29 MILIJUNA KUNA ZA  SPORTSKU DVORANU U ZABOKU

29 MILIJUNA KUNA ZA SPORTSKU DVORANU U ZABOKU

12. svibnja, 2013.

kosarkasi12341

Potpisan je ugovor o gradnji sportske dvorane u Zaboku. Prema ugovoru  Ministarstva znanosti,prosvjete i sporta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grada Zaboka financiranje gradnje sportske dvorane trebaju osigurati tri partnera s podjednakim udjelom.

Kako je načelni sporazum o potpori financiranju potpisan još prije nekoliko godina, ministar Branko Grčić je rekao da Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije ima moralnu obvezu poduprijeti projekt, te da se nada da će gradnja u godinu, dvije biti realizirana.

Grad Zabok je prema dogovoru s ministarstvima raspisao natječaj koji je završen, a ukupni iznos predviđene cijene izvođenja radova i opremanja dvorane zajedno s projektantskim nadzorom je 29 milijuna kuna. Radove će izvoditi DIV iz Samobora.

Zabok ima 23 sportske udruge s brojnim aktivnim sportašima i rekreativcima te dvije srednje škole s preko 1500 učenika koji nemaju adekvatne uvjete za sportske aktivnosti, posebno tijekom zimskih mjeseci, a gradnjom dvorane ovi će problemi biti riješeni.

Ministar Ministarstva znanosti, prosvjete i sporta Željko Jovanović istaknuo je da svakoj školi treba osigurati kvalitetne uvjete za bavljenje sportom koji znači i prevenciju bolesti i duži i kvalitetniji život. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code