BRANITELJI IZVRGNUTI KULTURI NEPOŠTIVANJA

BRANITELJI IZVRGNUTI KULTURI NEPOŠTIVANJA

22. siječnja, 2017.

 

 

Pohvala poštovanom ministru branitelja, koji je pomogao jednoj obitelji, sa 12 metara drva, da ne lože ostatak namještaja u ovoj povjesno hladnoj zimi. Da pohvalno, uz pitanje zar je to teško učiniti u drugim ministarstvima da se stvarno vodi skrb o braniteljima, da ih se pita, savjetuje, omogući dostojno živjeti. Stvarnost je istinito surova, branitelje se izvrgava „kulturi“ nepoštivanja, dapače ugrožava njihova opstojnost, kroz svakodnevne udarce po njihov dostojanstvu i dignitetu, kao i ostale građene koji se hrvaju sa nastalima ovrhama, neimaštinjom i podcjenjivanjem

Napisao: Šefik Orlić

Doživjele su te generacije branitelja svega i svačega od neprijatelja, agresora, ali od svojih političara nemjerljivo omalovažavanje i uništavanje svoga naroda je strahota. Ne samo branitelji da su pozvani budno paziti da se očuva hrvatska sloboda, nego posebno trebaju to činiti političke elite, a one čine sve da se dalje urušavaju hrvatsko gospodarstvo, kultura, sport, znanstveno i političko djelovanje. Sada više nemaju vremena raspravljati o izmjeni izbornog zakona, sinekurama, jer su se udobno zavalili, posmatraju gdje je trula daska u plotu zakona, pravila i evo ga, povlašten kredit, zaposlenje amo, posao tamo, namještanje posla firmama, neplaćanje radnicima pogodovanje, dok trepneš okom laže se kao u kakvom mjuziklu.I dalje traje sustavna, perfidna pljačka hrvatskih građana, uz omalovažavanje dostignuća Domovinskoga rata.

Pohvala ministru branitelja

Mislite li da izmišljamo, onda doista imate problema, zar ne vidite da nitko ništa ne čini, naglasak „ne čine ništa da se riješi više nego alarmantno stanje Imunološkog zavoda“, pitam vas, je li se to ponavlja Pliva? uništeni su ostaci petrokemijskog dijela DINA – Krk. Javio se spasitelj za Petrokemiju kutinsku tvrtku, tako da sadašnji ministar imenuje bivšega ministra za predsjednika Uprave. Imenuje osobu koja se je prije protivila privatizaciji iste tvrtke, a sada je dobar jer se je promijenio stav, a on će veoma pažljivo, poslušno, benovoelentno pristupiti restruktuiranju i to uz kreditno zaduženje u iznosu od 200 milijuna kuna kod HBOR-a.

Da se ne spominje drugo aktualno nakaradno prostačenje, ne uvažavajući nikoga, pa i branitelja, koji su stvorili državu.

Pohvala poštovanom ministru branitelja, koji je pomogao jednoj obitelji, sa 12 metara drva, da ne lože ostatak namještaja u ovoj povjesno hladnoj zimi. Da pohvalno, uz pitanje zar je to teško učiniti u drugim ministarstvima da se stvarno vodi skrb o braniteljima, da ih se pita, savjetuje, omogući dostojno živjeti. Stvarnost je istinito surova, branitelje se izvrgava „kulturi“ nepoštivanja, dapače ugrožava njihova opstojnost, kroz svakodnevne udarce po njihov dostojanstvu i dignitetu, kao i ostale građene koji se hrvaju sa nastalima ovrhama, neimaštinjom i podcjenjivanjem.

Da se razumijemo, mentalni sklop koji je sve ovo napravio, ne može nagomilane probleme, a tako i nove koje su stvorili rješavati, nemojmo se uljuljkivati, zavaravati. Dokaz tomu je početak rada ove vlade sa usvojenim proračunom, koji nema veza sa podizanjem gospodarstva, konkurentnosti i rješavanjem nagomilanih problema. Oni imaju široko pojasna ogledala  koja formiraju 3D slike samo njih ponaosob. Već se najavljuje novo zaduženje, za reprogram dugova, a kada će branitelji zajedno sa svim građanima RH, moći doći do reprograma?

Dobro skrojene laži

Oni ne vide druge. Nastala je „kultura“ne poštivanja drugoga, određivanje osobnih kriterija probitaka. Što budeš bezobrazniji i drskiji, podmukliji na radnom mjestu, možete čak organizirati i osobni mobing, jer može se. Starije se šikanira, nemoćne odguruje, branitelje razjedinjuje, marginalizira, predstavlja kao teret i trošak zajednice, koji stalno nešto traže. Gospodo, te razjedinjenje, omalovažene generacije su aktivno ne samo obranile, nego stvarale Hrvatsku suverenost, doslovno krvlju i djelovima tijela, kako vas nije sram, deklarativno se ulizivati junacima časnim ljudima, gledajući ih u oči lagati, sramota za zemlju koja zaboravlja svoje junake i ne samo junake nego i POBIJEDNIKE. Da, traže da ih se prizna kao ljudska bića koja imaju svoje potrebe, a neke potrebe nikada neće moći napraviti, kao što je trčati s unucima, jer su im noge amputirane ili disfunkcionalne, vidjeti prekrasne zalaske sunca u Primoštenu, jer su ostali bez vida.

Vi svi, koji o nečemu odlučujete ne vidite te ljude, upravo kao da ste bez vida i srca, što se s vama dogodilo, pa ti ljudi su pored vas, stvarni, nisu iz video igrice da ih ostavite kad vam se više neda igrati i grickati čips i to iz uvoza. Mi dragovoljci Domovinskoga rata naslušali smo se u 25 godina dobro skrojenih laži, vjerujemo jedino Bogu i sebi jel jedna je Domovina!

 ISTINA I DOMOVINA!

HRVATSKA BRANITELJSKA STRANKA T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Black Jack
  #1 Black Jack 22 siječnja, 2017, 16:19

  I dalje traje perfidna pljačka hrvatskog naroda a branitelji gluihi nijemi slijepi.
  U HEP-u je Udba preko HNS-a zaposlila sve svoje kriminalce.
  Sada ugrađuje ljudima satove za očitovanje struje koje daljinski sa kojima braniteljima mogu daljinski iskopčati struju.
  A ništa drugo bar vršiti pritisak da branitelji ne ustanu, jer ovo je prelilo svaku čašu, tj. nije više 5 do 12 nego je već 13!

  U hrvatskoj žive 150.000 četnika ubojica, tj. njihovih nasljednika koji su u II. ratu ubili nekoga Hrvata ili Židova.
  Tako sada kao Hrvatski antifašisti ili tobože Židovi seru za Memorandum SANU po Hrvatima.

  Bolje je spriječiti nego liječiti.
  Pre dugo su branitelji dozvolili da nas peridno pljačkaju ti odrodi u našoj samostalnoh hrvatskoj.
  2017 godine je krajno vrijeme za Oluju II.
  Bog i Hrvati.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code