BROJNI SPORTAŠI NA OTVARANJU GIMNASTIČKE DVORANE U LUČKOM

BROJNI SPORTAŠI NA OTVARANJU GIMNASTIČKE DVORANE U LUČKOM

29. ožujka, 2019.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu brojnih zagrebačkih gimnastičara predvođenih Tinom Srbićem i Marijom Možnikom u četvrtak, 28. ožujka, popodne svečano je prerezao vrpcu i otvorio gimnastičku dvoranu u Sportskom centru Lučko čime je hrvatska metropola dobila novu gimnastičku dvoranu na koju je čekala gotovo stoljeće i pol.

Svečano otvaranje dvorane započelo je simboličnim demonstracijama vježbi na spravama pa je tako na samom početku Petra Ribarić odradila vježbe ritmičke gimnastike, Tina Zelčić je izvela prigodnu žensku gimnastičku vježbu na parteru dok je najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić, svježe ovjenčan zlatom na Svjetskom kupu u Dohi, pred okupljenim uzvanicima i novinarima izveo vježbu na preči.

Nakon govora naših proslavljenih gimnastičara i predsjednika Zagrebačkog gimnastičkog saveza okupljenima se obratio i gradonačelnik Milan Bandić. Pored njih svečano otvaranje svojim su dolaskom uveličali predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba Zdenko Antunović, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima pod čijim se ravnanjem nalazi gimnastički centar Marinko Tomić, te brojni zagrebački sportaši poput Željka Mavrovića, nekolicine igrača Cibone, braća Valent i Martin Sinković, Neven i Nenad Žugaj, Mateja Matošević, Josip Glasnović, odbojkaši Dinka Kulić i Matija Sabljak i dr.

Inače, površina dvorane namijenjene zagrebačkim klubovima sportske i ritmičke gimnastike iznosi 1200 m² dok je kapacitet gledališta 120 sjedećih mjesta uz mogućnost dodavanja još 300 mjesta na montažnim tribinama. Ono što je najavažnije svakako su nove vrhunske sprave nabavljene za dvoranu budući da se na istima održavaju sva velika europska i svjetska natjecanja. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code