CRAFT BEER FESTIVAL U ZADRU

CRAFT BEER FESTIVAL U ZADRU

3. kolovoza, 2016.

U Hrvatskoj ima više od 20 mikro pivovara. Jedinstveni Taste and Travel Festival koji se od 25. do 31. kolovoza održava u Zadru predstavlja Craft Beer Festival koji će vas osvježiti u vrućim ljetnim danima.

“Od iznimne je važnosti podržati male hrvatske obrtnike kao što su mikro pivovare. One s jedne strane stvaraju dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu generirajući nova radna mjesta te promoviraju samozapošljavanje. S druge strane, zanatsko pivo je proizvod dodane vrijednosti koji obogaćuje hrvatsku gastro i turističku ponudu čineći našu zemlju atraktivnijom destinacijom i domaćim i stranim posjetiteljima!” – izjavio je ispred organizatora Jakov Kolega te dodao: “U dva dana Zadar će ponuditi najbolje od hrvatskih craft pivovara. Ne propustite priliku zaljubiti se u domaće hrvatsko pivo!”

Svaka mala domaća pivovara osnovana je idejom zaljubljenika u pivo koji su od hobija i homebrewinga došli do otvaranja vlastite pivovare i kuhanja piva po njihovom guštu i receptu. Bogatstvo ovog Festivala je što ćete iz prve ruke, od vlasnika i kuhara mikro pivovare, naučiti nešto o proizvodnji i kuhanju piva. Posebnost ovog Craft Beer Festivala je sudjelovanje i dvije domaće, zadarske mikro pivovare; Brlog zadružne pivovare i pivovare Varoš.

Cilj Craft Beer Festivala koji se održava 26. i 27. kolovoza od 17 do 2 sata na zadarskoj rivi, promocija je malih domaćih pivovara te upoznavanje lokalnih ugostitelja, građana i posjetitelja grada Zadra s kvalitetom zanatskog piva. Posjetitelji Festivala nakon kušanja piva moći će se okrijepiti domaćim jelima u gastro kutku Taste and Travel Festivala. Poseban gost Festivala je Maraska koja će u svom kutku promovirati svoj daleko poznati Pelinkovac. Glazbeni dio Festivala će uz DJ-a Bake Juniora biti popraćen i izvrsnim koncertima grupa Kawasaki 3P koji nastupaju 26. kolovoza od 20 i 30 sati, dok će 27. nastupiti M.O.R.T. te Mjuzikl.

Taste and Travel, festival inovacija u prehrambenoj industriji, dobre hrane i craft piva treću godinu zaredom ispunit će zadarske kale i ulice mirisom odlične hrane i najukusnijeg piva. Taste and Travel pokrenula je Hrvatska udruga mladih i Klub zadarskih studenata radi lakšeg povezivanja studenata i mladih poduzetnika s prehrambenom industrijom. Pridružili su im se Proizvodi hrvatskog sela i udruga studenata Probion i zajednički stvorili Festival koji promiče inovativnost mladih i istražuje mogućnosti u gastroturizmu te desecima tisuća posjetitelja nudi nove, nezaboravne okuse. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code