšim srpskim i inim četnicima ili pak ljudima koji nikada nisu voljeli ni borili se za Hrvatsku. Vraga. Navodno zabranjen je pristup isključivo onima koji javno nastupaju ili pišu na temu „Hrvatska, ljubavi moja“, dok razni pupovci, stanimirovići, teršeličke, pusići i slični pojavljuju se u njihovim programima u gotovo „svim“ emisijama, osim onima o vremenskoj prognozi!

Zabranjeno za Hrvate

Nitko vam naravno ne će reći ili pokazati koja su to imena koja ne mogu ni u jednu njihovu emisiju, već će vam ukoliko ih nešto upitate na ovu temu odgovoriti kao oni koji prisluškuju i uhode – to nije istina! Pa, ako to nije istina, kako to da na ovoj televiziji, koju vodi nekakvi „posljednji nositelj Titove štafete“, nikada, ali baš nikada ne možemo čuti ni gledati hrvatske intelektualce, akademike poput Aralice, Jelčića ili Pećarića, ili redatelja Jakova Sedlara, a još manje one koji uređuju ili surađuju u „Hrvatskom slovu“, „Hrvatskom tjedniku“, na portalima poput „Direktno“ i tome slično? Toj javnoj ili državnoj televiziji iznimno su značajni njezini gledatelji, tj. pretplatnici, ali samo u jednom – da svaki mjesec plate 80 kuna, gledali taj program ili ne? A koliko je to uistinu „hrvatska“ televizija može se vidjeti i kroz šport, a ne samo kroz politiku ili recimo kulturu. Naime, mnogi su gledali hrvatske rukometaše na nedavnom Europskom prvenstvu, gdje se njihovim sjajnim uspjesima radovala i predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović, ali te su utakmice prenošene na privatnoj televiziji, a ne na onoj koju svi moramo plaćati. Zašto? Na prvom programu HRT-a ukinuli su i emisiju o kulturi, iako po zakonu to nemaju pravo. Iz programa su izbacili čak i emisiju o domaćim životinjama itd. i tako redom. Koliko u njihovu programu ima hrvatske zabavne, narodne i tamburaške glazbe? Zadržali su tek neku emisiju Branka Uvodića „Lijepom našom“ u kojoj gostuju manje-više jedni te isti pjevači, (čak i neki koji su se poput Miroslava Ilića istaknuli pjevanjem četničkih pjesama) tako da samo neupućeni mogu stječi dojam da „ima i hrvatske glazbe“. Osim toga, ta se emisija slobodno može nazvati i „Lijepom njihovom“, ali i „Lijepom Hrvatskom“ na što ova garnitura nikada ne će pristati.

Skraćeni spotovi

A kad smo već kod hrvatske glazbe, onda spomenimo i to da u pojedinim emisijama, kao što je primjerice „Dobro jutro, Hrvatska“, često se događa da se i emitira neki glazbeni spot u kojem nastupa neki pjevač ili skupina, ali ne cijeli, već od minutu, minutu i pol. To je isto takav „zločin“ kao da nekog sugovornika „odrežete“ u pola rečenice! (Na žalost, i to se događa.)
Pa, kad se onda na HRT-u mogu vidjeti i slušati glazbeni spotovi? U noći, na II. programu, od 2.53, pa sve do jutra!
Nu, ako postoji cenzura na HRT-u, a postoji, (o čemu svjedoči dobar dio bivših i sadašnjih novinara i urednika), zašto „posljednji nositelj Titove štafete“ ne uvode i „popis“ onih koji nisu dužni plaćati HRT pretplatu, tim više što, iako su zaslužili, ne mogu biti gosti u njihovim emisijama ni u stankama koje relativno često prikazuju?
Zanimljivo je također da se „zna“ koliko su godišnji prihodi HRT-a, ali se ne zna na što su sve ti silni novci potrošeni, odnosno koliko koštaju pojedine emisije koje gledaju „samo“ oni koji se u njima pojavljuju? Pretplatnici bi trebali znati kako je potrošena svaka njihova kuna, a oni bi te svoje troškove svake godine trebali i javno objaviti, pa da vidimo koliko zarađuju bivši „nositelji Titove štafete“, a koliko oni koji se u njihovim redovima bore da bude što više emisija i priloga o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.
Kad se primjerice prošle godine, 18. studenoga, obilježavala još jedna tužna obljetnica okupacije Vukovara i Škabrnje, „nitko“ nije primijetio da je HRT u „centralnom“ večernjem programu, odmah iza Dnevnika, umjesto emisije o tom danu, prikazao igrani film o braniteljima Pakraca, odnosno Kusonja! A kad će biti obljetnica iz Domovinskog rata u Pakracu tada će valjda prikazivati što se događalo u Vukovaru!
(Inače, na HRT-u se prikazuje jedna emisija s nazivom „Veterani mira“ posvećena braniteljima, pa se nadamo da i nju ne će ukinuti!).
Nu, sva je sreća da se na toj nesretnoj televiziji emitira emisija „Dogodilo se na današnji dan“, jer u protivnom „nikada“ ne bi „saznali“ o nekim iznimno važnim stvarima, poglavito iz suvremene hrvatske povijesti.
Često se na toj i takvoj televiziji prikazuju i dobro plaćene (najčešće izmišljene) ankete, ali ne i one: koliko je primjerice pretplatnika HRT-a (ne)zadovoljno njihovim programom?
Nu, kako god okrenuli, ipak nije istina da oni Hrvati koji bi trebali gostovati, a ne gostuju, u pojedinim njihovim emisijama ne mogu biti nazočni čak i u prvim minutama glavnih informativnih emisija. Mogu, i „gostuju“, čim za njih netko kaže da su „sumnjivi“, da bi se za njih mogla povesti istraga ili da su sudjelovali, bez obzira jesu ili nisu krivi, u nekoj prometnoj nesreći i tome slično. Koliko je ta televizija ocrnila nevinih ljudi, po zadatku „partije“, iako se kasnije pokazalo da je – vuk pojeo magare?
Međutim, to samo u Hrvatskoj postoji, da je i jedan ovakav komentar dovoljan da vas prešutno uvrste na popis „neprijatelja“ HRT-a“, odnosno hrvatske države, sve dok su na čelu ove kuće (svaka čast iznimkama) „nositelji Titove štafete“!T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ZDS
  #1 ZDS 14 veljače, 2016, 09:10

  Evo se javlja i Saša Runjić-ravnatelj na HRT-da je na hrt demokracija i da se ne slaže sa Karamarkom-kako te nije sram bijedo Milovanovićeva-kanalizacijsko piskaralo-o kojoj demokraciji ti pričaš-vodite hajku protiv HDZ odavno-pakiraj se bagro!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ZDS
  #2 ZDS 13 veljače, 2016, 07:44

  Radmane i Prle, Novokmet, što čekate, ostavke, tražite da vas konopcem izvlače sa HRT-a

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. ZDS
  #3 ZDS 10 veljače, 2016, 18:55

  Iinsiderski izvori na HRT-u, uz uvjet neotkrivanja njihovih imena, pojasnili su tko je osobno odradio operativnu pripremu udara na Zlatka Hasanbegovića.
  -Taj dan na priči je inzistirao Dragan Nikolić urednik medijskih sadržaja i Domagoj Novokmet urednik “Otvorenog” koji su i lansirali u eter cijelu izjavu izvan konteksta, prvo na web HRT-a, a onda i kroz prilog kolegice Volf Milunović, uz svesrdnu pomoć naravno neizostavnog urednika unutarnje politike Hrvoja Zovka – tvrdi insiderski izvor s HRT-a.
  To je ta udarna grupa Radmanovih urednika i novinara koji se umjesto profesijom bave ideologijom. Uspostavom vlade Domoljubne koalicije i Mosta ta se ideoloska histerija samo pojačala .
  izvješće Ministarstva vanjskih poslova Ruske federacije iz svibnja prošle godine. Riječ je o izvješću pod naslovom “Neonacizam, opasna prijetnja ljudskim pravima, demokraciji i vladavini prava. Hrvatska je u tom izvješću koje je potpisao ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, optužena za “agresivni nacionalizam, etnicku i vjersku netoleranciju, usmjerenu uglavnom protiv Srba. Kao jedinu svjetlu točku ruski šef diplomacije istaknuo je Antifašističku ligu i Ivu Josipovica. Bivši predsjednik Stjepan Mesic na tragu tih ruskih optuzbi i tada, uoči parlamentarnih izbora, a i danas najavljuje borbu protiv navodne fašizacije i povijesnog revizionizma. Zoran Milanović nakon gubitka vlasti zvrdi da su Hrvati dobili proustašku vladu, a u Dnevniku HTV-a i Oliver Frljic, poput Sergeja Lavrova, tvrdi da je na djelu fašizacija hrvatskog drustva.
  Ključnu osobu odgovornu za prezentiranje stavova Sergeja Lavrova hrvatskoj javnosti vidi se u Goranu Radmanu i onim političkim krugovima koji su ga doveli na čelo HRT-a
  -Goran Radman je i postavljen na čelno mjesto HRT-a da bi svima nama koji plačamo taj tobožnji javni servis primovirao upravu tu politiku Sergeja Lavrova, Josipovića, Mesića, Bude Lončara, Milanovića i niza njihovih trabanata – upozorava Novak Srzić.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. ZDS
  #4 ZDS 8 veljače, 2016, 21:11

  Gospodo u vladi dok ne promjenite ekipu na HRT-u, ove poltrone “malog Gebelsa” sve vam džaba, jer ovakva propaganda, izbor kandidata za izjave, za političke emisije-“otvoreno”-“u mreži prvog”-i sl. neobjavljivanje informacija (skandal u bivšem ministarstvu branitelja), javno svrstavanje uz štakorsku politiku, pristrano vođenje dnevnika, haranga na pojedince-Crnoja (i sad su stalno izjave o njemu), Hasanbegović…..
  Treba napraviti potpunu DERATIZACIJU-njihov program gledam samo zato da vidim što lažu-kako vas nije sramota vbijedo novinarska, ima li itko više na toj tv da ima imalo ponosa, prodali ste se ili iz straha ili za lovu-bilo koji da je razlog vi ste kulturološki otpad-dok vam kolege ginu po svijetu zbog prave informacije, vi sjedite udobno i provodite Gebelsovu propagandu-povraća mi se!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Jusuf
  #5 Jusuf 8 veljače, 2016, 01:59

  Ne mogu da vjerujem? Hloverka je sve stekla na “krilima partije” i sada pomalo blejucka. Kao mladoj skojevki iz partizanske Makarske sve joj je bilo otvoreno u Agrama, a sada kuka kada su ju njezini potjerali.
  Bolje bi joj bilo da šuti a ne da priprema povratak.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 6 veljače, 2016, 19:11

  LUSTRACIJA JE FOKUS SVIH PROJEKCIJA!

  Sva ta mudrovanja i pozivanje raznih staljincica s kipom na glavi ne ce ih spasiti od LUSTRACIJE! To je glavna obveza Hrvatske prema EU i nova vlada to sigurno zna. Zato joj se i ne zuri sa zetvom kukolja prije nego li se razvije zito!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code