NAVIJAČI BRANE HAJDUK

NAVIJAČI BRANE HAJDUK

15. listopada, 2012.

navijaci123

Prvi Hajdukovi navijači stigli su pred Banovinu iz Livna već u 4 sata ujutro, cijelu uru su kisnuli – Ivan Šimić i Tihomir Bodulušić. Ivan Šimić je diplomirani inžinjer računarstva , a osam godina se u Splitu bavi ugostiteljstvom, inače je bivš profesionalni nogometaš, dok Tihomir Bodoulušić živi u Splitu već 12 godina.  

Nešto prije 7 sati pridružio im se i Ivica Buzolić iz Splita.

Od ranog jutra i policijska vozila su raspoređena oko zgrade splitske Gradske uprave.

U 7,40 počelo je postavljanje zaštitne ograde oko Banovine.Prije 8 sati stigli su i treneri Hajdukove omladinske škole.

U 7,54 završeno je postavljanje zaštitne ograde oko Banovine.

8,14 – Sve više Hajdukovih navijača pristiže pred Banovinu

Okupljeni navijači traže prodaju dionica i u tome vide glavni spas Hajduka, jer bi prodajom gradskog dijela dionica, klub ostao u vlasništvu navijača.

– Došli smo jutros u četiri sata ujutro, i ako ne dignu ruku, mi ćemo dignuti sve. Podržavamo ljude koji su se ovdje okupili, i neće otići dok se nešto ne riješi. Nijedan klub ne može skupiti na utakmici koliko može skupit Hajduk – kazao nam je torcidaš iz Livna. 
Pola sata prije početka sjednice u Banovinu su stigli predsjednik Hajduka Marin Brbić, članovi Nadzornog odbora Branka Ramljak i Nikola Koceić, te predsjednik Skupštine Vinko Radovani. 

U ponedjeljak 15. listopada će se odigrati druga runda meča za spašavanje Hajduka od stečaja. Nakon što gradski vijećnici u petak nisu izglasali jamstvo za kredit u visini od 30 milijuna, pod pritiskom navijača zakazana je nova sjednica.

Dogradonačelnik Jure Šundov obećao je kako će vijećnici HGS danas podignuti ruku za spas splitskog kluba, što bi uz sedmoro vijećnika koji su tako glasali u petak, trebalo biti dovoljno za spas splitskog kluba.

Sjednica počinje u 9 sati, a već oko 8 će pred Banovinom započeti okupljanje navijača, simpatizera i građana Splita koji će prosvjedom napravit svojevrsni pritisak na gradske vlasti.

Torcida je još jučer u svom proglasu istaknula kako prosvjed neće završiti sve dok gradonačelnik Željko Kerum ne stavi svoj potpis na jamstvo za kredit. Ipak, to je nemoguće napraviti danas, jer po zakonu, Grad nakon izglasavanja cjelokupnu dokumentaciju mora dostaviti Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, a tek nakon toga može uslijediti spasonosni potpis.

Dodajmo da ovoj sjednici neće prisustvovati vijećnici koalicije SDP-HNS koji su u petak glasali protiv kredita, kao ni HČSP-ov vijećnik Luka Podrug koji je još jednom zatražio ostavke Hajdukove uprave i Nadzornog odbora. Unatoč njihovom izostanku, Hajduk bi danas trebao dobiti jamstvo, ukoliko ne budemo svjedočili još jednom političkom igrokazu

IZVOR:www.portaloko.hr/dalamacijanews.com T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code