CD S IMENIMA POGINULIH U OLUJI

CD S IMENIMA POGINULIH U OLUJI

2. kolovoza, 2021.

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te u čast i slavu 26. obljetnice veličanstvene Vojno-redarstvene operacije Oluja95. izdala  je CD Mladena Pavkovića s naslovom- „Nikad zaboravljeni – Oluja 95.“. Naime, riječ je o CD-u na kojem su snimljena sva ima stradalih  hrvatskih branitelja, u nadi i želji da se njihova imena nikada ne zaborave. Ovaj diskografski uradak bit će darovan zainteresiranim školama i Muzejima iz Domovinskog rata. Tekst je čitala hrvatska književnica Stanka Gjurić.

Inače, imena stradalih u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu čitaju se prigodom svih većih obilježavanja događaja iz suvremene hrvatske povijesti, a to je prvi predložio i za to se izborio Pavković, koji neprestano podsjeća da se na žalost  još jedino imena stradalih ne čitaju prigodom obilježavanja 18. studenoga, okupacije Grada Vukovara. Pavković također neprestano podsjećamo i da na većini masovnih grobnica iz Domovinskog rata nisu napisana imena stradalih, baš kao i na većini spomen obilježja iz tog vremena.

  • Imena poginulih, Junaka Domovinskoga rata, moraju se čitati i pisati, jer oni nisu – brojke!- poručuje predsjednik UHBDR91.

Milan Pišković T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code